keskiviikko 31. elokuuta 2022

Elokuun kivoimpia juttuja

Olen niin onnellinen, että kuntoutus on tuottanut tulosta ja elokuussa minäkin pystyin nauttimaan kesästä, vaikka vielä paljon kolottaakin. Onneksi vielä elokuussa oli paljon lämpimiä, suorastaan kuumia kelejä, tarkenin esim uida järvessä. Olin ensimmäistä kertaa bikineissä rannalla 15 vuoteen, kehopositiivisuuspuhe on alkanut tehoamaan minuun. Vaikka itsetuntoni on vähän kohentunut, ehkä myös aikuistumisen myötä, niin vielä on töitä tehtävänä. Eteenpäin, haluan olla esimerkkinä lapsilleni, että jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on. Elokuussa oli mukavaa nähdä ystäviä ja sukulaisia. Mitä muuta kivaa elokuussa tapahtui?


Tyttöjenpäivä Tykkimäessä
Elokuu alkoi aika hauskalla päivällä. Koska H pääsi aiemmin kesällä Tykkimäkeen kavereiden kanssa, lupasimme S-kummin kanssa, että viemme V:n sinne huvittelemaan ja näin tehtiin. Meillä oli hauskaa, V:n mielestä erityisen kivaa taisi olla käydä kummin kanssa väärinpäintalossa, silittää lammasta ja syödä hattaraa.


Näimme meidän pihalla siilin
Näimme meidän pihalla ja sen lähiympäristössä suloisen siilin, pelastimme sen meidän terassin alta. Teimme sille aukon mistä se pääsee pois. Menimme takapihalle, mutta emme uskoneet, että siili uskaltaa ulos ennen pimeää, mutta niin vain se viipotti pois. Onneksi minulla oli kamera mukana ulkona, että sain siilistä napattua kuvia vähän kauempaa. Miten suloinen se olikaan. Ennen kuin menimme sisälle, jätimme takapihalle vettä, jos sillä tai jollain muulla metsän asukilla on jano. Siili oli harvinaisempi näky, näimme meidän pihalla elokuussa myös oravia ja rusakoita. 

Leikkimökin kesäjuhlat
Lupasin, tytöille, että sitten, kun kuntoni sen sallii, järjestän heille leikkimökin kesäjuhlat minne he voivat kutsua muutamia kavereita. Sen aika oli elokuun alkupuolella. Koska perjantai on lettupäivä, tietenkin tarjolla oli lettuja päällisten kera, mehua, vettä, popparia, vesimelonia, mustikoita. Lapsilla oli kiva juhlapäivä kavereiden kanssa. 


Virkkaushommat
Elokuussa innostuin taas pitkästä aikaa virkkaamaan. Tein leluja niin omille kuin toistenkin lapsille, heh. Erityisen ylpeä olen tekemästäni ankasta, se on ensimmäinen virkkaamaan ankka, kuulette lisää siitä joskus myöhemmin. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa pehmoihin turvasilmiä ja -kuonoja. Tekemistäni nalleista tuli todella söpöjä. Olen huono kirjailemaan kasvoja, joten turvasilmät ja -kuonot ovat pelastukseni, heh. 


Retki Lahteen Launeen perhepuistoon
Teimme kivan retken Lahteen Launeen perhepuistoon. Sitä ei tästä kuvasta huomaa, mutta porukkaa oli todella paljon. Todettiinkin, että ei sinne jatkossa enää kannata kesällä mennä. Kerran kävimme siellä syksyllä, silloin oli paljon väljempää, kivempi leikkiä. Meillä oli silti hauska päivä, kiva retki ja mukavaa yhteistä tekemistä, mutta liikennepuistoa en voi kyllä ollenkaan suositella. Kokemukseni perusteella siellä tarvitsisi olla henkilökuntaa valvomassa tai opastamassa miten siellä kuuluu toimia. Huhhuh. 


Leikit uimarannalla
Kävimme elokuussa useamman kerran uimarannalla, Käyskillä ja Vennassa. Käyskillä lapset ihastelivat ja ihmettelivät sorsia, mutta kyllä ne välillä olivat aikamoinen riesa. Vennassa on ihana matala ranta ja pehmeä pohja. Turvallista leikkiä, mutta silti voi tulla vaaranpaikkoja. Yhdellä kerralla Pekka pelasti/auttoi erästä pulassa olevaa lasta. Olen rannalla aina valppaana ja omien lasten lisäksi tulee katsottua vähän myös ympärillä olevien muiden lasten perään. 


Poitsun nimipäivä 
Meidän rakkaan poitsun toiset nimipäiväjuhlat. Vuosi sitten hän oli ihan mini. Meistä on kiva juhlia myös nimipäiviä, kiva viettää aikaa läheisten kanssa. Poitsulla oli hauskoja leikkejä. Kiitos kaikista muistamisista. Lahjaksi hän sai Muumi "poksuttimen", duploja, dinopillipullon, kirjan, vaatteita, maissinaksuja, hiekkaleluja sekä ihania kortteja. Herkuttelimme jäätelöllä ja pannarilla. 


Pääsin tekemään söpön pienen vaippakakun
Pääsin jälleen tekemään yhden ihanan vaippakakun tulevalle pikkuiselle ja hänen äidilleen. Vaippakakkujen tekeminen on superkivaa! Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä yksikerroksisen vaippakakun, siitä tuli mielestäni söpö.  


Hupipäivä Tykkimäessä
Koska emme päässeet sairastelujeni takia aiemmin kesällä oikein minnekään reissuun, oli tämä hupipäivä meille perheenä erityisen tärkeä. Hupipäivä oli hauska lopetus kesän viimeiselle viikonlopulle. Olimme huvittelemassa monta tuntia. Tytöt kävivät isin kanssa laitteissa, mutta niin kävi meidän pikkuinen poitsukin. Ensimmäistä kertaa ikinä, hauskaa! Hän oli aika ihmeissään, hih, mutta kivaa oli. 

Kesänlopetusjuhlat terassilla
Meillä oli kesän viimeisenä viikonloppuna kesänlopetusjuhlat terassilla. Laitoimme ulos paljon kynttilöitä ja lyhtyjä. Majaan lasten yövaloleluja. Sytytimme meidän tulimaljaan tulet, paistoimme makkaraa ja vaahtokarkkeja. Oli kiva tunnelmoida pimeneviä iltoja yhdessä koko perheen kanssa ja hyvästelellä kesä. Toivottavasti syyskuussa tulisi sen verran lämmintä vielä, että terassilla olisi mukava istuskella. 


Kesän viimeinen päivä
Vuosi sitten olimme kesän viimeisenä päivänä mökillä, tänään teimme kotona herkullisia jäätelöannoksia. Mietimme mitä kivaa kesätekemistä kotona voisi tehdä ja meille tuli heti mieleen, että voisimme syödä jäätelöä, hih. Hauskaa vielä kun S-kummi tuli meidän kanssa herkuttelemaan. Valitettavasti tältä kesältä tulee jäämään mieleen se, kun kärsin kovasta lonkka/lantio/vatsa/selkäkivuista ja sen takia meidän suunnittelemat kesäreissut jäivät toteuttamatta. Tietenkin se harmittaa, mutta onneksi silti nautimme kesästä niin hyvin kuin pystyimme. Kun vihdoinkin pääsin heinäkuun lopulla ylös sohvanpohjalta (kirjaimellisesti) ja pystyin vähän taas kävelemään, meillä oli kaikesta huolimatta kiva kesä täällä Kouvolassa. Mukavaa että pääsimme käymään mökillä, rannalla ja Tykkimäessä. Kävimme leikkimässä monissa kivoissa leikkipuistoissa. Vietimme aikaa yhdessä ja herkuttelimme. Vaikka kuntoutus vielä jatkuu ja kipuja on, yritän pysyä positiivisena ja jatkaa eteenpäin. Onneksi tilanne on mennyt parempaan suuntaan, sääli vain, että nämä kivut tulivat minulle juuri kesällä. Haluan kuitenkin enemmän muistella ja miettiä tästä kesästä kivoja juttuja, niitä on onneksi paljon.


Syyskuulta toivon, että oloni kohenisi entisestään. Odotan visiittiä auringonkukkapellolla ja Pekan alkavaa viimeistä kesälomaviikkopätkää. Peukut pystyyn, että silloin pääsisimme tekemään jonkun pienen reissun. Olisimme kaikki sen tarpeessa. Tässä alla vielä linkit kaikkiin elokuun postauksiin:






Elokuun kivoimpia juttuja 

maanantai 29. elokuuta 2022

Hupipäivä Tykkimäessä

Viikonloppuna kävimme ensimmäistä kertaa tänä kesänä koko perheen kesken Tykkimäessä. Koska emme päässeet sairastelujeni takia aiemmin kesällä minnekään reissuun, oli tämä hupipäivä meille perheenä erityisen tärkeä.



Olimme huvittelemassa monta tuntia. Tytöt kävivät isin kanssa laitteissa, mutta niin kävi meidän pikkuinen poitsukin 1v 2kk. Ensimmäistä kertaa ikinä! Poitsu kävi isin kanssa pari kertaa riemurallissa ja heppakarusellissa, hauskaa! Hän oli aika ihmeissään, hih, mutta kivaa oli. Minä en pysty menemään laitteisiin, koska minulle tulee niissä huono-olo. Hauska oli seurata kuitenkin muiden huvittelua. 

Vaikka porukkaa oli paljon, ei laitteisiin tarvinut kovin kauaa odottaa. Tietenkin piti päivän aikana myös syödä ja herkutella. Saimme ruuat nopeasti. Laitteiden lisäksi kävimme välillä leikkipuistossa leikkimässä. Poitsusta oli kiva päästä kiikkumaan. Tytöt kiipeilivät ja laskivat mäkeä. 


Poitsu huvitteli ja nukkui rattaissa. Hupipäivä oli kiva, mutta myös vähän rankka. Tytötkin olivat aika väsyjä illalla, mutta niin olimme me vanhemmatkin, heh. Oli hauskaa saada tälle kesälle koko perheen yhteinen erityinen kesämuisto. Kesän viimeisen viikonlopun huvittelut veivätkin kesän mukanaan. Helteisen päivän ja iltaisen ukkosen jälkeen keli muuttui kovin syksyiseksi. Niinhän se on, että virallisestikin kesää on jäljellä enää vain pari päivää. Onneksi olemme nauttineet kesästä niin hyvin kuin meidän tilanteessa olemme pystyneet. Hupipäivä oli hauska lopetus kesän viimeiselle viikonlopulle. 


 

Kuvia on paljon enemmän pienempien laitteista, koska siellä oli väljempää. En julkaise blogissani kuvia missä näkyy muiden kasvoja. Paljon kivoja kuvia meidän hupipäivästä jää siis julkaisematta. Tässä postauksessa vain osa kuvista. Isompien laitteista on myös siksi vähemmän kuvia, koska Pekka kävi niissä H:n kanssa enemmän silloin, kun minä olin pienempien kanssa pienten  laitteiden luona.

tiistai 23. elokuuta 2022

Söpö pieni vaippakakku

Pääsin jälleen tekemään vaippakakun tulevalle söpölle pikkuiselle ja hänen äidilleen. ♡


Minulla on ollut ajatus joka kerta tehdä vähän erilainen vaippakakku, jokaiselle odottajalle yksilöllinen, mutta tavaramerkikseni on muodostunut "kuorruttaa" vaippakakut harsoliinalla, hih. Tällä kertaa päädyin tekemään yksikerroksisen vähän pienemmän vaippakakun, koska tiedän, että tuleva äiti on saanut jo isomman vaippakakun. Oli myös hauskaa kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä yksikerroksinen vaippakakku.


Tykkään todella paljon vaippakakkujen tekemisestä. Tämä on jo 5. tekemäni vaippakakku. Tein tämän vaippakakun niin, että venytin kuminauhan vessapaperirullan ympärille. Rullasin vaipan ja sujatin sen kuminauhan ja vessapaperirullan väliin. Kun oli olin rullannut ja sujauttanut kaikki vaipat (n. 15 kpl) kieritin varmuuden vuoksi lankaa tiukasti kuminauhan ja vaippojen ympäri, jos kuminauha sattuisikin katkeamaan. Taittelin harsoliinan vaippakakun päälle. Ennen kuin kiinnitin sen vaippakakun alle parilla hakaneulalla, laitoin vaippakakun sisälle vessapaperirullan sisään muutaman herkun äidille.


Vaippakakun koristelin harsonliinan lisäksi tekemilläni mustekalalla ja rusetilla, luonnonkumitutilla, kauniilla pitsisomisteisilla sukilla sekä valkoisella rusettipinnillä. Ja tadaa: vaippakakku tuli valmiiksi! 

Oli hauskaa päästä jälleen tekemään ihana vaippakakku, hauskaa oli myös pitkästä aikaa virkkailla. Tästä lonkeroisesta tuli niin söpö. Mielestäni käsityönä tehdyissä leluissa on tunnearvoa mitä ei voi rahassa mitata. Olen onnellinen siitä, että rakkaudella tekemäni lelu pääsee jälleen yhden pikkuisen leikkeihin tai unikaveriksi. ♡

sunnuntai 21. elokuuta 2022

Arki on alkanut - Silti olemme nauttineet kesästä

Elokuussa on tullut kirjoitettua todella vähän postauksia. Tuntuu, että ei ole ehtinyt eikä oikein jaksanutkaan. Elokuussa olen viimein pystynyt kunnolla nauttimaan kesästä, vaikka olenkin vielä toipilaana ja kipeää tekee. Olemme käyneet erilaisissa leikkipuistoissa, useamman kerran rannalla, tehneet retken Lahteen Launeen perhepuistoon ja juhlineet poitsun nimipäivää. Olemme syöneet jäätelöä, lapset ovat pomppineet trampoliinilla, köllötelleet ja katselleet kirjoja terassilla majassa. Välillä on ollut myös tuskaisen kuuma, mutta en halua (ainakaan kauheasti) valittaa, koska olen niin iloinen siitä, että olen saanut kesälle lisäaikaa. Kesäkuu ja melkein koko heinäkuu meni nimittäin vuoteenomana.


Koulu ja kerho alkoivat elokuun toisella viikolla. On tullut taas totuteltua arkirytmiin, herätyskelloihin ja tiukempiin aikatauluihin. Välillä kiirettä on tosiaan pitänyt, varsinkin kun parin kerhopäivän yhteyteen on sattunut myös neuvolapäiviä. Meidän V 4v kasvaa hyvin ja on todella taitava ja reipas, mutta sen me jo tiesimmekin. Koulu on alkanut hyvin, H on innoissaan joka aamu lähtenyt kouluun ja tehnyt reippaasti läksyjä ja fyssarin liikkeitä. On ollut kiva nähdä enemmän koulukavereita. 

Vaikka kuinka monet höpöttävät syksystä, on elokuu vielä kesäkuukausi. Pienen koululaisen koulupäivät ovat niin lyhyitä, että hyvin ehtii koulupäivien jälkeenkin kesästä nauttimaan ja tietenkin myös viikonloppuisin. Otamme kesän viimeisistä viikoista ja päivistä kaiken irti. Nautimme lämmöstä ja ulkoilusta auringonpaisteessa sinistä taivasta ihastellen. Vaikka vieläkin on päiviä, kun olen todella kipeä, nukkuminen ei onnistu ilman lääkkeitä, retkiä joutuu perumaan ja suunnitelmia muuttamaan, olen niin iloinen siitä, että pystyn kävelemään ja edes jotain tekemään. Tärkeintä on mielestäni se, että perusarki sujuu. Toivon, että jonain päivänä kiputilanteeni vielä kunnolla helpottaa. 

Elokuussa on tietynlaista ristiriitaa. Vaikka nautimmekin kesästä, niin samalla on ilmassa pientä haikeutta siitä, että kesä alkaa kohta olla ohitse. Elokuun pimeät illat ovat tunnelmallisia, marjat ja omenat kypsyvät ja kohta saamme ihastella auringonkukkia. Ihana elokuu, ihana kesä.



perjantai 5. elokuuta 2022

Leikkimökin kesäjuhlat

Olin jo keväällä ehdottanut tytöille, että voisimme kesällä pitää leikkimökin kesäjuhlat. Sitten loppukeväästä kipeydyin pahasti kun minulle tuli kovia lonkka, lantio ja vatsakipuja. Juhlat saivat odottaa siihen asti, että kykenen ne tytöille järjestämään.



Nyt elokuun alussa oli juhlille sopiva hetki minun kuntoni puolesta ja myös kelien puolesta. Olimme yhdessä siivoilleet ja valmistelleet juhlia. Tytöt kutsuivat muutamia kavereita meille leikkimään ja herkuttelemaan. Perjantai on lettupäivä, joten juhlissa tarjottiin lettuja, mustikoita, vesimelonia, poppareita, mehua ja vettä.  Yksi H:n kaveri toi tikkareita, se oli kiva yllätys.

Lapsilla oli kiva päivä. Ulkoilua, kavereita, aurinkoa, vesileikkejä, keppihevostelua, saippuakuplia, tramppapomppuja ja vaikka mitä! Vielä illalla juhlien jälkeenkin oli kiva köllötellä leikkimökissä. 


maanantai 1. elokuuta 2022

Heinäkuun viimeinen päivä uimarannalla - Elokuun ensimmäinen päivä huvipuistossa

Heinäkuun viimeisenä päivänä keksimme ex tempore Pekan töiden jälkeen, että lähdetään lasten kanssa uimarannalle. Emme olleet käyneet vielä kertaakaan rannalla johtuen minun kiputilanteestani. Nyt onneksi kykenen paremmin liikkumaan ja juuri siksi päätimme, että kyllä rannalla on käytävä ennen kuin tytöillä loppuu kesäloma. Siis nyt ennen kuin on liian myöhäistä. 


H ei halunnut kuitenkaan lähteä meidän mukaan, vaan jäi mielummin kavereiden kanssa. Miten hänestä on tullutkin jo näin isotyttö? Siispä lähdimme läheiselle rannalle pienempien kanssa.



V:lla ja L:llä oli hauskoja vesi- ja hiekkaleikkejä. Oli myös mielenkiintoista seurata sorsien uiskentelua ja vaakkumista. Kotona oli lämmintä ja aurinko paistoi lähtiessä. Kuitenkin tummia pilviä alkoi aika äkkiä kertymään ja tuuli voimistui. Ehdimme onneksi monenlaista tehdä ennen rannalta lähtöä, vaikka V olisi vielä halunnut jatkaa leikkejä. Hetki lähdömme jälkeen alkoi satamaan. Lähdimme siis juuri oikeaan aikaan, hih.


Elokuun ensimmäisenä päivänä suuntasimme Tykkimäkeen. Tällä kertaa vain minä, V ja S-kummi, tyttöporukalla. H oli aiemmin kesällä käynyt Tykkimäessä kavereiden kanssa, joten nyt oli V:n vuoro päästä huvittelemaan. 



V hihkui riemusta. Oli hauskaa käydä kaikissa pienten laitteissa, paras niistä oli avaruuslaite Meteoriitti. Hauskaa oli myös käydä safariajelulla, katsoa minimaatilalla eläimiä, mm hoivata lampaita ja syödä hattaraa. Reissun kohokohta taisi kuitenkin olla se kun V kävi väärinpäintalossa S-kummin kanssa. Se oli ehkä myös kummille hauskin juttu, hih. 


Olipas erikoista olla menossa vain yhden lapsen kanssa, hih. Ostimme V:lle vähän edullisemman iltarannekkeen, huvitteluaikaa oli meillä reilu pari tuntia. Siinä ehti tekemään monenlaista, mutta silti tuntui, että aika meni kuitenkin vähän liian nopeasti, hih. Kotiin lähtiessä porteilla jaettiin Dumlekaurajuomaa mistä V tykkää todella paljon. Hauska yllätys! Meillä oli kiva tyttöjenpäivä Tykkimäessä. Kiitos S seurasta! Iso peukku sille, että Tykkimäkeen ei ole sisäänpääsymaksua! 👍

Koska kesäkuu ja melkein koko heinäkuu meni minulla vain lepäilyyn, selviämiseen kovien kipujen kanssa ja toipumiseen, meillä on nyt kiire tekemään vielä kivoja kesälomajuttuja ennen koulun ja kerhon jatkumista. Nyt olen päässyt käymään uimarannalla ja huvipuistossa. Jee!