tiistai 31. tammikuuta 2017

Duplo-kylä

Yksi ilta leikimme ja rakentelimme koko perhe yhdessä Duploilla. Helmi sai syntymäpäivälahjaksi Duplo -junaradan ja ajattelimme, että olisi hauskaa rakentaa sen ympärille pieni Duplo -kylä. Helmi tykkää leikkiä Duploilla. Rakentelimme yhdessä Helmin olemassa olevista Duploista taloja ja linnoja junaradan ympärille. On hauskaa laittaa juna liikkumaan ja miettiä minkä talon eteen se seuraavaksi pysähtyy. Helmistä on myös hurjan hauskaa kuljettaa eläimiä junaradan yli ennen kuin juna tulee kohti. Jännää, ehtivätkö eläimet ajoissa pois junan alta, hih. Nyt Helmillä on tavallaan myös monta pientä nukkekotia, jossa hahmot voivat asua ja vierailla toistensa luona. Kaikki rakentelu on isin mieleen, joten Pekka rakensi suurimman osan taloista, me Helmin kanssa vähän auttelimme, hih. Oli jännää huomata, miten paljon Duploja Helmille on jo ehtinyt kertyä. Nyt sen vasta jotenkin kunnolla tajuaa, kun kaikki Duplot on koottu. Toivomme kyllä, että Helmi saisi jatkossakin niitä lahjaksi. Olen sitä mieltä, että mitä enemmän niitä on sitä luovempi pystyy olemaan. Duplot ja Legot ovat mielestäni leluja, joita ei voi olla liikaa, oikeastaan mitä enemmän niitä on, sen hauskempaa on, hih! Duploissa ei ollenkaan haittaa se, vaikka lahjaksi tulisi samoja pakkauksia, sillä samoista palikoista voi rakentaa hyvinkin erilaisia ja monenlaisia juttuja. Helmi tykkää rakentaa torneja ja asetella Duploja ison alustan päälle. Helmistä on myös hurjan hauskaa availla talojen ikkunoita ja laittaa niiden sisään eläimiä. Tällä hetkellä prinsessa-hahmot kiinnostavat myös kovasti. Usein Helmi tutkailee, nimeää ja ihastelee kaikkia pieniä eläimiä ja asettelee niitä alustalle. Nyt eläimet ovat valloittaneet Duplo -kylän ja ne kulkevat siellä vapaasti katselemaan ohi kiitävää junaa ja ilahduttamaan Duplo -kylän asukkaita, hih. Emme ole raaskineet purkaa Duplo -kylää, vaan siitä on tullut osa Helmin huoneen sisustusta. Kivaa kun Helmillä on oma ihana huone, missä Duplo -rakennelmat mahtuvat hyvin olemaan. Ja miten ihanaa, että niillä on leikitty joka päivä! Voi olla että Helmi haluaa silti joku päivä rakentaa niistä jotain ihan muuta!lauantai 28. tammikuuta 2017

Kaunis helminauha

Oi. Tammikuun alussa Raskauskeiju.fi ilmoitti, että he alkavat myymään silikonisia lastenkoruja. Kuvassa komeili kaunis helminauha ja ajattelin että "tuo on pakko saada meidän Helmille". Helmi tykkää todella paljon koruista ja Helmiltä puuttui juuri tuollainen lapsiystävällinen helminauha, joka kestäisi myös rajumpia otteita. Kyselin, että milloin uusia lastenkoruja voi ostaa ja olin erittäin otettu kun Raskauskeiju.fi ilmoittikin että he haluavat tehdä yhteistyötä kanssani.


Mikä Raskauskeiju? Raskauskeiju on verkkokauppa, josta löytää vaikka mitä ihanaa ja tarpeellista raskaudesta haaveileville, raskaana oleville, vanhemmille, vauvoille ja lapsille. Verkkokaupassa on laaja valikoima erilaisia tuotteita erilaisilta merkeiltä. Voi kunpa olisin tiennyt tällaisesta verkkokaupasta silloin kun itse olin raskaana. Täältä olisin löytänyt vaikka mitä kivaa niin itselleni kuin vauvallekin. Onneksi voin ostaa sieltä nyt esimerkiksi A Little Lovely Companyn ihania yövaloja, joita keräilemme sekä kauniita koruja Helmille. Raskauskeijulla on oma imetyskorumallisto sekä Chic Kids lasten korumallisto.Chic Kids -lastenkorut ovat niin kauniita, varsinkin nuo ihanat helmet. Korut ovat valmistettu BPA-vapaasta elintarvikesilikoni helmistä ja koruissa on turvallinen lukko, joka aukeaa liian kovaa vedettäessä. Helminauhaan on monia värivaihtoehtoja mm: pinkki, violetti, minttu, keltainen... Mielestäni rosan väriset helmet olivat söpöt ja ihanat, mutta päädyimme kuitenkin valitsemaan helminauhan, joka jäljitteli oikeita helmiä.


Helmin helminauha on vaalea ja helmiäisen sävyinen. Mielestäni tämä koru on yksinkertaisuudessaan kaunis ja muistuttaa oikeita helmiä. Kätevä niin arkeen kuin juhliinkiin. Vaalean värinsä ansiosta se sopii yhteen kaikkien vaatteiden ja tyylien kanssa.


Kun saimme korun niin annoin sen tietysti Helmille ja neiti nappasi korun heti käteensä ja tutki sitä. Koru laitettiin kaulaan ja Helmi piti silikonihelmiä niin tiukasti sormiensa välissä että minulla oli hieman haasteita saada kuvia missä koru näkyisi, hih. Helmistä on kiva näprätä korua ja ihastella sitä. Tässä korussa on sekin hyvä puoli, että nauha on sen verran pitkä, että Helmi saa korun itse kaulaansa ja kaulasta pois silloin kun haluaa. Pitää kuitenkin muistaa että lasta ei saa jättää yksin korun kanssa, koru ei ole lelu!


Kiitos Raskauskeiju tästä kauniista helminauhasta, siitä on meille paljon iloa ♡ Luulenpa että minun täytyy jossain vaiheessa hankkia Helmille myös sellainen rosan värinen helminauha, hih.


torstai 19. tammikuuta 2017

Laura


Laura on monissa maissa yleinen naisen etunimi. Nimipäivä suomalaisessa ja Suomen ruotsinkielisessä kalenterissa on 18. tammikuuta. Laura tulee latinankielisestä sanasta laurus, joka tarkoittaa laakeripuuta. Antiikin Roomassa laakeripuun lehtiä käytettiin voitonseppeleissä (laakeriseppeleissä) ja vaatteiden koristeluissa. Nimi tarkoittaa myös kunniaa, kuuluisuutta ja henkeä (spirit). Eilen tosiaan vietettiin Lauran nimipäivää, joten onnittelut kaikille kaimoille. Meidän perhepiirissä on tapana viettää nimipäiviä yhdessä. Se on hyvä syy kutsua rakkaat kylään ja vaihtaa kuulumiset. Tykkään järjestää juhlia ja minusta on aina niin mukavaa kun meille tulee ihmisiä kyläilemään. 


Pekka oli taas niin kultainen ja yllätti minut kukilla ja ihanalla lahjalla. Pussissa oli kaikkia lempparisuklaitani ja kirpeitä remmejä, oi. Helmi oli varsin innokas kurkistamaan mitä pussista löytyi: "Heekkuja!". Lisäksi Pekka siivosi ja paistoi pizzaa, #munmiesparasmies. 
Helmi oli tietysti innoissaan, kun meille tuli läheisiä kylään. Pikkuserkkukamu oli erityisen odotettu vieras, lapsilla oli taas niin kivat leikit. Helmistä oli myös mukava saada herkkuja ja pillimehua. Pekka oli tehnyt juhliin herkullista pizzaa, joka on maailman parasta! Tällä kertaa vähän luistin leipomisten kanssa ja tarjoiltiin kaupan kakkua ja poppareita. Tarjolla oli tuttuun tapaan myös kahvia ja teetä, jotka tarjoiltiin tällä kertaa ihanista Muumi-mukeista. Minulla oli tosi kiva päivä, ihanaa miten monet muistivat minua, kiitos. Kyllä siitä tulee aina niin hyvä mieli. Minusta on myös ihanaa miten tiivis perhe minulla on, olen aina kokenut olevani todella rakastettu mikä on muovannut minusta juuri tälläisen. Olen sukurakas ja kiitollinen kaikista läheisistäni.

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Knobblyn Pilvi seinäkoukku

Saimme MaxPlay:lta tämän söpön Knobblyn Pilvi seinäkoukun koristamaan Helmin huonetta. Olin katsellut erilaisia seinäkoukkuja jo jonkun aikaa, koska meillä Helmin huone kaipasi sellaista. Seinäkoukussa olisi mukava säilyttää esimerkiksi kerhoreppua, seuraavan päivän vaatteita tai vaikkapa koruja. Meillä on myös monta kaunista henkaria, jotka saa seinäkoukkuun roikkumaan.

Australialainen Knobbly valmistaa ja MaxPlay myy vanerista tehtyjä ja käsinmaalattuja seinäkoukkuja lastenhuoneeseen, eteiseen tai mihin vain missä seinäkoukulle on tarvetta! Koukkuja on monenlaisia: pilvi, nalle, rusetti, salama, tähti sekä pupu ja niitä on saatavilla useissa väreissä: valkoisena, mustana, vaaleanpunaisena, keltaisena ja minttuna. Eli jokaiselle jotakin, eikö?  Koukun mukana tulee ruuvi, kiinnike ja asennusohjeet. Koukut kestävät jopa 10 kg painoa ja koukku jää n. 3.5cm seinästä. Pekan sanojen mukaan: "Asennus on helppoa!"

Kaikki Knobblyn koukut ovat mielestäni ihania ja minun olikin vaikea valita mikä olisi kaikista ihanin. Päädyin kuitenkin kauniin valkoiseen Pilvi seinäkoukkuun. Mielestäni se on yksinkertaisen tyylikäs. ajaton ja kaunis meidän lastenhuoneeseen. Olemme nimittäin käyttäneet sisustuksessa muitakin pilvijuttuja (mm. tyyny ja tyynynpäällisiä). Valkoinen koukku näyttää mielestäni söpöltä vaaleanpunaista seinää vasten. Koukku erottuu seinästä, mutta ei ole räikeä. Sijoitimme sen vaatekaappien viereen, niin siihen on kätevä laittaa vaatteita roikkumaan. Mielestän myös kauniit lastenvaatteet voivat olla osa sisustusta, jos niin haluaa. Ja mikä olisi kivempi tapa säilyttää niitä kuin kauniissa seinäkoukussa? Voit tutustua kaikkiin Knobblyn seinäkoukkuihin täällä www.maxplay.fi/Tuotemerkit/Knobbly


lauantai 14. tammikuuta 2017

Lumileikkejä

Oi miten ihana yllätys, eilen oli satanut paljon lunta! Ajattelin että "tänään tehdään tämän vuoden ensimmäinen lumiukko". Mietin että mitäköhän Helmi tuumaa lumiukon pyörittelystä. Sain hänet kuitenkin innostumaan ja Helmi pyöritteli hienosti lumipalloja kanssani ja taputteli ne tiiviiksi. Saatiin pallot pyöriteltyä ja minä nostin pallot päällekäin lumiukoksi. Helmi oli innoissaan ja taputti nähdessään valmiin lumiukon. Siitä tulikin tosi kiva!


Helmistä pienet lumipallot ovat erittäin hauskoja ja vielä hauskempaa on kun niitä heitellään. Helmi kikatteli innoissaan kun heittelin lumipalloja ilmaan. Helmistä oli hauskaa myös heitellä lumipalloja itse. Helmi myös välillä heittäytyi lumihankeen ja ryömi lumessa, hih. Oli kiva puuhastella yhdessä ja leikkiä lumileikkejä. Pidän talvesta ja lumesta! Toivottavasti tulisi pakkasta ja lumet pysyisivät!