keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Tammikuun kuulumiset

Tammikuu on yleensä blogissani melko hiljainen kuukausi, mutta harvoin näin hiljainen kuin nyt. Kirjoitin koko kuukauden aikana vain kaksi postausta. Oho! Rehellisesti sanottuna tämä tammikuu on ollut aika vaikea kuukausi minulle. Olen ollut todella väsynyt, olen joutunut enemmän kamppailemaan mieleni kanssa ja fibromyalgiakivut ovat olleet tavallista kovempia. Täällä on myös osa porukasta ollut vähän flunssaisia enemmän tai vähemmän. Tammikuu on tuntunut etenevän todella hitaasti. Ei ole ollut kauheasti jaksamista ja ideoita kuvaamiseen ja kirjoittamiseen. 


Vaikka tammikuu on tuntunut minulle raskaalta, on meille tapahtunut myös kivoja asioita. Meillä koti on ollut pitkään kaaoksessa, mutta nyt sitä kaaosta on aloitettu pikkuhiljaa selvittämään. Se tuo ehdottomasti hyvää mieltä. Loppiaisena perinteisesti tuhosimme/söimme äitini tekemän muumitalo piparkakkutalon. Lapsilla on harrastus, koulu ja kerho jatkuneet pitkän loman jälkeen, arki on palannut. Olemme nähneet muutamia sukulaisia, juhlimme oman perheen kesken nimipäivääni ja kävimme lasten serkun nimipäiväjuhlissa. Olemme katselleet elokuvia, ulkoilleet, leikkineet monenlaista ja askarrelleet. Olemme käyneet H:n kanssa muutamia kertoja hiihtämässä, kerran myös yhdessä papan kanssa! Tietenkin suoritimme kansalaisvelvollisuutemme ja kävimme Pekan kanssa äänestämässä.Olen iloinen, kun tammikuu viimein päättyy. Helmikuussa odottaa monet kivat jutut kuten Runebergin päivä, laskiainen, ystävänpäivä ja koko perheen yhteinen talviloma. Helmikuun lopulla minulla on tiedossa taas verikokeet, saa nähdä selviääkö siellä jotain uutta väsymykseeni liittyen. 

Tässä lopuksi vielä linkki tammikuun toiseen postaukseen, heh. 

maanantai 1. tammikuuta 2024

Hiiritalon ensimmäiset uudenvuodenjuhlat

Lokakuussa 2023 hiiritalo (eli pappani tekemä nukkekoti 90-luvulta missä asuu nykyään söpöjä Maileg Hiiriä) täytti 1 vuotta. Silloin mietin mitä juhlia ja tyylejä meidän vaihtuvassa hiiritalossa ei oltu vielä nähty ja yksi niistä oli uudenvuodenaatto. Siitäpä innostuin ja aloitin joulun jälkeen koristelemaan hiiritaloon uudenvuodenjuhlat. Tässä näette siis ensimmäistä kertaa hiiritalon uudenvuodenjuhlintaa. Eikö näytäkin kivalta! Askartelin ja tulostelin hiiritaloon taas monenlaista. Kimaltavia tekstiilejä askarteluhuovasta ja hiirille hauskat asusteet paperista. Tähtisadetikkuja, serpentiiniä ja pallokoristeen joulukonvehtien kääreistä. Pahvista kimaltavia tähtiä. Savesta herkkuja ja juhlajuomaa. Hiiritalon juhliin kutsuttiin myös yksi meidän puisista Aarikka tontuista. Hauskaa!

Saa nähdä mitä kaikkea hauskaa hiiritalossa nähdään vuonna 2024.