sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Kiitos vuosi 2023 monista ihanista hetkistä sekä kivoista reissuista ja retkistä

Vuosi 2023 oli uudenlaisen arjen opettelua sairastumiseni myötä. Vietimme paljon aikaa yhdessä ja koimme ikimuistoisia hetkiä rakkaiden kanssa. Teimme kivoja reissuja ja retkiä täällä meidän rakkaassa kotimaassa. Katselimme kivoja elokuvia ja herkuttelimme. Askartelin, ompelin ja virkkasin monenlaista. Otimme ilon irti kaikista hauskoista juhlista ja juhlapyhistä. ♡


Vaikka vuoteen 2023 mahtui monenlaista kivaa tekemistä ja kokemusta, vuoden aikana tuli myös todella paljon lepäiltyä. Elämä fibromyalgian kanssa ei ole helppoa, johtuen mm. kivuista, jäykkyydestä, väsymyksestä, uupumuksesta ja muistihäiriöistä, mutta siitä olen niin onnellinen, että uudet haasteet eivät ole estäneet minua nauttimasta elämästä. Kun vuosi 2023 alkoi, toivoin niin paljon, että se olisi parempi kuin vuosi 2022 ja voin ilokseni todeta, että toiveeni toteutui. Kiitos 2023, tervetuloa 2024. ♡


Tässä lopuksi vielä pieni kuvakooste kuluneesta vuodesta. ♡

TAMMIKUU
HELMIKUU

MAALISKUU

HUHTIKUU 

TOUKOKUU 

KESÄKUU

HEINÄKUU

ELOKUU 

SYYSKUU

LOKAKUU

MARRASKUU

JOULUKUU

perjantai 29. joulukuuta 2023

Nämä vaatteet ostin itselleni vuoden 2023 aikana

Kun vuosi 2023 vaihtui, päätin, että tänä vuonna panostan enemmän itseeni ja omaan hyvinvointiini. Osittain sairastumisestani johtuen. Olen aina huolehtinut, että lapsilla on kaikki tip top, mutta itselleni ostan harvoin mitään. Olin kulkenut samoissa kuluneissa vaatteissa monta vuotta. Nyt oli aika panostaa omaan tyyliini. Teini-ikäisenä pukeuduin värikkäästi, aikuisena pitkälti mustiin/tummiin vaatteisiin. Olen iloinen, kun olen taas löytänyt vaatekaappiini värejä. Minun oli osittain pakko uudistaa vaatekaappini sisältöä, koska sairastumisen myötä minulta on pudonnut sen verran painoa, että olen nykyään yhden vaatekoon pienempi.


Maaliskuussa ostin minulle (ja myös tytöille) tämän aivan ihanan sinisen Mainion kukkamekon. Käytin sitä tänä vuonna monissa juhlissa. Se on edelleen yksi lempi mekoistani, vaikka nykyään se on minulle vähän liian iso.

Maaliskuussa ostin myös lähinnä Fibromyalgiapäivä mielessä violetin värisen collegepaidan. Vaikka tottakai paita on ollut käytössä muutenkin. (Kuva otettu lokakuussa 2023)


Toukokuussa näin instagramissa Kappahlin värikkään maximekon mitä en vain voinut vastustaa! Onneksi kokoja sattui olemaan täällä Kouvolan myymälässä. Tämä värikäs mekko oli yksi kevään ja kesän käytetyimmistä vaatteistani. 


Toukokuussa ostin Prisman alesta Finlaysonin sinisen collegeasun, paidan ja housut. Tarvitsin kauniit kotoilu/ulkoilu vaatteet. 

Kesäkuussa ostin itselleni alennuksessa olleen Mainion vihreän puolihihaisen kukkamekon (ostin poitsulle saman kuosin t-paidan.) Se on ollut yksi tämän vuoden käytetyimmistä vaatteista. Ihana!


Kesäkuussa ostin eräällä kauppareissulla Citymarketista laventelin/vaaleanvioletin värisen perus t-paita mekon. Se oli minulla erityisen paljon käytössä kesällä, mm juhannuksena. Myös nuo ihanat sydänaurinkolasit ostin kesällä. Niin kivat!


Elokuussa tilasin alennuksessa olevan Puuvillatehtaan puuvilla-pellavamekon. Olin etsinyt pitkään pellavamekkoa, mutta usein ne ovat olleet kotiäidinbudjettiini liian kalliita. Jotenkin tämä sävy on niin ihana, varsinkin ajatellen loppukesää ja syksyä. (Kuva otettu lokakuusssa)


Elokuussa ostin myös toisen mekon mitä olin miettiny jo pitkään: tummansinisen simppelin mekon. Sellainen löytyi meidän lähi Tokmannista. (Kuva otettu itsenäisyyspäivänä)


Syyskuussa ostin uuden kevyemmän takin. Olin päättänyt, että haluan löytää punaruskean takin ja sellainen sattui löytymään Tokmannilta. Tästä tikkitakista sattui vielä olemaan sillä viikolla klubitarjous meneillään. Huippulöytö. Harmitti vain, kun syksy oli niin kylmä, että takki jäi aika vähälle käytölle.

Lokakuussa en voinut vastustaa, kun Aarre verkkokaupasta löytyi (mielestäni täydellisen värinen) cinnamon mekko syksyn fiilistelyyn. Mekko on osa rescue mallistoa eli ylijäämäkankaista valmistettuja vaatteita. Ne olivat myös siksi vähän edullisempia kuin monet muut Aarre -vaatteet. Ostin ensimmäistä kertaa frillahelmaisen mekon ja tykkään siitä todella paljon. Rento ja kaunis mekko. Se on ehdottomasti yksi käytetyimmistä vaatteistani. Niin ihana! 


Joulukuussa sain yllärinä joululahjaksi pitkään etsimäni ruudullisen joulumekon (kiitos vielä hani). Niin ihana! Olen pitänyt tätä loppuvuoden ajan aina päällä, kun se on sattunut olemaan puhtaana. 

En ole todellakaan mikään tyylivaikuttaja/bloggaaja ja nämä kuvat sen paljastavat, heh. Vaatteet näkyvät näissä kuvissa aika huonosti. Keksin vasta loppuvuodesta tehdä postauksen tänä vuonna ostamistani vaatteista, joten oli vaikea löytää kuvia missä vaatteet näkyvät edes pikkuisen. Eikä minulla suoraan sanottuna ole ollut jaksamista alkaa kuvaamaan näitä kaikkia vaatteita päälläni nyt. Tästä postauksesta jää kuitenkin minulle hauska muisto. 


Samalla tuli huomattua, että en ole varmaan koskaan ennen ottanut näin paljon selfieitä ja kuvia itsestäni kuin tänä vuonna. Uudet mielekkäät vaatteet ovat selkeästi tuoneet minulle lisää itsevarmuutta ja iloa. Ehkä myös se, kun vuosi 2022 opetti minulle, että mikään ei ole itsestäänselvää. Nautin elämästä niin paljon kuin voin, iloitsen myös itsestäni, niin paljon kuin vaan pystyn ja osaan.

torstai 28. joulukuuta 2023

Joulukuun kolmas ja neljäs viikko

Tässä postauksessa on joulukuun kolmannen ja neljännen viikon kuulumiset 15.-28.12. Koko joulukuuhan on mennyt eri tavalla joulua tunnelmoidessa. Jouluradio on soinut päivittäin ja olemme tehneet monenlaisia kivoja jouluisia juttuja.


Minun käsitöitäni oli myynnissä ihanassa joulukojussa täällä Kouvolassa Kävelykatu manskilla 12.-17.12 välisenä aikana. Kiitos kaikille ihanista kommenteista käsitöihini liittyen, kiitos myös joulukojun asiakkaille. 

 
Teimme hauskan jouluisen viikonlopoureissun Tampereelle. 16.-17.12. Siellä ihastelimme jouluista tunnelmaa Koiramäessä, Tampereen Joulutorilla ja Tallipihalla.

Koska taas kävi niin, että en saanut kutsua pikkujouluihin, päätin järjestää sellaiset ystäväni S:n kanssa itse. Kävimme joulu- ja herkkuostoksilla Veturissa. Myöhemmin katsoimme meillä jouluisen elokuvan. Pekka teki meille herkkuruokaa ja leikki lasten kanssa, niin saimme katsoa elokuvan rauhassa. Meillä oli kiva, rento ja meidän näköinen päivä. 


Leivoimme lasten kanssa pipareita, myös yhdessä S-kummin kanssa. Meidän oli tarkoitus leipoa pipareita pikkujouluissa, mutta emme silloin jaksaneetkaan. Meillä on muodostunut perinteeksi ennen joulua leipoa pipareita S-kummin kanssa yhdessä. Olemme tehneet niin jo monta monta vuotta.

Valmistelimme joulua siivoamalla, tekemällä diy lahjoja ja paketoimalla. Harmi, että kaikki lahjat eivät ehtineet jouluksi eivätkä ole vieläkään tulleet, höh! Onneksi kuitenkin jokaiselle oli muitakin lahjoja mietittynä. 

Tietenkin näiden viikkojen kohokohta oli ihana perinteikäs jouluaatto. Oli ihanaa kun saimme kylään mamman, papan, lasten enon ja serkun sekä mummin ukin ja lasten P-tätsyn. Näimme joulupukin tuovan lahjoja, voi miten hauskaa ja jännää oli nähdä joulupukki meidän pihalla vilkuttelemassa. Lahjoja availlessa lasten innostus, onni ja kiitollisuus oli niin ihanaa. 

Joulupäivänä lapset leikkivät uusilla leluilla ja piirtelivät uusilla piirrustustarvikkeilla. Lepäsimme ja löhöilimme, katsoimme elokuvaa ja herkuttelimme. Illalla kävimme hautausmaalla toivottamassa hyvää joulua poisnukkuneille rakkaille. 


Tapaninpäivänä sama rento, kiireetön meno jatkui, nukuimme pitkään, herkuttelimme ja kävimme yhdessä pulkkamäessä. Myöhemmin lapset leikkivät kavereiden kanssa. 


Välipäivät ovat menneet vauhdikkaasti. Lapset ovat leikkineet kavereiden kanssa, Pekka on ollut töissä ja minä olen lepäillyt, mutta myös puuhastellut Hiiritalon uudenvuoden juhlien parissa, hih. Olemme myös vielä katselleet jouluisia ohjelmia/elokuvia ja lukeneet jouluisia kirjoja. Nauttineet talven kauneudesta ja loppuvuoden tunnelmasta.

tiistai 26. joulukuuta 2023

Meidän Joulu

Meillä oli jälleen aivan ihana joulu. Kiitos siitä meidän rakkaille sukulaisille. Joulussa tärkeintä on aika rakkaiden kanssa, hyvä ruoka, herkuttelut, lasten ilo ja riemu. Kiitos aivan ihanista lahjoista mitä saimme. Niistä riittää iloa pitkään. Voi sitä hihkumista ja riemunkiljahduksia, kun näimme joulupukin meille vilkuttelemassa ja kun availimme paketteja. Joulu on kaikkien juhla, mutta varsinkin lasten juhla.Aatonaatto
Aatonaatto meni joulua valmistellessa, teimme yhdessä joulutorttuja ja lapset leikkivät kavereiden kanssa. Poitsu oli isin kanssa lumitöissä ja samalla he rakensivat pihallemme hienon suuren lumiukon jouluiloa tuomaan. Kävimme Myllykosken sankarihautausmaalla viemässä kynttilän sodassa kaatuneelle sukulaiselle. Oli tunnelmallista, kun kynttilää viedessä kirkonkellot soivat. Siitä sitten ajelimme katselemaan muutamia Kouvolan keskustan jouluvaloja ja kävimme leikkipuistossa leikkimässä. Illalla lämpeni sauna. 

Jouluaatto
Jouluaattona Pekka ja lapset kävivät joulusaunassa, sillä välin minä lepäilin. Ihastelimme miten takapihamme oli muuttunut jälleen kauniiksi talven ihmemaaksi. Pekka valmisteli jouluruokia, minä vähän auttelin. (Mamma ja pappa tekivät osan ruuista).Iltapäivällä meille tuli jouluaterialle ja joulupukkia odottelemaan lasten eno ja serkku, mamma ja pappa. Söimme jouluaterian, katselimme jouluisia lastenohjelmia ja sitten huomasimmekin ikkunasta joulupukin tuovan lahjoja terassille. Voi miten innoissaan lapset olivat nähdessään ulkona vilkuttelevan joulupukin ja niin monta lahjasäkkiä. Availimme lahjoja ja lapset leikkivät, illalla kahvittelimme ja herkuttelimme. Ensimmäiset vieraat lähtivät jatkamaan joulunviettoa omiin koteihinsa ja sitten meille tuli kylään lasten P-tätsy sekä mummi ja ukki. Lapset esittelivät heille lahjojaan ja oli mukava kuulla miten mummilla ja ukilla joulunvietto oli sujunut, siellä olivat olleet joulua juhlimassa Pekan lapsuudenperhe ja lasten serkut.


Joulupäivä
Joulupäivänä lepäilimme, löhöilimme, söimme jouluruokia ja herkuttelimme. Lapset leikkivät uusilla leluillaan ja askartelivat/piirtelivät uusilla tarvikkeillaan. Leikimme yhdessä muuminpiilotusta, hih, tosi hauska leikki. Kävimme illalla viemässä poisnukkuneille rakkaille kynttilöitä hautausmaalle, voi miten kaunista siellä olikaan. Kotiin tullessa saunoimme  ja katsoimme jouluelokuvia. Kiva kiireetön, rento päivä ja mukavaa yhdessäoloa.

Tapaninpäivä
Tapaninpäivänä sama kiireetön ja rento meno jatkui. Nukuimme pitkään, pelasimme pleikkaria ja lapset leikkivät uusilla leluillaan. Kävimme yhdessä ulkoilemassa ja pulkkamäessä. Voi että miten hauskaa meillä oli. Myöhemmin lapset leikkivät kavereiden kanssa. Minä suunnittelin mitä kaikkea täytyy askarrella Hiiritalon (minun vanha nukkekoti, mikä on nykyään Maileg hiirien koti) uudenvuoden juhlia varten. Päivällä söimme vielä jouluruokia, illalla perinteisesti tilasimme ruokaa, heh. Oli niin kiitollinen olo siitä, että Pekalla oli useamman päivän jouluvapaat. Meillä oli paljon aikaa olla yhdessä. Meillä oli ihana joulu.