maanantai 31. lokakuuta 2016

Halloween

Minä pidän halloweenista, niin kuin muistakin juhlista. Minusta on niin mukavaa, että tämä juhla on vakiintunut täällä Suomessa. On mukavaa koristella kotia, askarrella Helmin kanssa ja miettiä mitä pukee ylleen. Ja varsinkin mitä Helmille puetaan, vielä toistaiseksi kun saamme Pekan kanssa vaikuttaa asiaan. Ainoa asia mikä meitä on mietityttänyt on se milloin halloweenia tulisi suomessa viettää? Jossain sanotaan että 31.10 niin kuin maailmalla, mutta jossain sanotaan että sitä edeltävänä viikonloppuna. No me päätimme juhlia halloweenia tänä vuonna sekä viikonloppuna että 31.10 (maanantaina). 


Tänä vuonna olimme ajoissa halloween-koristeiden kanssa. Olemme aina koristelleet kotimme juhlia ja sesonkia varten (joulu, pääsiäinen, vappu, halloween, synttärit, nimpparit jne), jo kauan ennen kuin aloitin bloggaamaan tai ennen kuin meillä oli lapsi. Meistä on mukava koristella, näin pääsemme paremmin juhlatunnelmaan. Tänä vuonna kotiamme koristivat kurpitsat, hämähäkit, lepakot, pääkallot ja yksi ihana kummituskin. Meillä oli kurpitsanauha(viime vuodelta) ja kaksi lepakkonauhaa, lisäksi ostimme hauskan kurpitsavaloketjun ja ilmapalloja. Koristeet on ostettu Flying Tiger Copenhagenista (entinen Tiger) ja Prismasta, ihana kummituslamppu on tilattu täältä. Koristelimme myös meidän lightboxit halloween-tunnelmaan sopiviksi.


Tietysti meillä oli myös halloween-herkkuja. Ostimme oransseja herkullisia donitseja Arnoldsista ja kaupasta erilaisia halloween-makeisia. Olisin kauheasti halunnut leipoa, mutta väsymyksen ja flunssan takia minulla ei ollut voimia leipoa mitään halloween-herkkuja. Onneksi Pekka koristeli suklaakeksien päälle hämähäkkejä, niistä tuli hurjan näköisiä, juuri teemaan sopivia. Viime vuonna Helmi oli pukeutunut ihanaksi pikku kurpitsaksi. Tänä vuonna Helmille ostettiin H&M:sta halloween-asuksi luurankohuppari ja -housut. Ostetiin Helmin vaatteet kokoa isompana, että alle mahtuu välihaalari karkkikierrosta varten. Ajateltiin myös collegeasun olevan mukava Helmin päällä. Tosiaan kun vaatteet on isompaa kokoa, niin ne mahtuvat Helmin ylle ehkä myös ensi vuonna. Eikö Helmi näytäkin hurjan ihanalta halloween-vaatteissaan? Kävimme tänä vuonna karkkikierroksella maanantaina 31.10 Helmin mammalla ja papalla, Helmin mummilla, S-mammalla ja P-papalla (siellä oli myös serkkuni lapsensa kanssa) ja mammanmammalla (siellä oli myös tätini miehensä kanssa). Kaikki olivat ilahtuneita vierailustamme ja he ihastelivat Helmiä hurjan ihanassa halloween-asussaan.

Halloween oli tänä(kin) vuonna todella kiva. Helmistä oli hurjan hauskaa leikkiä ilmapallojen kanssa ja syödä halloween-herkkuja. Helmi oli mamman kanssa askarrellut hienon kurpitsakoristeeen ja Helmistä oli muutenkin hauskaa kun kotia koristeltiin. Ja tietysti taaperon mieleen oli karkkikierros. Helmi saikin taas aikamoisen saaliin, siitä riittää mutustettavaa pitkäksi aikaa, hih. Toivottavasti teilläkin on ollut hurjan hauska halloween!


torstai 27. lokakuuta 2016

Terassin maalaus

En ymmärrä miten tässä on päässyt käymään niin, että olen unohtanut tehdä postauksen meidän terassin uudesta ilmeestä. Pekka maalasi terassin lattian kuukausi sitten, syyskuun puolessa välissä. Tämä meidän terassi on kokenut kyllä hurjan muodonmuutoksen tässä muutaman vuoden aikana. Terassi on mielestän kaunis: harmaata, valkoista ja vähän mustaa, tykkään. Terassi ei kuitenkaan aina ole ollut näin kiva. Kun muutimme niin terassin seinä oli tunkkainen, likainen, kulunut keltainen. Lattia oli kulunut sinivihreä, myös ikkunan pielet olivat sinivihreät. Tuo kaunis kaidekin oli kulahtanut, mutta sai mustalla maalilla uuden ilmeen. Terassi vaatii vieläkin vähän hiomista, aiomme tulevaisuudessa maalata punatiiliset tolpat valkoisiksi ja kattokin menee jossain vaiheessa uusiksi. Nyt kun seinä, lattia ja kaide ovat kaikki kauniin värisiä, niin terassi on jotenkin kutsuvampi. Olemme tyytyväisiä terassin uuteen ilmeeseen.


tiistai 25. lokakuuta 2016

Ensilumi

Ihana ensilumi tulikin tänä vuonna tänne Etelä-Suomeen jo lokakuussa, tätä on niin odotettu! Kyllä, minä pidän talvesta, pakkasesta ja lumesta. Joka vuosi odotan talvea innoissani. Ja vaikka se onkin aika hassua, niin joka vuosi olen yhtä innoissani ensilumesta. Olen niin fiiliksissä, talvinen valkoinen luonto on mielestäni todella kaunis ja talvella voi puuhastella kaikkia mukavia juttuja. Lumesta tulee myös jouluinen fiilis ja joulu sattuu olemaan minun lempparijuhlani. No ensilumesta on vielä pitkä matka talven puuhasteluihin, sillä nämä lumet sulavat todennäköisesti jo parissa päivässä. Ja kyllä tämä saattaa olla enemmän räntää kuin lunta, mutta en anna kenenkään pilata minun ensilumifiilistäni. Flunssasta huolimatta minun piti päästä ulos ihmettelemään lunta Helmin kanssa, sillä Helmiä lumi kiinnosti kovasti. Oli hauskaa kun jäljet jäivät lumeen, lunta pystyi vähän lapioimaan ja tunnustelemaan. Minusta oli ihanaa huomata, että Helmikin taisi nähdä ensilumessa talven taikaa, hän katseli lumista maisemaa niin lumoutuneena. sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ihanat 30v juhlat

Olimme eilen serkkuni kolmekymppisillä ihanassa Moision Kartanossa. Lähdin juhliin hyvillä fiiliksillä, sillä ystäväni oli laittanut minulle kauniin kampauksen. Minun juhlalook oli simppeli, niin kuin aina. Tykkään pukeutua hillitysti ja yksinkertaisesti, musta on minulle varma valinta. Olen jotenkin aina tykännyt olla luonnollisen näköinen ja siksi en meikkaa. Joku voi ajatella että se on laiskuutta tai välinpitämättömyyttä, mutta jotenkin vain koen että en tarvitse meikkiä. "Nuorempana" pidin joskus korkokenkiä, mutta koriksesta tulleiden vammojen takia korkojen pitäminen on lähes mahdotonta, selkä ja polvet kipeytyvät niistä niin paljon, että olen koroista luopunut kokonaan. Mielestäni nainen voi olla naisellinen ja nätti ilman meikkiä tai korkoja. Helmi oli pukeutunut Vimman pinkkiin lettimekkoon. Helmi sai taas paljon ihastelua osakseen, mutta hän onkin niin suloinen ja ihana. Postista oli ehtinyt tulla myös tilaamamme kauniit  For Minis and Mommies-tossut Helmille. Pekka oli tietysti todella komea, niin kuin aina, hih. 

Alkuillasta oli järjestetty ohjelmaa, paikalla oli Peppi Pitkätossu ja Pelle, jotka hauskuuttivat kaikkia lapsia ja lapsenmielisiä. Minusta oli niin hauskaa miten me aikuisetkin innostuimme leikkimään. Helmistä oli hurjan hauskaa tanssia ja leikkiä, Helmi sai myös pitää sylissään Herra Tossavaista, hih. Moision kartano itsessään on kaunis paikka, mutta serkkuni oli korostanut paikan kauneutta koristelemalla paikat niin kauniiksi, hänellä onkin aina ollut silmää yksityiskohdille. Tarjolla oli herkullista pikkusuolaista, salaatteja, erilaisia piirakoita ja patonkia, nam. Myöhemmin tarjolla oli tietysti myös kakkua ja kahvia, yläkerrassa oli kauniisti koristeltu herkkupöytä. Saimme mahat täyteen ja oli niin mukava jutustella ja vaihtaa kuulumisia ihmisten kanssa. 

Ennen kuin Pekka ja Helmi lähtivät kotiin, niin otettiin vielä perhekuvia. Minä jäin vielä juhlimaan, ikävä kyllä flunssa vähän varjosti juhlimistani, mutta minulla oli silti hauskaa. Pienestä painostuksesta johtuen menin jopa vähäksi aikaa tanssimaan. Oli mukavaa olla juhlimassa, edellisestä kerrasta taitaakin olla jo kolme vuotta, ohhoh. Tekisi tällekin mamalle ihan hyvää käydä aina välillä jossain tuulettumassa.Oli todella mukavaa nähdä ihmisiä. Oli myös mukavaa kun sain vähän omaa aikaa ja pääsin tekemään jotain arjesta poikkeavaa. Paljon onnea vielä rakkaalle serkulleni, juhlat olivat ihanat.