lauantai 30. huhtikuuta 2022

Huhtikuun kivoimpia juttuja

No, toiveistani huolimatta, emme huhtikuussa välttyneet taudeilta, höh. Kyllä harmitti. Noro kiersi maalis-huhtikuun taitteessa lopulta meidät kaikki, toisilla oireet todella hurjia, toisilla lievempiä. Onneksi tässä kuussa oli myös paljon kivoja juttuja kamalien juttujen lisäksi. Näimme paljon läheisiä ja fiilistelimme Pekan kanssa meidän 12. vuosipäivää. Pekka rakensi tyttöjen kanssa H:lle koulupöytää ja pyörät laitettiin kesäkuntoon. Terassia on siivottu ja talvikamat laitettu varastoon. Paljon on myös haravoitu. Ihanaa kun on valoisaa ja saimme kokea muutamia lämpimiä päiviä (10-15 astetta) vaikka kevät on ollut melko kylmä. Luntakin satoi useampana kertana ja meidän pihalla on edelleenkin lunta. Huhtikuun kivoimpia juttuja:


Aprillia!
Aprillipäivä oli hassun hauska jekuttelupäivä. Jekutin tyttöjä niin, että he luulivat syövänsä keitettyjä kananmunia, kun he saivatkin suklaiset mignonmunat, hih. Tämä paljastui heille rikkoessa munan kuoren. Aprillia! Yhdessä hihiteltiin hauskalle, hyväntahtoiselle jekutukselle. Tytöt jekuttivat minua, että mamma ja pappa ovat tulleet meille päiväunille. Tytöt olivat kasanneet tyynyjä peiton alle, näytti aivan siltä kuin sängyssä olisi nukkunut joku. Hehe. 


Leevi 10kk
Meidän rakkaasta hurmuripojasta tuli 10kk ikäinen. Hän on niin ihana ja nauravainen hekottelijapoika, meidän muru mursunen. Hän osaa ryömiä(7kk) istua ilman tukea(8kk) kontata, nousta seisomaan tukea vasten,  taputtaa(9kk) ja vilkuttaa (10kk). Kuun lopussa hän otti muutamia askeleita tuen varassa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kk kuvia oli vaikea ottaa. Poitsu ei olisi millään halunnut köllötellä selällään lattialla, hehe. Sain kuitenkin kivat kuvat napattua muistoksi. 


Palmusunnuntai 
H kävi kavereiden kanssa virpomassa naapureita. Myöhemmin kävimme koko porukalla virpomassa isovanhempia, mammaa ja pappaa, mummia ja ukkia sekä S-mammaa ja P-pappaa. Tytöt askartelivat hienoja oksia. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös meidän oven takana kävi virpojia, hauskaa! 


Pääsiäinen 
Nautin pidennetystä viikonlopusta lasten kanssa. Parasta oli yhdessäolo, läheisten seura ja herkuttelut. Nähdä lasten ilo ja riemu!  Pekalla oli aamuvuoroja, välivuoro ja pääsiäissunnuntai vapaa, joten pystyimme yhdessä juhlimaan pääsiäistä. Kävimme mamman ja papan mökillä ja Pekka kävi lasten kanssa mummilla ja ukilla. Pääsiäispupu piilotti yllätyksiä, pääsiäiskukko muni pääsiäissunnuntaina + paljon muuta! Meillä oli kiva pääsiäinen. 


Vappu
Meidän vappuun kuului munkkien paisto, tippaleivät ja mamman tekemä sima. Heiluttelimme tekemiäni vappuhuiskia ja tuunasimme naamarit. Lapset tykkäsivät myös ilmapalloista ja serpentiinistä. Mamman ja papan sekä mummin ja ukin ostamat vappupallot ihastuttavat ja niistä on ollut paljon iloa. Näimme läheisiä, herkuttelimme ja tytöt kutsuivat naapurissa asuvia kavereita meidän pihalle vappujuhliin. Sain kaivettua kaapista itselleni vappuhatun (ylioppilaslakin) päähän. Meillä on hauska ja värikäs vappu. Kivaa kun Pekalla on kolmen päivän vapaat.


Tässä vielä linkit kaikkiin huhtikuunpostauksiin:

Huhtikuun kivoimpia juttujaHauskat vappuaskartelut - DIY vappuhuiskat ja tuunatut vappunaamarit

Hauskaa vappua! Askartelin tänä vuonna vappuhuiskia ja tuunasimme tyttöjen kanssa Sinellistä ostetut naamarit. Tytöt ovat myös piirrelleet vappupalloja.


Täältä löytyy ohje DIY vappuhuiskien tekoon. Tänä vuonna innostuin tekemään vappuhuiskat myös lähipiirin lapsille. Se oli niin kivaa, nopeaa ja helppoa puuhaa. Muumivappuhuiskista tuli söpöjä. On ollut kiva kuulla että niistä on pidetty ja ne ovat kestäneet rajumpaakin käsittelyä, hih. Tein vappuhuiskia sekä silkkipaperista, että serveteistä. Molemmat kahisevat, silkkipapaperiset vähän enemmän. Serveteistä tehdyt vappuhuiskat ovat taas kestävämpiä. 


Naamareiden tuunaus oli kiva projekti. Jokainen meistä tytöistä teki omasta naamaristaan juuri sellaisen kuin halusi. Maalasimme paksut pahvinaamarit vesiväreillä. Meillä on ennenkin ollut Sinellistä ostettuja pahvinaamareita ja ne ovat kestäneet hyvin leikeissä. Myös S-kummi pääsi meillä tuunaamaan oman naamarin, hih.Minun oli tarkoitus julkaista tämä askartelupostaus aikaisemmin, mutta meillä on ollut niin vauhdikas viikko, että en ole ehtinyt. Vielä ehtii kuitenkin vappuhuiskat askartelemaan, jos tahtoo ja tarvikkeita löytyy, heh. Jokatapauksessa tästä postauksesta jää minulle hauska muisto: tälläisiä vappuaskarteluja teimme vuonna 2022. 

sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Tänä vuonna Lapsimessut jäi kokematta

Edelliset Lapsimessut järjestettiin vuonna 2019. K-pandemia sotki suunnitelmat moneen kertaan, mutta nyt vuonna 2022 messut saatiin taas järjestettyä. Harmittaa, kun Lapsimessut jäi minulta tänä vuonna kokematta. Se on tapahtumana tosi kiva, se oli minulla monena vuotena kevään kohokohta. 


Instagramista seurailin toisten messukokemuksia. Voi miten hauskaa olisi ollut livenä ihastella lastenvaatteita ja asusteita, sovitella naistenvaatteita, tutustua kivoihin leluihin ja sisustustuotteisiin ja muihin ihaniin juttuihin. Uskon myös, että lapsilla olisi ollut kivaa tekemistä messuilla.


Minua olisi messuilla erityisesti kiinnostaneet Melli:n, Hima clothing:n, Kaiko:n, Metsola:n, Mainio:n, Unavaate:n, Arksie:n, Fmam:n, Siluettiverstas:n ja Lil decor:n messuosastot. Olisin varmasti käynyt kiertämässä jokaisella käytävällä, nähnyt ja kokenut mahdollisimman paljon.

Melliltä olisin yrittänyt metsästää esikoiselle Leinikki kuosin mekon ja  kuopukselle suloisen pupupipon sinisenä tai hiekan sävyisenä. Himalta olisin etsinyt poitsulle vohvelihaalaria ja romperia, Kaikolta ja Mainiolta olisin halunnut sovitella naistenvaatteita, Metsolan osastolla olisi kiinnostunut vihreät pupuvaatteet, Unavaatteelta olisin etsinyt polvisukkia lapsille. Fmam hiuspannat viehättää. Siluettiverstaan ja Lil decorin osastoilla olisi kiinnostaneet lelut. Arksiella on ihania eläinaiheisia huppareita ja haalareita. Yritysten ja vaikuttajien messukokemuksia seuranneena löysin etänä itselleni uuden mielenkiintoisen yrityksen: Lasten satumetsä verkkokaupan. Heillä on myynnissä mm. ihania juttuja lastenhuoneeseen. Olisin tutkinut messuilla yleisesti myös mitä ihania juttuja olisin löytänyt alennetuin hinnoin. 


Vaikka en messuille tällä kertaa päässytkään, niin onneksi ihania juttuja saa myös tilattua verkkokaupoista. Ennen messuja tilasin keskimmäiselle Kaikon lippiksen ja legginsit alesta. Suunnitelmissa on jossain vaiheessa tehdä tilausta ainakin Himan, Mellin ja Lildecorin verkkokaupoista. Kevät inspiroi uusiin hankintoihin. Yleensä teen ostoksia tarpeeseen, joskus myös ihan vain siksi että joku juttu on erityisen ihana, hih.

maanantai 18. huhtikuuta 2022

Meidän pääsiäinen

Nautin pidennetystä viikonlopusta lasten kanssa. Meillä oli kiva pääsiäinen. Parasta oli yhdessäolo, läheisten seura ja herkuttelut. Nähdä lasten ilo ja riemu!  Pekalla oli aamuvuoroja, välivuoro ja pääsiäissunnuntai vapaa, joten pystyimme yhdessä juhlimaan pääsiäistä. Tähän pääsiäiseen liittyi myös harmitusta. Kinder salmonella kohun myötä, meillä jäi Kinderit tänä vuonna syömättä. Se harmittaa, koska Kinderit on mun lemppari pääsiäisherkkuja. Höh, no ei voi mitään. En antanut sen kuitenkaan pilata pääsiäistä. 


Pitkäperjantai
Aamulla tytöt saivat minulta yllätyksenä pienet pääsiäiskorit. Ompelin heille isommat ja pienemmät pääsiäisaiheiset pehmot. Tyttöjen koreissa oli myös mignonmunat ja ruohomunia. Poitsun omassa pahvinen Petteri Kaniini muna, minkä sisällä oli vauvannaksuja. Yllätys oli kaikille mieluinen mistä olen kovin iloinen. Iltapäivällä menimme kyläilemään isovanhemmilleni S-mammalle ja P-papalle. Viettämään pääsiäistä ja S-mamman syntymäpäivää sukulaisten kesken. Koska perjantai on lettupäivä, illalla söimme herkullisia pupulettuja ja katsoimme Petteri Kaniini elokuvan. 
Lankalauantai 
Me hassuttelimme pukeutumalla trulleiksi. Tytöillä on mahtavat noidan naurut ja käkätykset. Katsoimme yhdessä Ryhmä Hau pääsiäismunajahti -jakson ja youtubesta Kiboomers:n easter aiheisia englanninkielisiä pääsiäispupulauluja. Pääsiäispupu oli jossain vaiheessa käynyt piilottamasaa yllätyksiä, löytyi kartta ja vihjeitä herkkujen olinpaikasta. Sitten alkoi etsiminen! Tätä tytöt olivat kovasti odottaneet. Yksi pääsiäisen hauskimmista jutuista.Pääsiäispäivä
Aamulla pääsiäiskukko oli muninut ja voi sitä riemua! Heti aamusta herkkuja, aika spessua. Aamupalan jälkeen suuntasimme mökille. Se olikin meillä ensimmäinen kerta tänä vuonna. Lähdimme sinne viettämään pääsiäistä mamman ja papan sekä enon perheen kanssa. Oli mukava viettää aikaa yhdessä ja syödä pääsiäisateria. Tytöt etsivät pääsiäismunia ja iloisina uiskentelivat paljussa. Poitsusta oli hauska kiikkua. Onnistunut muutaman tunnin pikareissu. Mökillä sielu lepää, siellä on niin kaunista ja hyvä tunnelma jokaisena vuodenaikana. Vaikka olen kaupunkilainen, niin mökkeily ja luonnossa viettämäni aika on tärkeää. Oli myös kiva huomata miten keväiseltä mökillä näytti. Meidän kotipihalla on vielä paljon lunta.Iltapäivällä Pekka meni lasten kanssa viettämään pääsiäistä mummille ja ukille, siellä oli myös poitsun kummit ja lasten serkkupoika. Lapsilla oli kuulemma kivoja leikkejä yhdessä. Koira-allergian takia jäin tällä kertaa kotiin, koska hengittäminen on muutenkin ollut minulla raskaampaa (lääkkeistä huolimatta). Se vähän harmitti, mutta toisaalta oma aika ja hiljaisuus teki hyvää. Muistelin edesmenneitä isovanhempiani, sytytin kynttilän heidän muistolleen. Pääsiäisen tienoilla viisi vuotta sitten mamma poistui luotamme yllättäen kotonaan 90 vuoden iässä. Papan poismenosta tulee kesällä kuluneeksi jo 15 vuotta. Ikävöin heitä molempia, he olivat minulle rakkaita. Onneksi on paljon ihania yhteisiä muistoja. ♡  
Toinen pääsiäispäivä
Minulla on jo päivät ihan sekaisin. En millään käsitä, että nyt on maanantai, heh. Oli mukava huomata, että meidän kylvämät rairuohot ehtivät kasvaa, vaikka niiden laittaminen jäikin vähän viime tippaan. Meillä on ollut monenlaista kivaa pääsiäistekemistä. Olen nauttinut näistä kiireettömistä aamuista, kun herätyskelloa ei ole tarvittu. Poitsu on ihmetellyt kukkopillejä, miten ihmeellinen kapistus se onkaan, heh. On niitä vähän maisteltukin. Tänään on herkuteltu, syöty Pekan tekemiä tipupullia, yhdessä pelattu Kanin loikkaa. Tytöt pitivät parille kaverilleen päivällä pääsiäisbileet. Hauskaa! Aiomme käydä illalla vielä kylvyssä ja saunassa, olla vaan ja pötkötellä. 
Toivottavasti teilläkin on ollut kiva pääsiäinen! Huomenna on aika siivota pääsiäiskoristeet pois. Saimme nauttia niistä kuukauden. Hauskaa! Ei enää kovin kauaa niin on vappu. Mitähän kivaa silloin keksitään? Ainakin paistetaan munkkeja ja leikitään  ilmapalloilla. Sitä odotellessa katsellaan kun lumet sulaa, kuunnellaan linnunlaulua ja nautitaan auringosta, mikä jo mukavasti lämmittää. 

torstai 14. huhtikuuta 2022

Meidän pääsiäiskoti

Meidän pääsiäiskoti -postauksesta on tavallaan muodostunut jo perinne, koska olen joka vuosi kuvannut meidän pääsiäissisustusta tänne blogiin. Vuonna 2022 meidän pääsiäiskoti näyttää tältä: pupuja ja tipuja, muumimunia, ripaus keltaista ja oranssia. Diy marimekko koristeita, puputekstiilejä, kukkopillejä. Pajunkissoja, rairuohoa ja höyheniä. 


Meiltä löytyy monenlaisia ihania pääsiäiskoristeita kuten Aarikan pupuja, kana, kukko ja noita. Villeroy Boch pupuja ja käsintehtyjä kukkopillejä. Ihania peltisiä muumimunia. Meistä on kiva tehdä koristeita myös itse. 


Meidän pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti  keltainen väri ja pajunkissat. Ne tekevät pääsiäisen. On myös hauska lasten kanssa kylvää kasvamaan rairuohoa. Pääsiäisen aikaan askartelemme monenlaista. Tytöt ovat myös koulussa ja kerhossa askarrelleet. Hauskaa! Tietysti myös herkuttelemme suklaalla.


Pääsiäissisustus tuo kivaa vaihtelua arkeen ja piristää. On kiva vaihtaa lapsille pupulakanat, somistaa huoneita ja hyllyjä. Se on lapsillekin tärkeää ja kivaa yhteistä puuhaa. 


Tein suursiivouksen pääsiäiseksi. Siivousta ei olisi ollut pakko tehdä, mutta minusta on kiva aloittaa pidennetty viikonloppu siistissä kodissa. Niin myös koristeet näkyvät paremmin ja näyttävät kivemmalta.


Jos suunnittelet pääsiäisviikonlopuksi jotain puuhaa lasten kanssa, niin ainakin meillä munien maalaaminen on ollut hittijuttu. Olemme maalanneet styroksimunia ja mignonmunia, askarrelleet monenlaista. Täältä löytyy myös monenlaisia helppoja pääsiäisaskarteluideoita, esim. hamahelmistä. Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille ♡ 


Laitan vielä tähän loppuun linkit kaikkiin pääsiäisaiheisiin postauksiin mitä olen tänä vuonna tehnyt:

Meidän pääsiäiskoti

sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Meidän palmusunnuntai

Hauskaa palmusunnuntaita! "Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks..." Hauskaa, että meillä kävi tänävuonna ensimmäistä kertaa virpojia. Saimme kivoja oksia maljakkoon. 

H kävi kavereiden kanssa virpomassa naapureita. Myöhemmin kävimme koko porukalla virpomassa isovanhempia. Tytöt askartelivat hienoja oksia. Meidän kesäkuinen nukkui silloin, kun kuvia otettiin, joten hänestä otetaan pupukuvia joku muu päivä. 

 Kivaa kun pääsiäisviikko alkaa! Rairuohot on kasvamassa, jännityksellä odotetaan milloin ne vihertää. Mietitään mikä päivä pääsiäispupu käy piilottamassa suklaayllätyksiä. Maalataan lisää munia ja askarrellaan. Otetaan kivoja pääsiäisaiheisia kuvia. Mukavaa pääsiäisen aikaa ♡