maanantai 18. huhtikuuta 2022

Meidän pääsiäinen

Nautin pidennetystä viikonlopusta lasten kanssa. Meillä oli kiva pääsiäinen. Parasta oli yhdessäolo, läheisten seura ja herkuttelut. Nähdä lasten ilo ja riemu!  Pekalla oli aamuvuoroja, välivuoro ja pääsiäissunnuntai vapaa, joten pystyimme yhdessä juhlimaan pääsiäistä. Tähän pääsiäiseen liittyi myös harmitusta. Kinder salmonella kohun myötä, meillä jäi Kinderit tänä vuonna syömättä. Se harmittaa, koska Kinderit on mun lemppari pääsiäisherkkuja. Höh, no ei voi mitään. En antanut sen kuitenkaan pilata pääsiäistä. 


Pitkäperjantai
Aamulla tytöt saivat minulta yllätyksenä pienet pääsiäiskorit. Ompelin heille isommat ja pienemmät pääsiäisaiheiset pehmot. Tyttöjen koreissa oli myös mignonmunat ja ruohomunia. Poitsun omassa pahvinen Petteri Kaniini muna, minkä sisällä oli vauvannaksuja. Yllätys oli kaikille mieluinen mistä olen kovin iloinen. Iltapäivällä menimme kyläilemään isovanhemmilleni S-mammalle ja P-papalle. Viettämään pääsiäistä ja S-mamman syntymäpäivää sukulaisten kesken. Koska perjantai on lettupäivä, illalla söimme herkullisia pupulettuja ja katsoimme Petteri Kaniini elokuvan. 
Lankalauantai 
Me hassuttelimme pukeutumalla trulleiksi. Tytöillä on mahtavat noidan naurut ja käkätykset. Katsoimme yhdessä Ryhmä Hau pääsiäismunajahti -jakson ja youtubesta Kiboomers:n easter aiheisia englanninkielisiä pääsiäispupulauluja. Pääsiäispupu oli jossain vaiheessa käynyt piilottamasaa yllätyksiä, löytyi kartta ja vihjeitä herkkujen olinpaikasta. Sitten alkoi etsiminen! Tätä tytöt olivat kovasti odottaneet. Yksi pääsiäisen hauskimmista jutuista.Pääsiäispäivä
Aamulla pääsiäiskukko oli muninut ja voi sitä riemua! Heti aamusta herkkuja, aika spessua. Aamupalan jälkeen suuntasimme mökille. Se olikin meillä ensimmäinen kerta tänä vuonna. Lähdimme sinne viettämään pääsiäistä mamman ja papan sekä enon perheen kanssa. Oli mukava viettää aikaa yhdessä ja syödä pääsiäisateria. Tytöt etsivät pääsiäismunia ja iloisina uiskentelivat paljussa. Poitsusta oli hauska kiikkua. Onnistunut muutaman tunnin pikareissu. Mökillä sielu lepää, siellä on niin kaunista ja hyvä tunnelma jokaisena vuodenaikana. Vaikka olen kaupunkilainen, niin mökkeily ja luonnossa viettämäni aika on tärkeää. Oli myös kiva huomata miten keväiseltä mökillä näytti. Meidän kotipihalla on vielä paljon lunta.Iltapäivällä Pekka meni lasten kanssa viettämään pääsiäistä mummille ja ukille, siellä oli myös poitsun kummit ja lasten serkkupoika. Lapsilla oli kuulemma kivoja leikkejä yhdessä. Koira-allergian takia jäin tällä kertaa kotiin, koska hengittäminen on muutenkin ollut minulla raskaampaa (lääkkeistä huolimatta). Se vähän harmitti, mutta toisaalta oma aika ja hiljaisuus teki hyvää. Muistelin edesmenneitä isovanhempiani, sytytin kynttilän heidän muistolleen. Pääsiäisen tienoilla viisi vuotta sitten mamma poistui luotamme yllättäen kotonaan 90 vuoden iässä. Papan poismenosta tulee kesällä kuluneeksi jo 15 vuotta. Ikävöin heitä molempia, he olivat minulle rakkaita. Onneksi on paljon ihania yhteisiä muistoja. ♡  
Toinen pääsiäispäivä
Minulla on jo päivät ihan sekaisin. En millään käsitä, että nyt on maanantai, heh. Oli mukava huomata, että meidän kylvämät rairuohot ehtivät kasvaa, vaikka niiden laittaminen jäikin vähän viime tippaan. Meillä on ollut monenlaista kivaa pääsiäistekemistä. Olen nauttinut näistä kiireettömistä aamuista, kun herätyskelloa ei ole tarvittu. Poitsu on ihmetellyt kukkopillejä, miten ihmeellinen kapistus se onkaan, heh. On niitä vähän maisteltukin. Tänään on herkuteltu, syöty Pekan tekemiä tipupullia, yhdessä pelattu Kanin loikkaa. Tytöt pitivät parille kaverilleen päivällä pääsiäisbileet. Hauskaa! Aiomme käydä illalla vielä kylvyssä ja saunassa, olla vaan ja pötkötellä. 
Toivottavasti teilläkin on ollut kiva pääsiäinen! Huomenna on aika siivota pääsiäiskoristeet pois. Saimme nauttia niistä kuukauden. Hauskaa! Ei enää kovin kauaa niin on vappu. Mitähän kivaa silloin keksitään? Ainakin paistetaan munkkeja ja leikitään  ilmapalloilla. Sitä odotellessa katsellaan kun lumet sulaa, kuunnellaan linnunlaulua ja nautitaan auringosta, mikä jo mukavasti lämmittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡