sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Huhtikuun kivoimpia juttuja

Huhtikuussa lumet katosivat meidän pihalta, teimme pihahommia kuten haravointia, Pekka kasasi trampoliinin, leikimme hiekkalaatikolla, piirsimme katuliiduilla ja siivosimme leikkimökkiä. Kävimme pyöräilemässä, söimme tämän vuoden ensimmäiset pehmikset ja grillasimme. Ihastelimme ensimmäisiä kukkia, söpöjä leppäkerttuja ja perhosia, kuuntelimme lintujen laulua. Näimme ystäviä ja ja sukulaisia, meidät yllätettiin ja kuulimme ihania uutisia. Lapset tekivät hauskoja aprillipiloja, mm H säikäytti minut hurja naamari päässään. Juhlimme pääsiäistä ja vappua, niihin liittyy monia kivoja perinteitä. Askartelimme monenlaista, virkkasin ja ompelin. Huhtikuusta jäi hyvä mieli. Minun kiputilanteeni on pysynyt siedettävänä ja olen saanut ihan hyvin nukuttua, tosin näen todella paljon unia, välillä ne ovat sekopäisiä, välillä kamalia, onneksi useimmiten vain hupsuja. Huhtikuu oli vauhdikas ja oli ohi yhdessä hujauksessa... hyvä niin, koska kesä tulee koko ajan lähemmäs. Jee! Tässä muutamia huhtikuun kivoimpia juttuja vähän tarkemmin:


Poitsu 1v 10kk
Meidän vauhdikas poitsu tykkää todella paljon leikkiä ulkona. On hauskaa heittää palloa, juosta, auttaa pihahommissa, kurkkia leikkimökistä ja leikkiä hiekkalaatikolla. Leikkiruohonleikkuri kiinnostaa. Trampalla on hauska pomppia, puistossa hän laskee itse liukumäestä ja tykkää kiikkua, mitä kovemmat vauhdit, sen hauskempaa. Sisällä on hauskaa riehua, kiipeillä, tehdä palapelejä, leikkiä autoilla, pienillä pehmoeläimillä, työkaluilla ja dubloilla. Telkkarista hän tykkää katsoa Pipsa possua, Ralliryhmää, Kuormuri Leoa ja Ryhmä Hauta. Yleensä hän syö ja nukkuu hyvin.  Meillä on ihana, söpö ja nauravainen pieni poika, joka on meidän koko perheelle niin rakas ja tärkeä.


Hiiritalon pääsiäinen
Meidän nukkekoti muuttui Maileg hiirien iloiseksi pääsiäistaloksi. Virkasin sinne mattoja, peiton ja koreja. Tein savesta ja maalasin miniatyyriesineitä kuten pupupatsaita, pupukuppeja ja -kulhoja, porkkanoita, leivonnaisia ja pääsiäismunia. Lasten toiveesta pääsiäistalo tuotiin keittiön lipaston päälle koristeeksi. Hiirien iloisesta pääsiäistalosta oli iloa koko perheelle. Oli hauska leikkiä sillä, asetella hiiriä tekemään erilaisia puuhia ja ihastella pieniä söpöjä yksityiskohtia. 


Pääsiäinen 
Meillä oli ihana pääsiäinen, parasta oli herkuttelu, läheisten seura, hyvä ruoka, lasten ilo ja riemu. Oli hauska koristella kotia ja askarrella. Meillä kävi pääsiäiskukko munimassa ja pääsiäispupu järjesti lapsille aarrejahdin. Ulkoilimme ja söimme tämän kevään ensimmäiset pehmikset.


H:n esiintyminen teatterilavalla
Olen niin ylpeä meidän esikoisesta. Hän esiintyi hienosti ja rohkeasti. Olen niin onnellinen, että hän on löytänyt omannäköisen harrastuksen mistä hän nauttii ja mikä tekee hänet iloiseksi. Meillä asuu upea näyttelijä, luonnonlahjakkuus.


Askartelimme monenlaista
Huhtikuu oli oikea askartelukuukausi. Teimme monenlaisia pääsiäisaskarteluja mm. maalasimme tipuja ja munia ja myös vapuksi askartelimme mm. maalasimme vappupellet ja askartelimme pahvinaamateita. Minä ompelin pehmoleluja ja barbeille vaatteita, virkkasin muutamia leluja kuten söpöjä pupuja ja mustekaloja. Kaikista isoin projekti oli tämä ihastuttava pelle minkä ompelin meille vapuksi. 


Hiiritalon vappujuhlat
Laitoin hiiritaloon koristeeksi serpentiiniä. Keksimme puhaltaa vesi-ilmapalloihin vähän ilmaa, joten saimme niistä sopivan kokoisia ilmapallokoristeita hiiritalon vappuun. Muovailin askartelusavesta hiirien herkkupöytään munkkeja ja tippaleipää. Silkkipaperista ja hammastikuista tein muutamia vappuhuiskuja ja askartelin hiirille naamarin ja ylioppilaslakit. Pienillä jutuilla sai hiiritaloon luotua hauskan ja iloisen vapputunnelman. Lapsilla on ollut hauskoja leikkejä sen parissa. 


Vappu
Meillä on ollut hauska ja riehakas vappu.  Koristelimme kotia serpentiinillä ja ilmapalloilla. Tänään hassuttelimme ja pukeuduimme erilaisiin asuihin. Ulkoilimme, lapset viettivät vappujuhlat leikkimökissä kavereiden kanssa. Pekka paistoi munkkeja ja tippaleipää, herkuttelimme, söimme myös tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, sauna lämpeni. Voi miten paljon lapset iloitsivat mummin ja ukin sekä mamman ja papan ostamista vappupalloista. Huomenna vappuhulinat vielä jatkuvat. Hauskaa!

Tässä vielä linkit kaikkiin huhtikuun postauksiin:Huhtikuun kivoimpia juttuja

perjantai 28. huhtikuuta 2023

Hiiritalon vappujuhlat

Meillä minun vanhassa nukkekodissa, minkä pappani (äitini isä) on tehnyt minulle 90-luvulla, asustelee söpöjä Mailegin hiiriä. Hiiritalossa on kausittain vaihtuva sisustus ja koristeet. Tällä kertaa hiiritalossa ollaan vapputunnelmissa. Tältä näyttää hiiritalon vappujuhlat.


Laitoin hiiritaloon koristeeksi serpentiiniä. Keksimme puhaltaa vesi-ilmapalloihin vähän ilmaa, joten saimme niistä sopivan kokoisia ilmapallokoristeita hiiritalon vappuun. Muovailin askartelusavesta hiirien herkkupöytään munkkeja ja tippaleipää. Silkkipaperista ja hammastikuista tein muutamia vappuhuiskia ja askartelin hiirille naamarin ja ylioppilaslakit. Pienillä jutuilla sai hiiritaloon luotua hauskan ja iloisen vapputunnelman.  Voi että miten hauskoja leikkejä hiiritalon parissa on syntynyt. Välillä hiiret ovat herkuttelemassa, välillä nukkumassa ja välillä leikkimässä ilmapalloilla. Vain mielikuvitus on rajana. Hiiritaloon tekemäni koristeet sopisivat yhtä hyvin kaikkiin nukkekotileikkeihin, myös esim barbeille, lol surprise tai sylvanian families hahmoille. Jos sinua kiinnostaa mitä muita koristeita/tyylejä hiiritalossa on ollut, postauksen lopussa on linkit kaikkiin tekemiini hiiritalopostauksiin. Hauskaa vappua! 

Hiiritalon vappujuhlat 

torstai 27. huhtikuuta 2023

Meidän vappuperinteet - Näin me valmistaudumme vappuun

Meillä on myös vappuun monia kivoja perinteitä. Koristelemme kotia ilmapalloilla ja serpentiinillä, laitamme muumihyllyyn värikkäitä mukeja. Minä kaivan vappuhattuni eli ylioppilaslakin esiin, mamma tekee simaa ja Pekka paistaa munkkeja, nam! Vappuun kuuluu iloiset värit, hassuttelu, pukeutuminen ja vappuhuiskuilla huiskuttelut. Me tykkäämme myös askarrella vapuksi. Täältä löytyy meidän tekemiä vappuaskarteluja.


Tietenkin lasten mielestä yksi hauskimmista vappuperinteistä on leijuvat vappupallot. Hauskaa, kun perinteisesti he ovat saaneet vappupallot mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta, niin myös tänä vuonna. Kiitos ihanista palloista. Niistä on meille kaikille paljon iloa ja ne ovat lapsille tärkeitä.

 

Mamma toi meille hauskoja vappukoristeita! Serpentiiniä, tytöille värikkäät kiiltävät vappuperuukit ja poitsulle vappuhyrrän. Pekka osti värikkäitä ilmapalloja. Ehdottomasti ilmapallot kuuluvat meidän vappuun, niillä leikitään ja paljon. Kaikista hauskin leikki on se, kun kerään sylin täyteen ilmapalloja, sanon N Y T nyt ja heitän ilmapallot korkealle ilmaan mistä ne leijuvat lasten päälle. Voi sitä kikatuksen ja riemunkiljahduksien määrää.


Myös meidän hiiritalon vappu on värikäs ja täynnä ilmapalloja. Keksimme puhaltaa vesi-ilmapalloihin vähän ilmaa, niin saimme sopivan kokoisia ilmapalloja hiiritaloon. Puhallettuja vesi-ilmapalloja on ollut myös mukana LOL ja barbie leikeissä. Laitoin hiiritaloon koristeeksi myös serpentiiniä, askartelin hiirille vappuhuiskat, naamarin ja ylioppilaslakit. Minun vanhassa, pappani tekemässä nukkekodissa asuu söpöjä Maileg hiiriä. Hiiritalossa on aina kausittain vaihtuva sisustus/koristeet. Hiiritalosta on myöhemmin tulossa oma postaus. 


Meidän mielestä vappuun kuuluu myös pellet. Ehkä niiden hauskuuden ja värikkyyden takia. Sunnuntaina tytöt kävivät mamman ja papan kanssa sirkuksessa ja he saivat sieltä kotiin viemiseksi nämä hauskat pellekäsinuket. Poitsukin sai oman käsinuken. Niistä tuli heti meille kivat vappumaskotit. Sirkuksen ja tulevan vapun innoittamana myös maalasimme vappupellet. Oi miten kivoja niistä tuli. 

Ei enää montaa päivää vappuun! Silloin ainakin hassutellaan ja herkutellaan. Leikitään ilmapalloilla ja pukeudutaan. Vappuna alkaa Pekan viimeinen parin viikon isyysvapaapätkä. Pekan viimeiset isyysvapaat koskaan. Aiomme nauttia joka hetkestä ♡ 

maanantai 24. huhtikuuta 2023

JEE vappuviikko on täällä - Askarteluideoita vapuksi

Jee, vappuviikko on täällä! Ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä siitä mitä vapuksi voi askarrella. 


Vappunaamarit 
Vappuun kuuluu naimiaiset, pukeutumiset ja hassuttelu. Siksi olemme askarrelleet lasten kanssa naamareita. Leikkasin pahvista jokaiselle omat naamarit, esimerkiksi pinterestistä löytyy valmiita naamarimalleja. Jokainen sai valita minkälaisen naamarin tekee sekä maalata ja koristella sen mieleisekseen. Tälläisiä naamareita meidän käsissämme syntyi: V 4v teki yksisarvisen, H 8v teki LOL surprise hahmon, minä innostuin tekemään kuusi naamaria, oho: kissan, ketun, pellen, leijonan, merirosvon ja Mikki Hiiren. Osa tekemistäni naamareista menee lähipiirin lapsille. ♡


Jos ei jaksa alkaa piirtelemään ja leikkelemään pahvia, naamarin voi tuunata myös valmiista naamaripohjista. Sellaisia löytyy esim Sinellistä. Viime vuonna koristelimme valmiit naamaripohjat. Se oli hauskaa ja helppoa, mutta ei kuitenkaan niin spessua kuin täysin itsetehdyt naamarit, hih. Toki naamareita voi tehdä myös paperista esim tulostamalla, mutta ne eivät ole niin kestäviä kuin pahviset naamarit. 


Vappupelle
Piirtäkää/maalatkaa paperille pellen pää ja kasvot. Kastakaa tyhjä vessapaperirulla maaliin ja painakaa pellelle hiukset. Halutessaan pellelle voi tehdä kaulaan rusetin. Tämän askartelun lapset voivat toteuttaa itse tai yhdessä aikuisen kanssa. Meillä esikoinen teki pellen itse. Keskimmäinen tarvitsi vain vähän apua. Kuopus teki pellelle hiukset, minä pään, kasvot ja rusetin. 


Vappuhuisku
Olen tehnyt itse vappuhuiskuja. Niiden tekeminen on niin helppoa ja nopeaa, että viime vuonna innostuin tekemään niitä omien lasten lisäksi myös meidän lähipiirin lapsille. Vappuhuiskujen tekemiseen tarvitsee silkkipaperia/servettejä, grillitikun/ohuen kepin, sakset, liumaa ja teippiä. Täältä löytyy ohjeet vappuhuiskuun. 


Minulla on aina askarteluideoita enemmän mitä jaksan ja ehdin toteuttaa, hih. Uskon kuitenkin, että vielä ennen vappua askartelemme jotakin. Ajattelin, että on hauska jakaa jotain vinkkejä jo nyt heti vappuviikon alkaessa. Tälläisiä askarteluja tähän postaukseen päätyi. Kivoja askarteluhetkiä ja hauskaa vappuviikkoa kaikille!

sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Kaksikerroksinen vaippakakku kettuteemalla

Olen niin iloinen siitä, että jälleen meidän lähipiiriin syntyy suloinen vauva ja meille tärkeästä pienestä pojasta tulee isoveli. Ihanaa! Kun näin tämän Metsolan kettuharson ja muistin Pentikin suloisen kettuhelistimen tiesin heti, että aion tehdä kettuteemaisen vaippakakun. Vaippakakkuun päätyi söpöjen kettujuttujen lisäksi pieniä sukkia, kakun sisälle herkkuja vanhemmille, talouspaperirulla ja tietenkin vaippoja. Tietenkin halusimme muistaa myös tulevaa isoveljeä, hän sai meiltä oman söpön kettupehmon. 


Minusta vaippakakkujen tekeminen on hurjan hauskaa! Olen itse saanut viisi ihanaa vaippakakkua. Esikoisesta sain vaippakakun serkultani, keskimmäisestä mieheltäni, kuopuksesta sain vaippakakut äidiltäni, ystäviltäni S sekä P&T. Muistan miten iloiseksi tulin jokaisesta vaippakakusta, se oli minulle tärkeää. Siksi haluan itsekin tehdä kauniita vaippakakkuja minulle tärkeille tuleville äideille ja heidän suloisille pikkuisilleen. Uskon, että jokaiselle jää vaippakakuista kivoja muistoja. 


Tämä on jo 7. vaippakakku minkä pääsin tekemään. Tavaramerkikseni on muodostunut kuorruttaa vaippakakut harsoliinoilla, niin olen tehnyt joka kerta. Siitä huolimatta olen halunnut tehdä vaippakakuista vähän erilaisia. Ainoastaan kaksi vaippakakkua ovat olleet melkein samanlaiset, mutta siksi, että annoin ne odottaville äideille yhtä aikaa.


Oli hauskaa tälläkin kertaa yllättää tulevat vanhemmat vaippakakulla. Vaikka luulen, että he saattoivat arvata, että sellainen on heille tulossa, hih. Vietimme aikaa yhdessä, herkuttelimme ja lapset leikkivät. Pääsin jopa tuntemaan pikkuisen liikehdintää masun päältä, oi! (Luvan kanssa tietty). Päivästä jäi ihania muistoja ♡ 


Tässä vielä lopuksi linkit kaikkiin tekemiini vaippakakkuihin:


Kaksikerroksinen vaippakakku kettuteemalla 

keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Meidän pääsiäinen

Kiirastorstai
Laitoimme viimeiset pääsiäiskoristeet paikoilleen. Siivosimme, lepäilimme, söimme kanaa ja herkuttelimme. Pekka puhalsi hauskoja 'Happy easter' ilmapalloja mistä lapset innostuivat. Maalasimme Mignonmunia. Olimme virponeet kaukana asuvia kummejani etänä. He halusivat lähettää lapsille rahaa, että lapset saavat valita virpomispalkat itse ja näin tehtiin. H valitsi Smarties munan ja Kinderpupun, V valitsi myös Smartiesmunan ja Pipsa possu munan, L:lle valitsimme hänen herkkurusinoita ja Pipsa Possu hedelmäherkkupussin. Kiitos vielä, tämä oli ihana yllätys. Kävimme myös testaamassa kauppakeskus Veturin uuden leikkipaikan. Se oli lasten mielestä hauska!
Pitkäperjantai
Virkkasin meille söpön pupupehmon. Lapset löysivät heille tarkoitetut pääsiäisyllätykset: tytöille Olli ella pupupehmo ja lammaspehmo, poitsulle söpö pääsiäismuna minkä sisällä oli tipupehmo. Tytöt leikkivät aamupäivällä kaverin kanssa, me poitsun kanssa siivoilimme. Kun poitsu nukkui, tytöt leikkivät ja minä valmistelin vastuullani olevia ruokia pääsiäisaterialle. Mamma, pappa ja lasten serkku tulivat meille pääsiäisaterialle ja leikkimään. Ihanaa, kun vanhempani tekivät suurimman osan ruuista, minulle jäi vain lisukkeiden teko. Meidän pääsiäisen ruokapöytään kuuluu mm. lammasta, oli muuten hyvää! Kaikki söivät masut täyteen. Myöhemmin herkuttelimme lasten serkun tekemillä pullilla, mamman tekemällä kakulla ja Pekan tekemillä kekseillä. Tietenkin myös suklaalla, onhan pääsiäinen. Serkuksilla oli taas niin hauskoja leikkejä yhdessä. Illalla, kun Pekka tuli töistä, kävimme perheen kesken saunassa ja kylvyssä, se oli ihanan rentouttavaa, mukava viikonlopun aloitus. 
Lankalauantai
Lankalauantain perinteeksi meille on muodostunut pukeutua pääsiäisnoidiksi ja ottaa hauskoja kuvia. Tältä meidän käkättävät trullit tänä vuonna näyttivät, hih. H:llä oli päässä minun vanha virpomishuivi ja yllään mammanmamman (äitini äidin) vanha essu. Päivällä tytöt leikkivät kaverin kanssa. Söimme toisen kerran maistuvan lammasaterian. Mamma ja pappa kävivät tuomassa lapsille pääsiäismunat. Kun Pekka tuli töistä meille saapui mummi ja ukki kahvittelemaan ja pääsiäisherkkuja syömään. Olipa ihana yllätys, kun he toivat mukanaan kauniita kukkia ja suklaaherkkuja. Lapsista oli hauska esiintyä ja päästä antamaan heidän tekemiä pääsiäisaskarteluja. Illalla meille tuli hetkeksi lapsia ilahduttamaan myös V:n kummi. V oli kovasti odottanut, että pääsee kummin syliin. Kun lapset menivät nukkumaan, Pekka ja kummi menivät saunomaan ja viettämään laatuaikaa poikien kesken.


Pääsiäispäivä
Meillä yksi pääsiäisen odotetuimmista perinteistä on se kun pääsiäiskukko käy munimassa. Aamulla lapsia odotti hauska näky, kun hattuihin oli ilmestynyt herkkuja. Päivä alkoi siis aika riemukkaasti. Pääsiäiskukko on tuttu lapsuudestani ja minulle tärkeä pääsiäisperinne. Pääsiäiskukko käy aina munimassa la-su välisenä yönä lasten hattuihin. Tällä kertaa munia löytyi myös äidin ja isin hatuista, hauskaa! Myöhemmin katsoimme lasten kanssa pääsiäisaiheisen elokuvan, he söivät kukon tuomia suklaita ja popparia. Lapset olivat niin ihania ja söpöjä pupuhuppareissaan. Minä hengailin koko päivän yökkäreissä, koska miksi ei. Heh. 


Toinen pääsiäispäivä 
Pekalla oli vapaapäivä. Ulkoilimme koko perhe yhdessä. Teimme pienen retken lähimetsään ja suolle. Kävimme läheisellä grillillä syömässä tämän kevään ensimmäiset pehmikset. Kun tulimme takaisin kotiin lapsia odotti mahtava yllätys: aarrejahti, se on tuttu perinne Pekan lapsuudesta. Pääsiäispupu oli käynyt piilottamassa taloon yllätyksiä mitkä lasten täytyi kartan avulla löytää. Voi sitä iloa ja riemua! Ihanaa, kun Pekka järjestää aina niin mahtavan munajahdin ja tekee aina niin hienot kartat. Tytöt auttoivat poitsua herkkujen etsimisessä. Meillä munajahdille ei ole vakiintunut mitään tiettyä päivää, se on joku päivä pe-ma välillä, tällä kertaa se sattui maanantaille eli tälle toiselle pääsiäispäivälle. 


perjantai 7. huhtikuuta 2023

Meidän pääsiäiskoti

Meidän pääsiäiskodista löytyy värejä, pupuja ja pääsiäiskukkoja. Pajunkissoja ja pääsiäismunia. Lasten ihania askarteluja. Värikkäät avattavat Martinexin muumimunat löytyi ihanaiset.fi verkkokaupasta. Ihana alelöytö! 


Aloitimme kodin koristelun tyttöjen huoneesta. Lapset olivat innoissaan odottaneet pääsiäiskoristeiden laittamista. Samalla Pekka vaihtoi sänkyihin pupulakanat. Muistan kun nämä Mini rodinin pupulakanat tulivat myyntiin, minun oli silloin pakko ostaa ne. V oli silloin vauva. On tullut perinteeksi laittaa pupulakanat tyttöjen sänkyihin pääsiäisen aikoihin. Tykkään niistä todella paljon, samoin tytöt.  Hauskaa! Huoneessa on koristeena minun tekemät pehmopuput ja ihanat ainupuput sulassa sovussa, hih. Huoneesta löytyy hyllyltä myös muutama Aarikan pääsiäiskoriste. Lammas on ostettu monia vuosia sitten Tallinnasta. Se oli alunperin puunvärinen, mutta esikoiselle pidettiin kolmevuotiaana Late lammas synttärit, silloin maalasimme lampaan puiset osat mustaksi. Marimekko pääsiäismunaviirin olen tehnyt pari vuotta sitten laminoiduista servetteistä ja siimasta. 

Seuraavaksi laitoimme koristeita meidän muumihyllyyn. Siirsimme hiiritalon tyttöjenhuoneesta sinne. Vaihdoimme hyllyyn mukeja, lisäsimme sinne ihanat muumipääsiäismunat, Villeroy Boch pupun ja Aarikan koristeita. Lipastolla ja hyllyllä on myös lasten tekemiä koristeita, vähän herkkujakin. Niin söpöjä. Kokonaisuudesta tuli runsas, mutta tärkeintä on se, että lapset ovat saaneet vaikuttaa koristeiden määrään ja pääsiäistunnelman luomiseen. Rairuoho on rönsyilevä, koska meidän  4v ilmoitti, että sitä ei saa leikata, hih. 

Meidän makuuhuoneessa koristeita on maltillisemmin kuin muualla talossa. Hyllylle pomppi kuitenkin söpöjä pääsiäispupuja ja vaihdoimme sänkyyn keväiset vaaleanvihreät lakanat. Maljakkoon lisäsimme muutamia pajunoksia.

Poitsun sängystä löytyy söpöt Metsolan pupulakanat, ihana Pentikin pupupehmo ja Ottiilian pehmeä porkkana. 


Olohuoneeseen koristeita päätyi viimeisenä. Meillä asuu niin vauhdikas, riehakas ja maailmaa tutkiva taapero, että meillä meni aikaa miettimiseen: mitä koristeita voimme olohuoneeseen laittaa? Piti keksiä jotain sellaista mikä ei mene rikki tai ole sotkevaa. Sitten keksimme: laitoimme sohvalle keväisen vaaleanvihreän tyynyliinan, Marimekon värikkäät tyynyliinat, poitsun vanhan kanaimetystyynyn ja lattialle söpöjä ilmapalloja. Olisin halunnut ostaa sohvalle keltaisen tyynyliinan, mutta emme sellaista löytäneet, vaikka kävimme useasta kaupasta katsomassa. 


Onneksi keksimme hyödyntää myös olohuoneen seinällä olevan hyllyn ja lipaston. Sinne päätyi monia kivoja koristeita. Mm. kukkopillejä, muumijuttuja, pajunoksia, lasten askarteluja sekä ompelemani pääsiäisnoita Tilda-trulli.  


Tältä meidän pääsiäiskoti tänä vuonna näyttää. Nyt on aika keskittyä perheen keskeiseen laatuaikaan ja kivoihin pääsiäisperinteisiin. Hassutteluun ja herkutteluun. Hauskaa ja herkullista pääsiäistä! ♡