maanantai 24. huhtikuuta 2023

JEE vappuviikko on täällä - Askarteluideoita vapuksi

Jee, vappuviikko on täällä! Ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä siitä mitä vapuksi voi askarrella. 


Vappunaamarit 
Vappuun kuuluu naimiaiset, pukeutumiset ja hassuttelu. Siksi olemme askarrelleet lasten kanssa naamareita. Leikkasin pahvista jokaiselle omat naamarit, esimerkiksi pinterestistä löytyy valmiita naamarimalleja. Jokainen sai valita minkälaisen naamarin tekee sekä maalata ja koristella sen mieleisekseen. Tälläisiä naamareita meidän käsissämme syntyi: V 4v teki yksisarvisen, H 8v teki LOL surprise hahmon, minä innostuin tekemään kuusi naamaria, oho: kissan, ketun, pellen, leijonan, merirosvon ja Mikki Hiiren. Osa tekemistäni naamareista menee lähipiirin lapsille. ♡


Jos ei jaksa alkaa piirtelemään ja leikkelemään pahvia, naamarin voi tuunata myös valmiista naamaripohjista. Sellaisia löytyy esim Sinellistä. Viime vuonna koristelimme valmiit naamaripohjat. Se oli hauskaa ja helppoa, mutta ei kuitenkaan niin spessua kuin täysin itsetehdyt naamarit, hih. Toki naamareita voi tehdä myös paperista esim tulostamalla, mutta ne eivät ole niin kestäviä kuin pahviset naamarit. 


Vappupelle
Piirtäkää/maalatkaa paperille pellen pää ja kasvot. Kastakaa tyhjä vessapaperirulla maaliin ja painakaa pellelle hiukset. Halutessaan pellelle voi tehdä kaulaan rusetin. Tämän askartelun lapset voivat toteuttaa itse tai yhdessä aikuisen kanssa. Meillä esikoinen teki pellen itse. Keskimmäinen tarvitsi vain vähän apua. Kuopus teki pellelle hiukset, minä pään, kasvot ja rusetin. 


Vappuhuisku
Olen tehnyt itse vappuhuiskuja. Niiden tekeminen on niin helppoa ja nopeaa, että viime vuonna innostuin tekemään niitä omien lasten lisäksi myös meidän lähipiirin lapsille. Vappuhuiskujen tekemiseen tarvitsee silkkipaperia/servettejä, grillitikun/ohuen kepin, sakset, liumaa ja teippiä. Täältä löytyy ohjeet vappuhuiskuun. 


Minulla on aina askarteluideoita enemmän mitä jaksan ja ehdin toteuttaa, hih. Uskon kuitenkin, että vielä ennen vappua askartelemme jotakin. Ajattelin, että on hauska jakaa jotain vinkkejä jo nyt heti vappuviikon alkaessa. Tälläisiä askarteluja tähän postaukseen päätyi. Kivoja askarteluhetkiä ja hauskaa vappuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡