torstai 6. huhtikuuta 2023

Hiirien iloinen pääsiäistalo

Meidän nukkekoti on muuttunut iloiseksi pääsiäistaloksi siellä asuville Maileghiirille. Olen virkannut sinne mattoja, peiton ja koreja. Muovaillut ja maalaillut savesta miniatyyriesineitä kuten pupupatsaita, pupukuppeja ja -kulhoja, porkkanoita, leivonnaisia, ja pääsiäismunia. 

Nukkekodin on tehnyt minulle rakas edesmennyt pappani (äitini isä) 1990-luvulla. Lapsena leikin nukketalolla mamman ja papan luona. Sillä on minulle paljon tunnearvoa. Kalusteet taloon on ostetttu Ikeasta ja Sinellistä. Arkku/yläkerran pöytä on peräisin lapsuudenkodistani ja takka isovanhempieni luota.  

Hiirien talossa eli tässä nukkekodissa on aina kausittain vaihtuva sisustus. Kaikki alkoi viime syksynä siitä, kun halusin sisustaa nukkekodin hurjan hauskaksi halloweentaloksi. Jouluna hiiritalo puettiin jouluasuun ja ystävänpäivänä nukkekoti muuttui ihanaksi ystävyydentaloksi. Nyt keväällä oli aika täyttää nukkekoti pääsiäisen väreillä ja koristeilla. Tehdä siitä iloinen pääsiäistalo söpöille hiirille. 

Mielestäni keltainen ja hennot pastellisävyt kuuluvat pääsiäiseen. Siksi iloiseen pääsiäistaloon valikoitui keltaisia, vaaleanvihreitä ja vaaleanpunaisia juttuja. Tietenkin myös pupuja, tipuja ja pääsiäismunia. Sinellistä löysin täydellisen sävyisiä maaleja, prismasta söpön värisiä lankoja ja askartelusavea. 

Hiirien iloisesta pääsiäistalosta on ollut lapsille paljon iloa. On hauska leikkiä sillä, asetella hiiriä tekemään erilaisia puuhia ja ihastella pieniä söpöjä yksityiskohtia. Lapset halusivat hiiritalon taas keittiön lipastolle koristeeksi. Sinne se siis päätyi meitä kaikkia ilahduttamaan. Hauskaa pääsiäistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡