perjantai 7. huhtikuuta 2023

Meidän pääsiäiskoti

Meidän pääsiäiskodista löytyy värejä, pupuja ja pääsiäiskukkoja. Pajunkissoja ja pääsiäismunia. Lasten ihania askarteluja. Värikkäät avattavat Martinexin muumimunat löytyi ihanaiset.fi verkkokaupasta. Ihana alelöytö! 


Aloitimme kodin koristelun tyttöjen huoneesta. Lapset olivat innoissaan odottaneet pääsiäiskoristeiden laittamista. Samalla Pekka vaihtoi sänkyihin pupulakanat. Muistan kun nämä Mini rodinin pupulakanat tulivat myyntiin, minun oli silloin pakko ostaa ne. V oli silloin vauva. On tullut perinteeksi laittaa pupulakanat tyttöjen sänkyihin pääsiäisen aikoihin. Tykkään niistä todella paljon, samoin tytöt.  Hauskaa! Huoneessa on koristeena minun tekemät pehmopuput ja ihanat ainupuput sulassa sovussa, hih. Huoneesta löytyy hyllyltä myös muutama Aarikan pääsiäiskoriste. Lammas on ostettu monia vuosia sitten Tallinnasta. Se oli alunperin puunvärinen, mutta esikoiselle pidettiin kolmevuotiaana Late lammas synttärit, silloin maalasimme lampaan puiset osat mustaksi. Marimekko pääsiäismunaviirin olen tehnyt pari vuotta sitten laminoiduista servetteistä ja siimasta. 

Seuraavaksi laitoimme koristeita meidän muumihyllyyn. Siirsimme hiiritalon tyttöjenhuoneesta sinne. Vaihdoimme hyllyyn mukeja, lisäsimme sinne ihanat muumipääsiäismunat, Villeroy Boch pupun ja Aarikan koristeita. Lipastolla ja hyllyllä on myös lasten tekemiä koristeita, vähän herkkujakin. Niin söpöjä. Kokonaisuudesta tuli runsas, mutta tärkeintä on se, että lapset ovat saaneet vaikuttaa koristeiden määrään ja pääsiäistunnelman luomiseen. Rairuoho on rönsyilevä, koska meidän  4v ilmoitti, että sitä ei saa leikata, hih. 

Meidän makuuhuoneessa koristeita on maltillisemmin kuin muualla talossa. Hyllylle pomppi kuitenkin söpöjä pääsiäispupuja ja vaihdoimme sänkyyn keväiset vaaleanvihreät lakanat. Maljakkoon lisäsimme muutamia pajunoksia.

Poitsun sängystä löytyy söpöt Metsolan pupulakanat, ihana Pentikin pupupehmo ja Ottiilian pehmeä porkkana. 


Olohuoneeseen koristeita päätyi viimeisenä. Meillä asuu niin vauhdikas, riehakas ja maailmaa tutkiva taapero, että meillä meni aikaa miettimiseen: mitä koristeita voimme olohuoneeseen laittaa? Piti keksiä jotain sellaista mikä ei mene rikki tai ole sotkevaa. Sitten keksimme: laitoimme sohvalle keväisen vaaleanvihreän tyynyliinan, Marimekon värikkäät tyynyliinat, poitsun vanhan kanaimetystyynyn ja lattialle söpöjä ilmapalloja. Olisin halunnut ostaa sohvalle keltaisen tyynyliinan, mutta emme sellaista löytäneet, vaikka kävimme useasta kaupasta katsomassa. 


Onneksi keksimme hyödyntää myös olohuoneen seinällä olevan hyllyn ja lipaston. Sinne päätyi monia kivoja koristeita. Mm. kukkopillejä, muumijuttuja, pajunoksia, lasten askarteluja sekä ompelemani pääsiäisnoita Tilda-trulli.  


Tältä meidän pääsiäiskoti tänä vuonna näyttää. Nyt on aika keskittyä perheen keskeiseen laatuaikaan ja kivoihin pääsiäisperinteisiin. Hassutteluun ja herkutteluun. Hauskaa ja herkullista pääsiäistä! ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡