torstai 27. huhtikuuta 2023

Meidän vappuperinteet - Näin me valmistaudumme vappuun

Meillä on myös vappuun monia kivoja perinteitä. Koristelemme kotia ilmapalloilla ja serpentiinillä, laitamme muumihyllyyn värikkäitä mukeja. Minä kaivan vappuhattuni eli ylioppilaslakin esiin, mamma tekee simaa ja Pekka paistaa munkkeja, nam! Vappuun kuuluu iloiset värit, hassuttelu, pukeutuminen ja vappuhuiskuilla huiskuttelut. Me tykkäämme myös askarrella vapuksi. Täältä löytyy meidän tekemiä vappuaskarteluja.


Tietenkin lasten mielestä yksi hauskimmista vappuperinteistä on leijuvat vappupallot. Hauskaa, kun perinteisesti he ovat saaneet vappupallot mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta, niin myös tänä vuonna. Kiitos ihanista palloista. Niistä on meille kaikille paljon iloa ja ne ovat lapsille tärkeitä.

 

Mamma toi meille hauskoja vappukoristeita! Serpentiiniä, tytöille värikkäät kiiltävät vappuperuukit ja poitsulle vappuhyrrän. Pekka osti värikkäitä ilmapalloja. Ehdottomasti ilmapallot kuuluvat meidän vappuun, niillä leikitään ja paljon. Kaikista hauskin leikki on se, kun kerään sylin täyteen ilmapalloja, sanon N Y T nyt ja heitän ilmapallot korkealle ilmaan mistä ne leijuvat lasten päälle. Voi sitä kikatuksen ja riemunkiljahduksien määrää.


Myös meidän hiiritalon vappu on värikäs ja täynnä ilmapalloja. Keksimme puhaltaa vesi-ilmapalloihin vähän ilmaa, niin saimme sopivan kokoisia ilmapalloja hiiritaloon. Puhallettuja vesi-ilmapalloja on ollut myös mukana LOL ja barbie leikeissä. Laitoin hiiritaloon koristeeksi myös serpentiiniä, askartelin hiirille vappuhuiskat, naamarin ja ylioppilaslakit. Minun vanhassa, pappani tekemässä nukkekodissa asuu söpöjä Maileg hiiriä. Hiiritalossa on aina kausittain vaihtuva sisustus/koristeet. Hiiritalosta on myöhemmin tulossa oma postaus. 


Meidän mielestä vappuun kuuluu myös pellet. Ehkä niiden hauskuuden ja värikkyyden takia. Sunnuntaina tytöt kävivät mamman ja papan kanssa sirkuksessa ja he saivat sieltä kotiin viemiseksi nämä hauskat pellekäsinuket. Poitsukin sai oman käsinuken. Niistä tuli heti meille kivat vappumaskotit. Sirkuksen ja tulevan vapun innoittamana myös maalasimme vappupellet. Oi miten kivoja niistä tuli. 

Ei enää montaa päivää vappuun! Silloin ainakin hassutellaan ja herkutellaan. Leikitään ilmapalloilla ja pukeudutaan. Vappuna alkaa Pekan viimeinen parin viikon isyysvapaapätkä. Pekan viimeiset isyysvapaat koskaan. Aiomme nauttia joka hetkestä ♡ 

1 kommentti:

  1. Hienoa ,miten jaksat ja osaT askarrella kivoja juttuja. Lapsille jää kaikista juhlapäivistä iloiset muistot.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡