maanantai 3. huhtikuuta 2023

Pääsiäisaskarteluideoita taaperoille ja pienille lapsille

Me olemme askarrelleet lasten kanssa jo monenlaisia pääsiäisaskarteluja. Ajattelin näin pääsiäisviikon alussa kertoa teille vinkkejä, näyttää teille mitä kaikkea olemme tehneet taaperon ja kerholaisen kanssa. 


Paperille maalattuja tipuja ja munia taaperon (1v9kk) kanssa 

Maalasimme taaperon kanssa pääsiäismunia paperille käyttäen tyhjää vessapaperirullaa mistä muotoilin soikean eli munan muotoisen. Kastoimme sen maaliin ja painoimme kuvioita paperille. Helppo ja kiva askartelu. 


Käytimme tyhjiä vessapaperirullia ja maalia myös tipujen tekemiseen. Samalla tekniikalla kuin aiemmassa askartelussa. Painoimme pyöreitä keltaisia kuvioita paperille. Sen jälkeen yhdessä väritimme keltaiset rinkulat mistä muodostui tipuja. Kun keltaiset pallerot olivat kuivuneet, autoin taaperoa lopuksi tekemään tipuille jalat, nokat ja silmät oranssilla liidulla. Tästä askartelusta teki oman version myös meidän kerholainen ja koululainen.


Taapero maalasi avustuksellani pensselillä paperiin keltaisella värillä isompia kuvioita eli tipuja ja vihreitä sekä vaaleanpunaisia pienempiä kuvioita eli pääsiäismunia. Kun maali oli kuivunut, piirsin tipuille nokat ja silmät. Söpö yhdessä tehty pääsiäisaskartelu.


Pääsiäisaskarteluja kerholaisen (4v 8kk) kanssa

Käytimme jälleen askarteluun tyhjiä vessapaperirullia. Teimme niitä apuna käyttäen hauskoja pääsiäispupuja koristeeksi. Ensin piirsin vessapaperirullaan pupun muodon, leikkasin sen kerholaiselle valmiiksi. Sen jälkeen hän maalasi sen ja maalin kuivuttua piirsi pupulle kasvot. Tadaa, valmista tuli!

Toiseen askarteluun käytimme valmista askartelusettiä minkä lasten mamma oli meille ostanut. Meillä pupun osat olivat valmiina, mutta halutessaan osat kuten pupun pään ja kädet voisi piirtää ja leikata itse. Liimasimme osat kiinni tyhjään vessapaperirullaan. Tämä oli meidän kerholaisen mielestä todella hauska askartelu, hän innostui tekemään kolme pupua. Vau! 


Teimme pääsiäiskukon kananmunakennon osasta. Leikkasin kananmunakennosta kukon muotoisen. Kerholainen maalasi sen. Kun maali oli kuivunut kukolle liimattiin nokka ja silmät. Lopuksi höyhenet kiinnitettiin. Meillä myös taapero ja koululainen halusivat tehdä omat pääsiäiskukot. 


Meidän tytöt koululainen ja kerholainen ovat myös muuten vain piirrelleet paperille pääsiäisaiheisia kuvia. Meillä lapset tykkäävät piirrellä ja askarrella myös vapaasti itse ilman ohjeita ja neuvoja. Heiltä on ilmestynytkin hienoja luomuksia. Kausipiirrokset päätyvät meillä usein jääkaapin kylkeen koristeiksi. Pääsiäisaiheisia ideoita piirroksiin ovat esimerkinsi pääsiäispupu ja porkkanat, pääsiäismunat, tiput, kana ja pääsiäiskukko. Pääsiäisnoita värikkäässä asussa, musta kissa ja luuta. Pajunkissat ja keltaiset kukat. Meidän koululainen on piirtänyt söpöjä tipuja pääsiäismunien sisällä mikä on ollut minun mielestä hieno idea ja täysin hänen itse keksimä juttu, vau miten kivoja! Tässäpä siis muutamia ideoita pääsiäispiirroksiin. Täällä viimevuotinen ohje pääsiäisaskarteluun mikä on meidän koululaisen suunnittelema.


Ennen pääsiäistä aiomme ainakin vielä lasten kanssa maalata Mignonmunia. Siitä on tullut meille hauska pääsiäisperinne. 


Jos kaipaat vielä lisää askarteluideoita, kurkkaa aiemmin tekemäni pääsiäisaskartelupostaus.


 Täällä ideoita itsetehtyihin hamahelmikoristeisiin. 


Täällä ideoita myös kivoihin itsetehtyihin pääsiäiskoristeisiin marimekon serveteistä.


Kivoja askarteluhetkiä ja hauskaa pääsiäisen odotusta! 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡