keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Meidän pääsiäinen

Kiirastorstai
Laitoimme viimeiset pääsiäiskoristeet paikoilleen. Siivosimme, lepäilimme, söimme kanaa ja herkuttelimme. Pekka puhalsi hauskoja 'Happy easter' ilmapalloja mistä lapset innostuivat. Maalasimme Mignonmunia. Olimme virponeet kaukana asuvia kummejani etänä. He halusivat lähettää lapsille rahaa, että lapset saavat valita virpomispalkat itse ja näin tehtiin. H valitsi Smarties munan ja Kinderpupun, V valitsi myös Smartiesmunan ja Pipsa possu munan, L:lle valitsimme hänen herkkurusinoita ja Pipsa Possu hedelmäherkkupussin. Kiitos vielä, tämä oli ihana yllätys. Kävimme myös testaamassa kauppakeskus Veturin uuden leikkipaikan. Se oli lasten mielestä hauska!
Pitkäperjantai
Virkkasin meille söpön pupupehmon. Lapset löysivät heille tarkoitetut pääsiäisyllätykset: tytöille Olli ella pupupehmo ja lammaspehmo, poitsulle söpö pääsiäismuna minkä sisällä oli tipupehmo. Tytöt leikkivät aamupäivällä kaverin kanssa, me poitsun kanssa siivoilimme. Kun poitsu nukkui, tytöt leikkivät ja minä valmistelin vastuullani olevia ruokia pääsiäisaterialle. Mamma, pappa ja lasten serkku tulivat meille pääsiäisaterialle ja leikkimään. Ihanaa, kun vanhempani tekivät suurimman osan ruuista, minulle jäi vain lisukkeiden teko. Meidän pääsiäisen ruokapöytään kuuluu mm. lammasta, oli muuten hyvää! Kaikki söivät masut täyteen. Myöhemmin herkuttelimme lasten serkun tekemillä pullilla, mamman tekemällä kakulla ja Pekan tekemillä kekseillä. Tietenkin myös suklaalla, onhan pääsiäinen. Serkuksilla oli taas niin hauskoja leikkejä yhdessä. Illalla, kun Pekka tuli töistä, kävimme perheen kesken saunassa ja kylvyssä, se oli ihanan rentouttavaa, mukava viikonlopun aloitus. 
Lankalauantai
Lankalauantain perinteeksi meille on muodostunut pukeutua pääsiäisnoidiksi ja ottaa hauskoja kuvia. Tältä meidän käkättävät trullit tänä vuonna näyttivät, hih. H:llä oli päässä minun vanha virpomishuivi ja yllään mammanmamman (äitini äidin) vanha essu. Päivällä tytöt leikkivät kaverin kanssa. Söimme toisen kerran maistuvan lammasaterian. Mamma ja pappa kävivät tuomassa lapsille pääsiäismunat. Kun Pekka tuli töistä meille saapui mummi ja ukki kahvittelemaan ja pääsiäisherkkuja syömään. Olipa ihana yllätys, kun he toivat mukanaan kauniita kukkia ja suklaaherkkuja. Lapsista oli hauska esiintyä ja päästä antamaan heidän tekemiä pääsiäisaskarteluja. Illalla meille tuli hetkeksi lapsia ilahduttamaan myös V:n kummi. V oli kovasti odottanut, että pääsee kummin syliin. Kun lapset menivät nukkumaan, Pekka ja kummi menivät saunomaan ja viettämään laatuaikaa poikien kesken.


Pääsiäispäivä
Meillä yksi pääsiäisen odotetuimmista perinteistä on se kun pääsiäiskukko käy munimassa. Aamulla lapsia odotti hauska näky, kun hattuihin oli ilmestynyt herkkuja. Päivä alkoi siis aika riemukkaasti. Pääsiäiskukko on tuttu lapsuudestani ja minulle tärkeä pääsiäisperinne. Pääsiäiskukko käy aina munimassa la-su välisenä yönä lasten hattuihin. Tällä kertaa munia löytyi myös äidin ja isin hatuista, hauskaa! Myöhemmin katsoimme lasten kanssa pääsiäisaiheisen elokuvan, he söivät kukon tuomia suklaita ja popparia. Lapset olivat niin ihania ja söpöjä pupuhuppareissaan. Minä hengailin koko päivän yökkäreissä, koska miksi ei. Heh. 


Toinen pääsiäispäivä 
Pekalla oli vapaapäivä. Ulkoilimme koko perhe yhdessä. Teimme pienen retken lähimetsään ja suolle. Kävimme läheisellä grillillä syömässä tämän kevään ensimmäiset pehmikset. Kun tulimme takaisin kotiin lapsia odotti mahtava yllätys: aarrejahti, se on tuttu perinne Pekan lapsuudesta. Pääsiäispupu oli käynyt piilottamassa taloon yllätyksiä mitkä lasten täytyi kartan avulla löytää. Voi sitä iloa ja riemua! Ihanaa, kun Pekka järjestää aina niin mahtavan munajahdin ja tekee aina niin hienot kartat. Tytöt auttoivat poitsua herkkujen etsimisessä. Meillä munajahdille ei ole vakiintunut mitään tiettyä päivää, se on joku päivä pe-ma välillä, tällä kertaa se sattui maanantaille eli tälle toiselle pääsiäispäivälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡