sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Tammikuun kivoimpia juttuja

Tammikuu meni yllättävän nopeasti. Fiilistelemme viimeisiä joululomapäiviä, saimme nauttia ihanista lumisista talvipäivistä ja mökkeilimme. Veimme H:n luistelemaan ja hiihtämään, kiipeiltiin lumikasoissa ja pulkkailtiin. Näimme ystäviä ja sukulaisia, tytöt olivat leikkimässä mammalla ja papalla sekä mummilla ja ukilla. Vietin nimipäivääni oman perheen + vanhempieni kanssa. Ilmoitimme H:n kouluun, siinä ei täysin kyyneleiltä voinut välttyä, samalla kivaa ja hurjaa, me olemme syksyllä koululaisen vanhempia. Tammikuussa tapahtui monenlaista, mutta mitkä oli tammikuun kivoimpia juttuja? 


RAKENNEULTRA
Kuukauden odotetuin päivä oli meidän kesäkuisen "masuvauvan" rakenneultrapäivä. Saimme tietää vauvan voivan hyvin mikä on kaikista tärkeintä. Oli kyllä ihanaa, että saimme tietää myös vauvan sukupuolen! Tytöt saavat pikkuveljen, meille tulee poika! Olemme niin kiitollisia ja onnellisia. ♡


RISTIÄISET
Juhlimme rakasta pikkuista, tyttöjen ensimmäistä serkkua, joka sai kauniin, juuri hänen näköisen nimen. Oli ihanaa pidellä häntä sylissä, ottaa kuvia ja nähdä sukulaisia. Pikkuinen sai meiltä lahjaksi tekemäni leikkimaton, kukkia, tyttöjen piirtämät kortit ja kirjoittamani kirjeen. Päivä oli ihana ja ikimuistoinen. Olen niin onnellinen, että saan olla tätsy ihanalle pienelle tytölle ♡

RETKI HIIDENVUORELLE
Kiipesimme Pekan kanssa jälleen Hiidenvuorelle ihastelemaan talvisia maisemia, mutta sen lisäksi ottamaan myös tunnelmallisia raskauden puolivälin masukuvia. Niistä jää ihania muistoja ♡


LETTUPÄIVÄ 
Siitä on kulunut jo vuosi, kun elvytimme lapsuudestani tutun perjantai on lettupäivä perinteen. Eli joka perjantai herkuttelemme letuilla, vohveleilla tai pannukakuilla. Se on ollut hauskaa ja uskon, että siitä jää lapsillemme ihania muistoja. Kun olimme veljeni kanssa pieniä meidän jo edesmennyt mamma paistoi joka perjantai meille lettuja, se on yksi ihanammista lapsuusmuistoistani. 


Tässä vielä linkit kaikkiin tammikuun postauksiin

keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Rakenneultra + Käynti pelkopolilla

Rv 21+2, aamulla 7:15 meillä oli edessä rakenneultra. Ennen ultraa minua jännitti aika paljon, vaikka sisimmässäni uskoin kaiken olevan hyvin. Kuitenkin raskaudessa mikään ei ole varmaa ja se välillä pelottaa. 


Tälläkään kertaa ultraaminen vatsan päältä ei ollut täysin kivuton kokemus (johtuen minulle aiemmin tehdyistä sektioista ja kiinnikkeistä). Onneksi kipua tuntui vain silloin, jos kätilön tarvitsi painaa laitetta vatsaa vasten kovempaa ihan alhaalta. Suunnilleen navankohdalla, ylempänä vatsassa ei tuntunut juurikaan kipua. Jossain vaiheessa ehkä puolen välin jälkeen ultrausta alkoi vähän tulemaan huono olo, mutta ei onneksi pahemmin. Pystyin hyvin olemaan paikallani koko ultrauksen ajan. Täytyi vain lopuksi rauhallisesti nousta istumaan, olla hetki siinä ennen pystyyn nousemista.


Ultraus kesti melkein 45min. Onneksi tällä kertaa näkyvyys kohtuun oli parempi, vauva ei ollut niin piilossa kuin aiemmin. Kätilö tutki melko kauan ja perusteellisesti sydäntä ja aivoja. Vaikka hän oli sanonut, että hiljaisuutta ei pidä säikähtää, koska hän vain silloin keskittyy tarkasti tutkimukseen, niin silti minulla meinasi itku tulla. kun jännitin niin paljon mitä siellä näkyy vai näkyykö. Piti napata Pekkaa kädestä. Oli helpotus kuulla, että kaiken tarvittavan pystyi näkemään, vauvan sydämessä ja aivoissa ei havaittu mitään poikkeavaa, ei myöskään muualla kehossa. Kätilön mukaan myös huuli näytti ehjältä, uskomatonta, että senkin pystyy näkemään. Olin niin helpottunut, kiitollinen ja onnellinen. Kaikki oli juuri niin kuin tässä vaiheessa pitääkin. ♡


Lopuksi kätilö kysyi haluammeko tietää vauvan sukupuolen. Olimme tälläkin kertaa yksimielisiä siitä, että ehdottomasti haluamme, jos sen vain pystyy näkemään. Kätilö alkoi ultraamaan jalkoväliä, juuri silloin vauva kieppui ja kesti hetken ennen kuin alapäästä sai kunnon näkymän. Välillä näytti siltä, että siellä jotain sojottaa, välillä siltä, että siellä olisi "viiru". Kätilö sai alueen näkymään kunnolla ja sanoi, että kyllä hän pojalta näyttää ja tutki vielä lisää. Siinä vaiheesa itsekin pystyin havaitsemaan, että kyllä hän tosiaan poika on! Kätilö vielä tarkemmin näytti sukuelimiä ja totesi olevansa sukupuolesta niin varma, että hän jää eläkkeelle, jos vauva olisikin syntyessään tyttö. Olimme Pekan kanssa niin innoissamme ja onnellisia. Sisälläni kasvaa 430grammainen pieni poika, ihanaa! ♡

Suoraan ultran jälkeen kiiruhdimme kahdeksanteen kerrokseen pelkopolille. Meille oli varattu aika samalle päivälle ultran kanssa mikä oli kätevää, ettei tätä +50km matkaa sairaalaan tarvitse moneen kertaan  kulkea ees taas. Siellä kerroin mm. kokemuksiani ja fiiliksiäni edellisestä leikkauksesta ja ajatuksiani tulevasta sektiosta. Käynti oli hyvä, mutta ei mitenkään mullistava, sillä pelkoihini tulevaan leikkaukseen liittyen ei kukaan osaa antaa vastauksia. Esim miten leikkaus tulee sujumaan, miten selviän siitä yksin ilman Pekkaa jne (ainakaan tällä hetkellä tukihenkilöä ei lasketa leikkaussaliin). Kuitenkin lähdin pelkopolilta kotiin hyvällä mielellä, minua oli kuunneltu ja rohkaistiin ajattelemaan, että on todennäköistä, että leikkaus sujuu hyvin. Ja se on myös ihan ok, vaikka pelottaa, on myös hyvä että sairaalassa tiedetään pelkoni, joten siihen osataan mahdollisesti leikkaustilanteessa suhtautua. Omasta mielestäni tärkeintä on se, että pelko ei ainakaan tässä vaiheessa ole kovin suurta eikä mitenkään jokapäiväistä. Pystyn nauttimaan raskaudesta ja keskittymään raskauden mukana tuomiin ihaniin juttuihin. Jos pelko yltyy ja/tai haluan myöhemmin tulla juttelemaan, ei tarvitse muuta kuin soittaa ja varata aika. Kätilö oli ihana, empaattinen ja erityisen mukava! Hänen kanssaan oli helppo jutella, kiitos jälleen positiivisesta pelkopolikokemuksesta.

torstai 21. tammikuuta 2021

Tyttö vai poika? - Leikkimielisiä ennustuksia ja arvailuja vauvan sukupuolesta

Tässä postauksessa on hauskoja leikkimielisiä ennustuksia ja arvailuja meidän "masuvauvan" sukupuolesta.


TYTTÖ

 Mielesi tekee makeita herkkuja, hedelmiä ja marjoja
☆ Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
☆ Viiva vatsassasi päättyy napaan
☆ Edellinenkin lapsesi on tyttö
☆ Olit huonovointinen raskauden alussa ja näytät nuutuneelta
☆ Olet huonovointinen
☆ Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne
☆ Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin
☆ Vauvasi hikoittelee usein
☆ Vauvasi sydämen syke on yli 140
☆ Olet normaalia kiukkuisempi
☆ Ikenet verestävät odotusaikanasi
☆ Kasvoihisi ilmestyy enemmän finnejä
☆ Rinnat kasvavat heti raskauden alussa
☆ Linea negra jää navan alle
☆ Masu leviää vaakasuunnassa
☆ Hiuksesi rasvoittuvat helposti
☆ Vauva myllertää mahassa vähemmän
☆ Jalkasi ovat lämpimät
☆ Ihosi on pehmeä

9/20


POIKA

☆ Vatsasi ei näy takaapäin
☆ Himoitset suolaista ruokaa, herkkuruokia, lihaa ja juustoa
☆ Kätesi kuivuvat helposti
☆ Vauvan potkut ovat voimakkaita
☆ Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika
☆ Rinnat ovat arat ja turvonneet
☆ Et kärsi pahoinvoinnista
☆ Hehkut kauniina
☆ Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä
☆ Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt
☆ Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan
☆ Vauvasi sydämen syke on alle 140
☆ Potkut on kovempia
☆ Olet rauhallinen ja hyväntuulinen
☆ Linea negra ulottuu häpyluusta yli navan
☆ Masu on pyöreä ja edessä
☆ Vauva on vauhdikas masussa
☆ Jalkasi ovat kylmät
☆ Jos hiuksesi muuttuvat paksuiksi ja kiiltäviksi
☆ Ihosi on kuiva

8/20


Testija ennustukset

Kiinalainen syntymäkalenteri
☆Poika☆

Vau.fi testi
☆Poika☆

Soodatesti: Virtsaa ruokasoodaan. Jos seos kuplii/kuohuu tulossa on poika. Jos ei tapahdu mitään tulossa on tyttö.
☆Tyttö☆

Sormustesti: Pujota sormus hiukseen tai lankaan ja laske sormus aluksi vatsan päälle. Nosta sitten sormus hiuksen tai langan avulla ilmaan, ja riiputa sormusta raskaana olevan mahan päällä muutaman sentin korkeudella. Jos sormus alkaa tehdä vatsan päällä ympyräliikettä, tarkoittaa se, että odottaja kantaa tyttölasta. Jos sormus taas tekee edestakaista heiluriliikettä, luvassa on poika.
☆Tyttö☆

Mayat laskivat vauvan sukupuolen näin: ota ylös oma ikäsi hedelmöittyessäsi ja vuosi, jolloin hedelmöittyminen tapahtui. Jos kumpikin luku on parillinen, tulossa on tyttö. Jos toinen luku on pariton ja toinen parillinen, tulossa on poika.
☆Poika☆

Tyttö 2/5 ☆ Poika 3/5


Vanha kansa uskoo

Vanhan uskomuksen mukaan paljon kahvia juovat miehet saavat poikia
☆Poika☆

Jos sänky on oveen nähden poikittain tulee tyttö. Jos pitkittäin, niin poika tulee.
☆Tyttö☆

Jos mielialasi heittelee, taidat odottaa tyttöä. Jos taas olet rento ja nauravainen, uskomusten mukaan tulossa on poika.
☆Tyttö☆

Vanhan kansan mukaan vatsan muoto kertoo paljon. Jos kumpu on ylhäällä tulee poika. Jos kumpu on alhaalla tulee tyttö.
☆Poika☆

Tyttövauvaa ennusti myös äidin verevyys ja lihavuus.
☆Tyttö☆

Poikaan viittasi odottajan rintojen korvennus ja poikavauvaa pidettiin tyttöä pahempana keikkumaan kohdussa.
☆Poika/Tyttö☆

Jos äiti kärsii närästyksestä tuleva lapsi on tyttö.
☆Tyttö☆

Tyttövauvaa ennusti myös että raskaana oleva halusi syödä erityisesti kalaa. Lihan himo viittasi puolestaan poikavauvaan.
☆Poika☆

Jos äidin kasvoissa on paljon maksaläiskiä tulossa on poika.
☆Tyttö☆

Jos sängyn alla on hedelmöityshetkellä ollut miehisiä työkaluja, kuten vasara tulossa on poika.
☆Tyttö☆

Poika 4/10
Tyttö 8/10


Omatunne

Aluksi en yhtään tiennyt kumpi meille on tulossa. Minulla on ollut sekä tyttö- että poikaoireita ja fiiliksiä. Molemmat ovat meille yhtä toivottuja eikä sukupuolella ole väliä, mutta koska meillä on jo kaksi tyttöä, niin ehkä siksi kuitenkin kallistun enemmän sen suuntaan, että tämä kolmaskin vauva olisi tyttö. Varsinkin, kun häneltä on löytynyt "tyttösykkeet". Jos saamme tietää sukupuolen rakenneultrassa niin se on joka tapauksessa ihana yllätys. Pettymystä sen suhteen emme voi kokea. Toivomme vain, että vauvalla on kaikki hyvin ja että saamme kesäkuussa hänet syliimme. Haluaisimme tietää vauvan sukupuolen siksi, että voisimme lähipiirin kesken kutsua häntä oikealla nimellä jo raskausaikana. ♡

maanantai 18. tammikuuta 2021

Raskauden puoliväli

Raskauden puoliväli. Nyt jo? Tuntuu, että viikot ovat ovat menneet nopeasti. Ehkä siksi kun kahden lapsen kanssa on paljon tekemistä ja arki aika vauhdikasta? Vauva on joka päivä mielessä ja hänestä jutellaan päivittäin. Tunnen liikkeitä ja silittelen kasvavaa vatsaani, ihmettelen kun se on alkanut enemmän pyöristymään. Ihanaa ja helpottavaa, että nyt ollaan jo puolessa välissä, ainakin tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Rakenneultra on reilu viikon päästä, sitä kovasti odotamme. Haluan saada varmistuksen siitä, että vauvalla on kaikki hyvin. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin ♡


Tämä kolmas raskaus on tehnyt minut todella väsyneeksi, väsyneemmäksi mitä etukäteen ajattelin. Se on yllättänyt minut. Väsymys ja tietynlainen saamattomuus välillä harmittaa, mutta olen kuitenkin armollinen itseäni kohtaan. Arjesta kuitenkin selviydyn mikä on pääasia. Onneksi minulla on Pekka ja läheisiä tukemassa, auttamassa ja tsemppaamassa. Tiedän, että tämä on väliaikaista. Toivottavasti tuo raudan syöminen alkaa helpottamaan väsymykseen. 


Ällötys ja huono olo ovat edelleen läsnä, joskus enemmän joskus vähemmän. Rapeat ruuat maistuvat parhaiten ja ehkä siksi himoitsen ranskalaisia ja salaattia haha! Esim. banaania ja jotain muita pehmeitä ruokia en pysty ollenkaan syömään. Enkä pysty yskimään ilman oksennusrefleksiä. Jep. Vaikka ällöttää, niin siitä huolimatta olo on kuitenkin siedettävä. Kun muistan syödä säännöllisesti pieniä annoksia niin silloin olo pysyy ihan hyvänä. 


Edelleen mielialat vaihtelee, itkettää ja kiukuttaa. On muulla perheellä välillä minun kanssa kestämistä, heh. Yleensä kiukkuun tai harmitukseen auttaa joku mieluinen tekeminen tai että saan rauhoittua yksin ja yleisellä tasolla lepo. Niinä päivinä kun saan nukkua vähän pidempään olen yleensä siedettävämpi, heh. Enkä onneksi sentään joka päivä kiukuttele.  


Minulla on tehtynä pientä ostoslistaa mitä haluaisin vauvalle ostaa. Olen kuitenkin päättänyt odottaa ja tehdä hankintoja vasta rakenneultran jälkeen. Jostain syystä ajattelen, että se on turvallisempaa. Ennen ostoksia kuitenkin tutkin mitä kaikkea tyttöjen jäljiltä on säästössä, että edes jossain määrin teen järkeviä hankintoja. Olen kuitenkin päättänyt, että saan vähän hullaantua, jos siltä tuntuu, sillä tämä meidän kolmonen saattaa olla meidän viimeinen vauva. 


Raskauden puolivälin kunniaksi kiipesimme Hiidenvuorelle ottamaan tunnelmallisia raskauskuvia. Näitä kuvia katsoessani vasta kunnolla tajusin miten isolta masu jo näyttää. Raskaus on edennyt jo aika pitkälle. Ihanaa! Luminen maisema oli kerrassaan upea. Olin niin innoissani kuvista, että -9 asteen pakkanenkaan ei haitannut. Näistä kuvista jää ihania muistoja. 


Tänään on rv 20+0 ja samalla minun nimipäiväni. Aika hauskaa! Ihanaa, että ensi viikolla pääsemme jälleen näkemään vauvan rakenneultrassa. Saa nähdä selviääkö meille kuka siellä masussa köllii. ♡

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Vaippakakku poikavauvalle

Pääsin jälleen yllättämään ihanan odottavan äidin ja tekemään suloisen vaippakakun rakkaalle pienelle pojalle. Odotan niin paljon sitä kun hän syntyy, pääsemme näkemään hänet ja pitämään häntä sylissä. ♡


Koronavuosi on ollut raskas monille yrittäjille ja suomalaisille yrityksille ja siksi halusin tukea heitä vaikeina aikoina ja käyttää vaippakakkuun suomalaisten yritysten tuotteita. Kauniit harsot: Unavaate, heillä on monen värisiä yksinkertaisen tyylikkäitä harsoja. Aion tilata sieltä harsoja myös meidän tulevalle kesäkuiselle. Imetyskoru: By pinja mitä myy Oot niin ihana verkkokauppa, ostin ensimmäisen imetyskorun itselleni jo neljä vuotta sitten. Kakun päällä istuskelee söpö Martinexin Muumi pehmo. 


Halusin tätä Muumi-vaippakakkua somistaa kukilla, niin en ollut vielä aikaisemmin tehnyt. Käytin harsokukkaa ja eukalyptuksen oksia. Olen halunnut tehdä tekemistäni vaippakakuista erilaisia. Tämä ihanuus on numeroltaan 4. Nähtävästi tyylikseni on muodostunut tehdä vaippakakkuja mitkä "kuorrutan" harsoilla, hih. 

Tästä muumivaippakakusta tuli mielestäni kaunis ja harmoninen. Ihana yllätys odottavalle äidille ja isällekin, hih. Olin niin paljon odottanut, että pääsen antamaan tämän heille. Kohtaamisestamme tulikin todella erityinen minkä varmasti muistan ikuisesti. ♡


Täältä pääset näkemään aiemmin tekemäni kaksikerroksiset Pupu-vaippakakut ja ohjeet niihin, täältä puolestaan kolmikerroksisen Bambi-vaippakakun ja siihen ohjeet. Aika hauskaa, että olen päässyt tekemään jo neljä vaippakakkua, kaksi tytölle ja kaksi pojalle. Olen saanut itse vaippakakut H:n aikana serkultani, V:n aikana mieheltäni, ne ovat olleet ihania yllätyksiä mitä olen todella paljon arvostanut. Siksi olen halunnut ilahduttaa lähipiirissäni odottavia äitejä suloisilla vaippakakuilla. Niiden tekeminen on ollut mielestäni myös todella kivaa ♡

sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Vuosi vaihtui mökkeillessä

Juhlimme uutta vuotta mökillä, hauskaa ja spessua. Luulin, että juhlimme ensimmäistä kertaa vain  oman perheen kesken, mutta meitä odottikin kiva yllätys! Saimme mamman ja papan (vanhempani) meidän kanssa mökkeilemään. Oli kiva viettää aikaa porukalla. Meidän perhe on juhlinut uutta vuotta nimittäin aina joko vanhempieni tai V:n kummien kanssa. 


Mökillä ulkoilimme ja leikimme kivoja lumileikkejä. Tytöistä oli hauskaa laskea mäkeä papan kanssa ja tehdä mamman kanssa lumilyhtyä. Kaikki kyllä porukalla osallistuivat pallojen pyörittelemiseen. Lisäksi tein tyttöjen kanssa pihalle lumiukon.  Mukavaa kiireetöntä aikaa yhdessä.


Herkuttelimme, leikimme mökkileluilla, pelasimme pleikkarilla ja saunoimme. Pekka kävi pyörähtämässä lumihangessa, hui! Ihastelimme muutamia raketteja, tytöistä tähtisadetikut olivat kivoja! 


Saimme nukkua rauhassa, sillä luonnon keskellä ei pauketta eikä melua yöllä kuulunut. Tiedän, että kaupungissa ainakin minun osaltani yö olisi ollut huono, en olisi saanut kunnolla nukuttua. 


Oli ihana herätä uuteen vuoteen mökillä! Katsoa upeaa lumista maisemaa ja jäätynyttä järveä. Mikä rauha ja hiljaisuus. Aluksi oli harmaata ja sumuista. Päivällä aurinko ilmestyi ja maisema oli lumoava. Kuin maalaus. Sitä ei voinut liikaa ihastella. Kuva vähättelee maiseman kauneutta ja mystisyyttä, usvaa oli enemmä  kuin mitä kuvaan on taltioitunut.


Vuosi 2021 tulee sisältämään monia uusia juttuja. Maaliskuussa minusta tulee kolmekymppinen, jos kaikki sujuu hyvin kesällä meille syntyy vauvaa ja syksyllä esikoinen aloittaa koulun. Toivon todella, että koronatilanne helpottuu ja pysymme terveinä, että raskaus sujuu hyvin ja saamme kesällä vauvan syliimme ♡

lauantai 2. tammikuuta 2021

Vuoden tykätyimmät kuvat instagramissa ja tarinat niiden takaa

Olen jo useampana vuotena selvittänyt tykätyimmät instagram-kuvani esimerkiksi käyttäen bestnine -sivustoa. On hauska katsoa mitkä kuvat ovat olleet niitä mistä on eniten tykätty, minkälainen sisältö kiinnostaa teitä. 


2020 Te tykkäsitte eniten raskaus/perhe aiheisista kuvista ja muumihyllykuvista, myös yhteistyökuva Legon kanssa mahtui tykätyimpien joukkoon. Tässä esittelen 9 tykätyintä kuvaa ja tarinat niiden takana.


1. MEILLE TULEE VAUVA
Halusimme kertoa raskausuutisen somessa hauskalla ja ihanalla kuvalla. Minulla oli pää täynnä kivoja ideoita, mutta iski valinnan vaikeus mikä niistä toteutetaan. Sitten Pekka keksi, että otetaan kuva missä koko perhe on samoissa muumiyökkäreissä mitkä saimme Martinexilta. Ehdotus oli paras kaikista, joten se päätyi ensimmäiseksi kuvaksi instagramissa mikä liittyi meidän kolmanteen vauvaan. Koko perheelle "masuvauva" on rakastettu ja odotettu. Tämä raskaus on meillä koko perheen yhteinen juttu ♡ Täältä pääset lukemaan postauksen missä kerroimme raskaudesta.

2. ENSIMMÄISEN RASKAUSKOLMANNEKSEN KUULUMISIA
Ensimmäinen raskauskolmannes oli ohi ja kerroin instagramissa sekä blogissa kuulumisia, myös vähän tyttöjen tuntemuksia vauvasta, miten innoissaan he ovat. Tämä kuva on meille todella merkityksellinen, sillä isänpäivänä annoimme/lähetimme sukulaisille tälläisen kuvan. Sitten heille selvisi, että odottamme meidän kolmatta lasta. ♡ Täältä pääset lukemaan ensimmäisen kolmanneksen kuulumisia.


3. HALUSIMME "MASUVAUVAN" MUKAAN MEIDÄN JOULUFIILISTELYYN
Kerroin vähän joulun raskauskuulumisia ja että halusimme ottaa meidän rakastetun "masuvauvan" mukaan joulufiilistelyyn  pukemalla hänelle ultrakuvaan tonttulakin. Sain tämän idean jo ennen kuin meillä edes oli ultrakuvaa vauvasta. Näin syksyllä kaupassa pieniä punaisia tonttulakkitarroja ja sanoin Pekalle miten hauskaa olisi ottaa "masuvauva" mukaan meidän joulun odotukseen. Olisikohan tarrat sopivan kokoisia? Ja niin kuin kuvasta näkyy niin olivathan ne, hih. Tuo ultrakuva ei ole sairaalasta saatu kuva, vaan kopio siitä, kotona itse tulostettu. En haluaisi sairaalasta saatuihin "virallisiin" kuviin lisätä mitään ylimääräistä. Täältä pääset lukemaan meidän joulukuulumisia.


4. YHDESSÄ 10 VUOTTA, PEKKA ON ELÄMÄNI RAKKAUS
Huhtikuussa kirjoitin mm. siitä miten paljon rakastan Pekkaa, miltä minusta 10 yhteisen vuoden jälkeen tuntuu ja mitä olemme kokeneet yhdessä. Rakkaus on minusta ihana asia ja 10 vuotta yhdessä aika spessua. Halusimme ikuistaa meille tärkeän hetken ja päivän ottamalla kuvia missä olemme yhdessä. Halusin kuvaan kukkaseppeleen minkä tein itse. Kuvasta tuli mielestäni kaunis ja herkkä. Olemme ottaneet kuvan itselaukaisimella yläkerrassa mitä olemme remontoineet. Täältä pääset lukemaan enemmän ajatuksiani meidän yhteisistä vuosista. 

5. YKSI ENSIMMMÄISISTÄ RASKAUSKUVISTA
Joulukuun puolessa välissä otimme kolmannen raskauden ensimmäisiä masukuvia. Tämä oli mielestäni yksi kauneimmista kuvista. Ulkona oli aika kylmä, mutta koska lunta oli juuri satanut oli pakko rynnätä ulos takapihalle ottamaan kuvia missä olisi jouluinen ja talvinen tunnelma. Kannatti palella, kuvista tuli ihania. Kuvien ottamisen suhteen tuli kyllä vähän hoppu, sillä meidän piti melkein siitä suoraan lähteä hakemaan esikoista eskarikaverin synttäreiltä. Täältä pääset näkemään enemmän ihania raskauskuvia. 

6. MUUMIHYLLYN UUSI SOMISTUS TEIDÄN PÄÄTTÄMÄSSÄ SÄVYSSÄ 
Muumihyllykuvat ovat usein olleet tykättyjä kuvia instagramtililläni. Siksi en ihmettele että niistä kaksi on päätynyt 9 tykätyimmän kuvan joukkoon. Tätä kuvaa varten kysyin aiemmin seuraajilta mitä värejä he toivoisivat muumihyllyyn. Useampi ehdotti huhtikuun lopulla vihreää teemaa, ehkä lähestyvä kesä mielessä? Se oli mielestäni hyvä idea ja päätin toteuttaa sen. Vihreät mukit näyttää kauniilta ja raikkaalta valkoisella hyllyllä. Kerroin myös Martinexin Our sea-kampanjan muumituotteista mistä menee 1 euro hyväntekeväisyyteen Itämeren suojelemiseen. Täältä pääset näkemään kaikki Martinexin Our sea kampanjan tuotteet.


7.  MUUMIHYLLYN JOULUTUNNELMA
Seitsemänneksi tykätyin kuva oli kuva muumihyllyn joulutunnelmasta. Talviset muumimukit ovat kauniita ja tietenkin äitini tekemä upea muumipiparkakkutalo varastaa huomion niin kuin kuuluukin. Halusin inspiraatioksi näyttää minkälaisen järjestyksen olin nyt muumihyllyyn luonut ja samalla esitellä meidän jouluista kotia. Kuvatekstissä kerroin joulun odotuksen ristiriitaisista tunteista ja siitä että en aio kuitenkaan stressata. Täältä pääset näkemään enemmän kuvia meidän jouluisesta kodista.

8. MEIDÄN RAKAS V TÄYTTI HEINÄKUUSSA 2 VUOTTA 
Päätin, että haluan joka vuosi kuvata meidän heinäkuisen synttärikuvan ulkona kesäisessä maisemassa. Onneksi ainakin tähän mennessä säät ovat sallineet kuvauksen ulkona, hih. V:lla on päässään minun suunnittelema ja Pekan tekemä kukkapanta ja vaaleanpunainen Metsolan mekko. Vaaleanpunainen on V:n lempiväri ja asu sopi ihanasti hänen Pipsa Possu teemasynttäreille. Kuvatekstissä kerroin ajatuksiani siitä kun V täytti 2 vuotta. Täältä pääset lukemaan enemmän taaperon synttäreistä. 


9. YHTEISTYÖ JA ARVONTA LEGON KANSSA
Kukapa ei legoista tykkäisi? Hih. Tiedän, että tämä kuva sai syksyllä arvonnan takia paljon tykkäyksiä. Super Mario legot ovat olleet aika suosittuja. Palkintona oli Lego Super Mario lisähahmosettejä. On hauska rakentaa erilaisia ratoja ja kisailla interaktiivisella puhuvalla Mariolla kuka selvittää radan nopeiten ja kerää eniten kolikoita. Kuva oli osa Boostifiedin kautta saatua yhteistyötä Legon kanssa. Halusin kuvaan samalla kivan syksyisen tunnelman mikä sopi instagram feedini tyyliin. 
Teen somehommia eniten itseäni varten, muistoksi hyvistä hetkistä. Kuvaaminen ja kirjoittaminen, instagram ja blogi ovat minulle mielekkäitä harrastuksia. Samalla on kuitenkin kiva ilahduttaa teitä, jakaa inspiraatiota, vinkkejä ja hyvää mieltä. Antaa ja saada vertaistukea, joskus on myös hyvä avautua jostakin. On kiva keskustella teidän kanssa, jokainen tykkäys, viesti ja kommentti on minulle merkityksellinen. Olen kiitollinen siitä, että kuljette tätä matkaa kanssani. Kiitos että olette siellä. ♡ @laurahassu pääsee näkemään enemmän kuviani instagramissa. 

perjantai 1. tammikuuta 2021

Vuosi 2020 - Yksi vaikeimmista ja yksi ihanimmista

Kun vuosi 2020 vaihtui olin innoissani uudesta vuodesta ja uudesta vuosikymmenestä. Jännityksellä ja mielenkiinnolla odotin mitä tämä vuosi tuo tullessaan. En vielä silloin osannut aavistaa miten korona muuttaisi elämäämme, en myöskään sitä, että olisin raskaana. Niin kuitenkin tapahtui. Siksi tämä vuosi on yksi vaikeimmista ja yksi ihanammista. 


AJATUKSIA KORONASTA

Koronatilanne on ollut todella inhottava mikä on rajoittanut elämääni aika paljon, astman takia ja syksyllä myös raskauden takia, siksi koska kuulun riskiryhmään olen ollut varovainen. Keväällä olin kahdeksan viikkoa vapaaehtoisesti eristyksissä. En nähnyt ketään tai käynyt missään. Se vaikutti lopulta mielenterveyteeni, jolloin lopetin oma-aloitteisen karanteenin, vaikka olin vieläkin varovainen. Keväällä koronan lietsonta aiheutti minussa voimakkaan pelon. Onneksi se laantui kesän myötä, niin kuin myös koronatilanne. Vaikka syksyllä marraskuussa tilanne taas paheni, en enää pelännyt niin paljon kuin keväällä. Näin lähipiirin ihmisiä, mutta välttelin menemistä julkisille paikoille. En ollut enää hysteerinen. Olen jollain tapaa oppinut elämään tämän koronatilanteen kanssa, ehkä siksi koska on vain pakko. Toivotaan, että tilanne helpottuu ja vuosi 2021 olisi helpompi.

RASKAUS

Alkuvuodesta en osannut vielä nähdä raskautta ja kolmatta lasta, vaikka vähän vauvakuumeilinkin, sillä V oli itkuinen ja olimme todella väsyneitä. Kuitenkin keväällä vihdoinkin hän rupesi nukkumaan hyvin ja meillä Pekan kanssa ajatus kolmannesta lapsesta rupesi pikkuhiljaa kypsymään. Vauva olisi ihana! Olimme haaveilleet kolmesta lapsesta ja ajatelleet, että haluaisimme lapsillemme samantyyppiset ikäerot, ensimmäisen ja toisen lapsen välille n. kolme vuotta, samoin toisen ja kolmannen lapsen välille. Loppukesästä meistä alkoi tuntumaan siltä, että nyt vauva voisi tulla, toivoimme raskautta. Syyskuun lopulla plussasimme, emmekä voisi olla onnellisempia. ♡


KIVOJA JUTTUJA

Vaikka vuosi on ollut tietyllä tapaa raskas niin tänä vuonna tapahtui paljon hyvää. Mieleenpainuvimpia juttuja ovat olleet mm. meidän 10. vuosipäivä ja 7. hääpäivä, V täytti 2 vuotta ja aloitti perhekerhon, H aloitti eskarin ja täytti 6 vuotta, raskaus, lähipiiriin syntyneet vauvat, se kun meitä Pekan kanssa pyydettiin kummeiksi, minusta tuli täti, kesä, mökkeily, reissut ja retket, perhejuhlat, läheisten seura, lomat, joulu, halloween, pääsiäinen ja vappu, lettupäivät + paljon muuta.


BLOGI JA LUETUIMMAT POSTAUKSET

2020 vuodelle päätin ottaa blogiin tavoitteen ja suunnitelman: 10 postausta joka kuukausi ja onnistuin siinä! Yhteensä kirjoitin blogiin 120 postausta. Vähemmän kuin viimeisempinä vuosina, mutta kuitenkin ehkä enemmän kuin mitä olisin kirjoittanut ilman tuota tavoitetta. Huomasin jaksavani paremmin kun vähän hölläsin kirjoitusten kanssa, ihan kaikesta ei tarvitse tehdä omaa postausta, hih. 2021 vuodelle en aio asettaa tavoitetta tai tehdä blogin suhteen mitään noin tarkkaa suunnitelmaa, kirjoitan mikä hyvältä tuntuu. Olen niin onnellinen, että olen oppinut hölläämään somen kanssa, tämä koskee myös instagramia. Pitkään nimittäin tein postauksia aika kovalla tahdilla, jopa joka toinen päivä tai useammin, instagramiin lisäsin kuvan päivittäin. Joka päivä ei ole pakko miettiä somea ja se on ihanaa, eikä se kuitenkaan tarkoita sitä etteikö olisi aktiivinen. Alla linkit vuoden 2020 luetuimpiin postauksiin:


6. Pipsa Possu synttärit ja Kaksikerroksinen vaippakakku tytölle ja pojalle (näitä postauksia oli luettu yhtä paljon)


2020 KUUKAUSIKUULUMISET

Ajattelin vielä laittaa pienet kuvaukset jokaisesta kuukaudesta ja linkit kaikkiin kuukausipostauksiin missä on tarkemmat tiedot vuoden tapahtumista. Koronasta ja viime talven vähälumisuudesta huolimatta päällimmäisenä mielessä on kuitenkin, että meillä oli kiva vuosi.


Tammikuu 2020 - Haravointia tammikuussa, ihana talvi missä olet? Sain uudet silmälasit mitä opettelin käyttämään. Aloitimme lapsuudestani tutun perjantai on lettupäivä perinteen. V 1v 6kk.

Helmikuu 2020 - Reissu Muumijääluolaan oli upea elämys! Ystävänpäivänä herkuteltiin ja oli mukava vierailla Pekan isovanhempien luona Kuopiossa ja Jyväskylässä. 

Maaliskuu 2020 - Koronakauhu alkoi, ensimmäiset rajoitukset tulivat. Viimeiset synttärit parikymppisenä, harmitti, että rajoitusten takia en voinut kutsua ketään kylään. 


Huhtikuu 2020 - Yhdessä 10 vuotta, Pekka on elämäni rakkaus. Juhlimme pääsiäistä ja herkuttelimme vappuaattona oman perheen kesken. 


Toukokuu 2020 - Ihastelimme upeita kukkivia kirsikkapuita Kotkassa. Lopetin 8 viikkoa kestäneen oma-aloitteisen koronakaranteeniin, koska en kestänyt enää. Juhlimme pienellä porukalla tyttöjen nimipäiviä. 

Kesäkuu 2020 - Ihana kesä, juhannus, mökkeily, mansikat ja grilliruoka! 

Heinäkuu 2020 - Saimme viettää Pekan kanssa viikonlopun kahdestaan, juhlimme 7. hääpäiväämme. V täytti 2 vuotta. Leikimme kivoja vesileikkejä. Tyttöjen reissu S-kummin kanssa merenrannalle oli tosi kiva! 


Elokuu 2020 - Vierailu muumimaailmassa oli ihana. H aloitti eskarin. Nautimme viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä. 

Syyskuu 2020 - Ihastelimme upeita auringonkukkia ja somistimme niillä kotia. Tytöistä oli kiva kerätä ja rouskuttaa omenoita. Saimme tietää odottavamme vauvaa. 


Lokakuu 2020 - Juhlimme halloweenia, Pekan synttäreitä ja ihastelimme ruskaa mm. Hiidenvuoren huipulla. Minusta tuli täti, "tätsy" ja näimme vilauksen meidän kolmannesta vauvasta varhaisultrassa.


Marraskuu 2020 - Kerroimme raskaudesta ja kävimme Nt-ultrassa. Vietimme isänpäivää. H täytti 6 vuotta, järjestimme pienelle porukalle kivat Frozen teemaiset synttärit. Aloitimme valmistautumaan jouluun. 

Joulukuu - Ihastelin kasvavaa masua, fiilistelimme joulua, leikimme kivoja lumileikkejä ja muistelimme kulunutta vuotta. Meitä pyydettiin Pekan kanssa kummeiksi! 

TOIVEITA VUODELLE 2021

En ole enää vuosiin tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta minulla oli 2020 vuodelle tavoitteita mitkä valitettavasti jäivät suurilta osin toteuttamatta, osittain johtuen koronatilanteesta. Tästä oppineena en aseta vuodelle 2021 edes tavoitteita. Muutaman toiveen kylläkin. Toivon, että koronatilanne helpottuu, pysymme terveinä, raskaus sujuu hyvin ja saamme kesällä vauvan syliimme. ♡


Pakko vielä tähän loppuun lisätä, että kun puhun koronasta tai koronatilanteesta niin tarkoitan sitä yleisesti, meidän perheestä kukaan ei ole sairastanut koronaa. Vallitseva tilanne ja rajoitteet ovat kuitenkin olleet kurjia ja vaikuttaneet elämäämme.