lauantai 1. elokuuta 2020

Kuukausi kerrossängyssä - Näin meillä nukutaan

Kuukausi sitten meidän kaksivuotias muutti meidän makuuhuoneesta, pinnasängystä nukkumaan lastenhuoneeseen isosiskon kanssa kerrossänkyyn. Kerroin ensimmäisen yön ja päivän kuulumiset täällä ja miksi päädyimme tähän ratkaisuun. Tässä postauksessa kerron miten kerrossängyssä on kuukauden aikana nukuttu.


PÄIVÄUNET
Ensimmäisinä päivinä V nukkui päiväunet kerrossängyssä. En voinut uskoa, että niin voisi käydä. Tätä ei kuiten kestänyt kauempaa, sillä pian V tosiaan tajusi, että sängystä pääsee pois. Nykyään hän ei välttämättä joka päivä edes päiväunia nuku, mutta silloi kun nukkuu, nukutan hänet unille meidän sänkyyn. Silloin minun täytyy köllötellä aluksi vieressä, muuten hän ei malta käydä nukkumaan. Jos V nukkuu päiväunet, unet kestävät yleensä 30-60min.

YÖUNET
Tämän kuukauden aikana V on nukkunut joka yö kerrossängyssä koko yön heräämättä. Täytyy koputtaa puuta, hih. Parina ensimmäisenä päivänä hän tuli sängystä kurkkimaan meitä, mutta kun peittelimme hänet takaisin sänkyyn hän kävi nukkumaan ja nukkui aamuun asti. Olemme vieläkin todella hämmästyneitä siitä miten helposti ja hyvin yöt ovat sujuneet. V oli alusta asti innoissaan isojen tyttöjen sängystä ja hänestä on hauskaa nukkua siskon kanssa samassa huoneessa. Ihanaa!


UNIKAVERI
Nyt muutamana yönä hän on ottanut sänkyyn viereensä ensimmäisen unikaverin. Kirjavan vaaleanpunaisen kissan mikä on jo pitkään ollut yksi V:n suosikkileluista. Hän niin ihanasti peittelee kissan ja käy sitten sen viereen köllöttämään. Unikaveri ei ole häirinnyt unta. 

H on aina nukkunut hyvin, joten yläsänkyyn siirtyminen ei ole tuonut muutosta hänen nukkumiseen, hän nukkuu edelleen hyvin. Olen niin iloinen, kun keväästä asti myös V on alkanut nukkumaan hyvin. Hänen ensimmäisen reilu 1.5 vuoden aikana ei nimittäin montaa kokonaista yötä ollut. Rankkaa oli, mutta siitäkin selvitiin. Ihanat ja kivat jutut antoivat voimaa.


Minäkin olen alkanut nukkumaan paremmin, kun V siirtyi pinnasängystä pois, sillä aiemmin heräsin aina siihen, jos hän kääntyili tai äänteli unissaan. Vaikka välillä minulla on vaikeuksia nukkua ja väsyttää, niin huomaan silti itsessäni ja jaksamisessani ison muutoksen, kun V nykyään nukkuu hyvin. Se on ihanaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡