perjantai 1. tammikuuta 2021

Vuosi 2020 - Yksi vaikeimmista ja yksi ihanimmista

Kun vuosi 2020 vaihtui olin innoissani uudesta vuodesta ja uudesta vuosikymmenestä. Jännityksellä ja mielenkiinnolla odotin mitä tämä vuosi tuo tullessaan. En vielä silloin osannut aavistaa miten korona muuttaisi elämäämme, en myöskään sitä, että olisin raskaana. Niin kuitenkin tapahtui. Siksi tämä vuosi on yksi vaikeimmista ja yksi ihanammista. 


AJATUKSIA KORONASTA

Koronatilanne on ollut todella inhottava mikä on rajoittanut elämääni aika paljon, astman takia ja syksyllä myös raskauden takia, siksi koska kuulun riskiryhmään olen ollut varovainen. Keväällä olin kahdeksan viikkoa vapaaehtoisesti eristyksissä. En nähnyt ketään tai käynyt missään. Se vaikutti lopulta mielenterveyteeni, jolloin lopetin oma-aloitteisen karanteenin, vaikka olin vieläkin varovainen. Keväällä koronan lietsonta aiheutti minussa voimakkaan pelon. Onneksi se laantui kesän myötä, niin kuin myös koronatilanne. Vaikka syksyllä marraskuussa tilanne taas paheni, en enää pelännyt niin paljon kuin keväällä. Näin lähipiirin ihmisiä, mutta välttelin menemistä julkisille paikoille. En ollut enää hysteerinen. Olen jollain tapaa oppinut elämään tämän koronatilanteen kanssa, ehkä siksi koska on vain pakko. Toivotaan, että tilanne helpottuu ja vuosi 2021 olisi helpompi.

RASKAUS

Alkuvuodesta en osannut vielä nähdä raskautta ja kolmatta lasta, vaikka vähän vauvakuumeilinkin, sillä V oli itkuinen ja olimme todella väsyneitä. Kuitenkin keväällä vihdoinkin hän rupesi nukkumaan hyvin ja meillä Pekan kanssa ajatus kolmannesta lapsesta rupesi pikkuhiljaa kypsymään. Vauva olisi ihana! Olimme haaveilleet kolmesta lapsesta ja ajatelleet, että haluaisimme lapsillemme samantyyppiset ikäerot, ensimmäisen ja toisen lapsen välille n. kolme vuotta, samoin toisen ja kolmannen lapsen välille. Loppukesästä meistä alkoi tuntumaan siltä, että nyt vauva voisi tulla, toivoimme raskautta. Syyskuun lopulla plussasimme, emmekä voisi olla onnellisempia. ♡


KIVOJA JUTTUJA

Vaikka vuosi on ollut tietyllä tapaa raskas niin tänä vuonna tapahtui paljon hyvää. Mieleenpainuvimpia juttuja ovat olleet mm. meidän 10. vuosipäivä ja 7. hääpäivä, V täytti 2 vuotta ja aloitti perhekerhon, H aloitti eskarin ja täytti 6 vuotta, raskaus, lähipiiriin syntyneet vauvat, se kun meitä Pekan kanssa pyydettiin kummeiksi, minusta tuli täti, kesä, mökkeily, reissut ja retket, perhejuhlat, läheisten seura, lomat, joulu, halloween, pääsiäinen ja vappu, lettupäivät + paljon muuta.


BLOGI JA LUETUIMMAT POSTAUKSET

2020 vuodelle päätin ottaa blogiin tavoitteen ja suunnitelman: 10 postausta joka kuukausi ja onnistuin siinä! Yhteensä kirjoitin blogiin 120 postausta. Vähemmän kuin viimeisempinä vuosina, mutta kuitenkin ehkä enemmän kuin mitä olisin kirjoittanut ilman tuota tavoitetta. Huomasin jaksavani paremmin kun vähän hölläsin kirjoitusten kanssa, ihan kaikesta ei tarvitse tehdä omaa postausta, hih. 2021 vuodelle en aio asettaa tavoitetta tai tehdä blogin suhteen mitään noin tarkkaa suunnitelmaa, kirjoitan mikä hyvältä tuntuu. Olen niin onnellinen, että olen oppinut hölläämään somen kanssa, tämä koskee myös instagramia. Pitkään nimittäin tein postauksia aika kovalla tahdilla, jopa joka toinen päivä tai useammin, instagramiin lisäsin kuvan päivittäin. Joka päivä ei ole pakko miettiä somea ja se on ihanaa, eikä se kuitenkaan tarkoita sitä etteikö olisi aktiivinen. Alla linkit vuoden 2020 luetuimpiin postauksiin:


6. Pipsa Possu synttärit ja Kaksikerroksinen vaippakakku tytölle ja pojalle (näitä postauksia oli luettu yhtä paljon)


2020 KUUKAUSIKUULUMISET

Ajattelin vielä laittaa pienet kuvaukset jokaisesta kuukaudesta ja linkit kaikkiin kuukausipostauksiin missä on tarkemmat tiedot vuoden tapahtumista. Koronasta ja viime talven vähälumisuudesta huolimatta päällimmäisenä mielessä on kuitenkin, että meillä oli kiva vuosi.


Tammikuu 2020 - Haravointia tammikuussa, ihana talvi missä olet? Sain uudet silmälasit mitä opettelin käyttämään. Aloitimme lapsuudestani tutun perjantai on lettupäivä perinteen. V 1v 6kk.

Helmikuu 2020 - Reissu Muumijääluolaan oli upea elämys! Ystävänpäivänä herkuteltiin ja oli mukava vierailla Pekan isovanhempien luona Kuopiossa ja Jyväskylässä. 

Maaliskuu 2020 - Koronakauhu alkoi, ensimmäiset rajoitukset tulivat. Viimeiset synttärit parikymppisenä, harmitti, että rajoitusten takia en voinut kutsua ketään kylään. 


Huhtikuu 2020 - Yhdessä 10 vuotta, Pekka on elämäni rakkaus. Juhlimme pääsiäistä ja herkuttelimme vappuaattona oman perheen kesken. 


Toukokuu 2020 - Ihastelimme upeita kukkivia kirsikkapuita Kotkassa. Lopetin 8 viikkoa kestäneen oma-aloitteisen koronakaranteeniin, koska en kestänyt enää. Juhlimme pienellä porukalla tyttöjen nimipäiviä. 

Kesäkuu 2020 - Ihana kesä, juhannus, mökkeily, mansikat ja grilliruoka! 

Heinäkuu 2020 - Saimme viettää Pekan kanssa viikonlopun kahdestaan, juhlimme 7. hääpäiväämme. V täytti 2 vuotta. Leikimme kivoja vesileikkejä. Tyttöjen reissu S-kummin kanssa merenrannalle oli tosi kiva! 


Elokuu 2020 - Vierailu muumimaailmassa oli ihana. H aloitti eskarin. Nautimme viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä. 

Syyskuu 2020 - Ihastelimme upeita auringonkukkia ja somistimme niillä kotia. Tytöistä oli kiva kerätä ja rouskuttaa omenoita. Saimme tietää odottavamme vauvaa. 


Lokakuu 2020 - Juhlimme halloweenia, Pekan synttäreitä ja ihastelimme ruskaa mm. Hiidenvuoren huipulla. Minusta tuli täti, "tätsy" ja näimme vilauksen meidän kolmannesta vauvasta varhaisultrassa.


Marraskuu 2020 - Kerroimme raskaudesta ja kävimme Nt-ultrassa. Vietimme isänpäivää. H täytti 6 vuotta, järjestimme pienelle porukalle kivat Frozen teemaiset synttärit. Aloitimme valmistautumaan jouluun. 

Joulukuu - Ihastelin kasvavaa masua, fiilistelimme joulua, leikimme kivoja lumileikkejä ja muistelimme kulunutta vuotta. Meitä pyydettiin Pekan kanssa kummeiksi! 

TOIVEITA VUODELLE 2021

En ole enää vuosiin tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta minulla oli 2020 vuodelle tavoitteita mitkä valitettavasti jäivät suurilta osin toteuttamatta, osittain johtuen koronatilanteesta. Tästä oppineena en aseta vuodelle 2021 edes tavoitteita. Muutaman toiveen kylläkin. Toivon, että koronatilanne helpottuu, pysymme terveinä, raskaus sujuu hyvin ja saamme kesällä vauvan syliimme. ♡


Pakko vielä tähän loppuun lisätä, että kun puhun koronasta tai koronatilanteesta niin tarkoitan sitä yleisesti, meidän perheestä kukaan ei ole sairastanut koronaa. Vallitseva tilanne ja rajoitteet ovat kuitenkin olleet kurjia ja vaikuttaneet elämäämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡