sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Toukokuu 2020

Tuntui siltä, että toukokuu meni todella nopeasti. Ehkä siksi, että toukokuun alussa meillä päättyi pitkältä tuntunut 8 viikon eristys, kotikaranteeni, en vain kestänyt enää. Ihanaa, kun asiat alkaa edes vähän normalisoitumaan.


Olimme tyttöjen kanssa oma-aloitteisessa koronakarenteenissa, koska kuulun astman takia riskiryhmään. Olemme toukokuun aikana pitkästä aikaa nähneet ulkona ystäviä ja sukulaisia, tytöt ovat olleet mammalla ja papalla muutaman kerran hoidossa (vanhempani eivät kuulu riskiryhmään). Kävin hammaslääkärissä ja olemme käyneet pari kertaa yhdessä kaupassa, huolehdimme turvaväleistä. Kevät ja paikoitellen myös tämä toukokuu on ollut minulle henkisesti aika raskas. Siksi olen niin iloinen alkavasta kesästä ja lämpimistä päivistä.


Kaikki ovat varmaan jo todella kyllästyneitä koronauutisiin ja koronasta puhumiseen, joten siirryn mielelläni muihin aiheisiin. Ihanaa, että toukokuussa kuulimme paljon iloisia uutisia. Elämä ja jatkuu ja myös paljon kivoja asioita tapahtuu poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. Päällimmäisenä toukokuusta on jäänyt mieleen mm. se, että alkukuusta satoi lunta ja loppukuusta leikittiin uimarannalla, jännä miten muutamassa viikossa keli on täysin muuttunut, se on ihanaa! Toivottavasti ne jäätävän kylmät päivät (+3-5 astetta) ovat takanapäin, kunpa nämä kesäiset kelit (+18-20 astetta) jatkuisivat. Ihanaa, kun on voinut ulkoilla ilman takkia ja joinakin päivinä jopa hellemekoissa. Mielessä on toukokuulta myös vapun juhlinta, äitienpäivä ja tyttöjen nimpparit, vaikka nekin olivat poikkeuksellisia, niin meillä oli silti mukavaa. Olimme myös todella innoissamme, kun pääsimme pitkän odotuksen jälkeen näkemään Frozen 2 elokuvan, kun se ilmestyi kauppoihin.Olemme ulkoilleet paljon ja tehneet kivoja retkiä. Kävimme Katariinan meripuistossa Kotkassa ja Lahden satamassa, siellä tytöt söivät myös tämän vuoden ensimmäiset jäätelötötteröt (se olit tosi tuulinen päivä). Olemme täällä Kouvolassa tehneet metsäretkiä, käyneet suolla ja järven rannalla heittelemässä kiviä. Omalla pihalla on leikitty hiekkalaatikolla, leikkimökissä ja pompittu trampalla, me olemme Pekan kanssa tehneet pihahommia ja kunnostaneet terassia. Loppukuusta kävimme ensimmäistä kertaa rannalla leikkimässä vesileikkejä ja se oli ihanaa. 
Kuun alussa V täytti 1v 10kk. V juttelee ja höpisee paljon, häneltä on alkanut tulemaan kahden sanan lauseita, aika hauskaa! V:lla on ihana nauru, hän on edelleen pieni hassuttelija ja velmuilija. V tykkää ulkoilla ja haluaa melkein aina laittaa jalkaansa siskon vanhat Minni-lenkkarit. Hauskaa on leikkiä hiekkalaatikossa ja pomppia trampalla. V on myös innokas auttamaan äitiä pihahommissa.


Viime kuussa päätin, että aloitan kuvaamaan itseäni enemmän ja harjoittelemaan selfieiden ottamista (siitä lisää täällä). Otan ainakin yhden selfien joka kuukausi ja selfie päätyy aina näihin kuukausikuulumiset postauksiin. Minulla on aika huono itsetunto ja minun on vaikea olla kuvattavana, toivon, että tämän projektin myötä käsitys itsestäni muuttuisi positiivisemmaksi.  Tässä toukokuun selfiet.
Tässä vielä linkit kaikkiin toukokuun postauksiin


Toukokuu 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡