tiistai 2. kesäkuuta 2020

Me aloitimme kesän mökkeilemällä

JEE! Kesä on täällä, ihanaa! Meidän ensimmäisiin kesäpäiviin on kuulunut mökkeilyä, retkeilyä, uimista, saunomista ja herkullista grilliruokaa. Pekalla sattui touko-kesäkuun vaihteessa olemaan kolmen päivän vapaat. Oli luvattu niin upeita kesäisiä kelejä, että ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähtelä mökille, hih. 


Meiltä mökille ajaa reilu puolessa tunnissa, joten mökille voi lähteä vaikka vain päiväretkelle, jos haluaa, mutta kyllä mökkeilystä saa enemmän irti olemalla yötä. Tytöt olivat innoissaan mökkeilystä. Ensimmäisinä päivinä olimme mökillä mamman ja papan (vanhempieni) kanssa. Oli mukavaa viettää kiireetöntä aikaa yhdessä. 


Mökillä yksi parhaimmista jutuista on kivat vesileikit ja saunominen. Ostimme mökille uuden ihanan mansikka-altaan rikkimenneen prinsessa-altaan tilalle, tytöistä oli hauskaa litsyttää lätsyttää ja polskia, leikkiä ankoilla, flamingolla, joutsenella ja muilla vesileluilla. Tytöt saivat toukokuussa nimpparilahjaksi saippuakuplajuttuja ja ne olivatkin nyt mökillä paljon käytössä, minäkin innoistuin niistä, hih. Molemmat tytöt kävivät myös järvessä, vesi oli +17 asteista. Oli hauska kahlailla, heitellä kiviä ja istua kilpikonnauimapatjan kyydissä. Pappa vei meidät tytöt pienelle veneajelulle, oli kiva ihastella mökkimaisemaa veneen kyydistä, muumitkin pääsivät kyytiin.
Me Pekan kanssa uimme ja suppailimme. Pekka on käynyt tänä vuonna avannossakin, mutta minä heitin nyt talviturkin. Se ei johtunut siitä, että olin suunnitellut uivani, vaan putosin suppilaudan päältä, haha. Onneksi niin kävi, koska huomasin, että ei vesi ollutkaan niin kylmää kuin olin ajatellut. H:stä on hauska istua suppilaudan kyydissä isin kanssa. Vesileikkien jälkeen grilliruoka maistuu aina todella hyvältä. Me mökillä grillataan aina, ainakin jonain päivänä, tällä reissulla grillasimme joka päivä, heh. Hyvää oli. 


Tietysti mökkeilyssä ihanaa on olla metsän keskellä, kuunella luonnon ääniä ja tarkkailla lintuja, näimme mm. laulujoutsenia ja isokoskeloita. Pekka pelasti pienen koskelon poikasen, kun lokki meinasi napata sen. Pekka siirsi sitä vähän lähemmäs sinne suuntaan minne emo ja muut poikaset olivat aiemmin menneet, toivottavasti pikkuinen löysi perheensä. Pekka ei tietenkään koskenut lintuun käsillään. 


Mökillä on paljon minun ja veljeni vanhoja leluja, se on hauskaa, että ei tarvitse kotoa asti raahata niin paljon tavaraa. Samalla kun tytöt leikkivät, on hauska aina muistella minkälaisia leikkejä niillä leluilla on itse lapsena leikkinyt. Minun suosikkejani oli lapsena Barbiet ja muut vastaavat nuket. Koska nyt H:kin on alkanut vähän kiinnostumaan niistä toimme muutamia nukkeja meille kotiin mm. Hula-barbien, Disney Pocahontaksen, Arielin, Mulanin ja Esmeraldan. Toivottavasti niistä on tytöille iloa ja innostavat heitä kivoihin leikkeihin, mutta jos ei, niin ne on joka tapauksessa kivoja muistoja lapsuudestani. Ajattelin, että jos H kiinnostuu enemmän Barbieista kotiutan mökiltä vielä muutaman muunkin nuken. Otimme kotiin myös minun Gogot ja muita kivoja "pikkuleluja", kuten eläimiä ja vanhoja kindesyllätysleluja, hih. Meidän lapsuudessa suklaamunista ja muropaketeista tuli paljon kivempia leluja kuin nykyään. 


Käymme kesäisin aina paljon mökillä, mutta luulen, että tänä kesänä vielä enemmän, koska tänä poikkeuksellisena kesänä ei isompia reisuja tule varmaan tehtyä, ainakaan niin paljon. Ja koska Pekka vaihtoi keväällä työpaikkaa, niin perheen yhteistä kesälomaakaan ei tänä vuonna ole. Tiedämme tilanteen, silti aiomme nauttia kesästä niin paljon kuin pystymme ja keskittyä kaikkiin hyviin, kivoihin ja positiivisiin juttuihin. Kivaa alkanutta kesää kaikille, nautitaan lumettoman talven ja kylmän kevään jälkeen näistä ihanista lämpimistä kesäpäivistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡