keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Herkullinen marjamocktail

Kesään ja lämpimiin päiviin kuuluvat marjat ja raikas kylmä juoma. Ystävät tulivat meille viettämään juhannuksen etkoja. Grillasimme ja vietimme aikaa yhdessä. Ajattelimme myös tarjota herkulliset marjamocktailit eli alkoholittomat drinkit.


Halusimme tarjota alkoholittomat drinkit, koska ne sopivat kaikille, myös lapsille. Haastavuutta moctailin kehittelemiseen vaikutti se, kun minä olen moniallerginen. Piti keksiä drinkki missä ei olisi sitruksia, mangoa tai omenaa ja niitä on melko monissa mocktaileissa, varsinkin sitruksia. Keksimme Pekan kanssa kuitenkin herkullisen marjaisan juoman, marjamocktailin, mikä sopii sitrusallergiselle.


MARJAMOCKTAIL ( 6 ANNOSTA)

• 1 litra vadelmamehua
• 0,5 litraa kivennäisvettä
• 125 grammaa vadelmia 
• 250 grammaa mustikoita/pensasmustikoita
• 6 mansikkaa koristeeksi

Sekoita tehosekoittimella ainekset keskenään. Me teimme niin, että kaadoimme kulhoon ensin nesteet ja sen jälkeen marjat. Muista jättää pieni osa vadelmista ja mustikoista koristeeksi, älä soseuta niitä. Kaadoimme juomat laseihin ja lisäsimme lopuksi marjakoristeet, vadelmat ja mustikat lasiin kellumaan, mansikan laitoimme lasin reunaan. Näin helposti syntyi herkullinen, raikkaan makea marjamocktail. 


Marjamocktail oli meistä kaikista onnistunut ja hyvän makuinen. Tykkäsin erityisesti siitä, että juoman seassa oli marjoja mikä toi kivaa suutuntumaa ja ovathan marjat parasta kesäherkkua. Tässä muuten hyvä vinkki alkoholittomaksi juomavaihtoehdoksi ihaniin kesäjuhliin, esim juhannukseksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡