lauantai 6. kesäkuuta 2020

Meidän kesäsuunnitelmat ja miten korona vaikuttaa niihin

Meillä niin kuin monilla muillakin kesäsuunnitelmat ovat menneet uusiksi, ainakin osa niistä. Aiomme kuitenkin nauttia lämpimistä päivistä ja pienistä kivoista jutuista niin paljon kuin pystymme. Aiomme ainakin ulkoilla, pomppia trampalla, syödä jäätelöä ja mansikoita, paistaa lettuja, ihastella kukkivaa luontoa, grillata, syödä uusia perunoita, tehdä metsäretkiä, leikkiä vesileikkejä, käydä rannalla, mökkeillä, retkeillä täällä Kymenlaaksossa/lähiseuduilla ja viettää aikaa läheisten kanssa. Onneksi kesä on ihanaa aikaa, poikkeuksellisista oloista ja rajoituksista huolimatta.  


Aloitimme haaveilemaan kesästä ja vähän sitä suunnittelemaankin jo talvella, alkuvuodesta, aikaa ennen koronaa. Sen takia vastaan on tullut kesän suhteen myös pettymyksiä. 


Meillä oli Pekan kanssa tarkoituksena viettää tuttuun tapaan hääpäiväämme Helsingissä, niin kuin joka kesä. Se reissu jää tänä vuonna väliin mikä harmittaa meitä aika paljon. Onneksi kuitenkin voimme viettää hääpäivää kotona ja viettää laatuaikaa yhdessä täällä Kouvolassa. Riskiryhmään kuuluvana Helsinkiin meno ei houkuttele (koska siellä on ollut paljon tartuntoja), vaikka monta kivaa juttua jää sen takia tekemättä ja kokematta. Näillä näkymin väliin jää myös meidän perheen perinteinen Korkeasaaren reissu. 


Mielessä on ollut reissu Muumimaailmaan. Seuraamme miten koronatilanne etenee, olisi ihanaa päästä sinne vaikka loppukesästä? Olemme joka kesä käyneet monta kertaa Tykkimäessä ja H:llä on ollut sinne myös kausikortteja. Tänä vuonna kausikortti jäi koronatilanteen takia hankkimatta. Uskaltaisiko esim. loppukesästä sielläkin käydä? Haluaisimme kyllä. 


Olisi ollut hauskaa kokea pitkästä aikaa jotkut festarit, mutta se on kai sanomatkin selvää, että sellainen massatapahtuma jää väliin. Terassillekaan en viitsi mennä, vaikka sekin olisi voinut olla hauskaa, en usko, että siellä turvavälit täysin toteutuvat. Me voidaan S vaikka tänä kesänä kilistellä rannalla tai piknikillä?


Pekka vaihtoi keväällä työpaikkaa ja tänä kesänä yhteistä lomaa ei siksi ole. Se tietysti vähän harmittaa, vaikka se olikin tiedossa eikä liity mitenkään koronaan. Olimme kuitenkin jo monena vuotena tottuneet olemaan kesäisin monta viikkoa yhdessä ja reissaamaan. Toisaalta koronan takia ei voisi kuitenkaan isommin reissailla niin kesälomattomuus ei harmita niin paljoa. Työpaikan vaihdos on ollut hyvä juttu meidän kaikkien kannalta. Pekka viihtyy uudessa työpaikassa ja työmatka lyheni todella paljon mikä on tuonut meille päiviin kaksi tuntia lisäaikaa olla yhdessä. On tottakai myös kiitollinen olo siitä, että Pekalla on työpaikka ja töitä, kaikilla ei ole ollut näinä aikoina niin hyvä tilanne.


Vaikka aika monet kivat kesäsuunnitelmat jäävät todennäköisesti toteuttamatta niin paljon kivaa on myös luvassa. Postauksen alussa mainitsemieni juttujen lisäksi myös mm. juhannus ja V:n kaksivuotisjuhlat. Uskon, että tulemme viettämään paljon Pekan vapaapäiviä mökillä. Onneksi kesä on ihanaa aikaa, poikkeuksellisista oloista ja rajoituksista huolimatta. Kun keskittyy arjen pieniin iloihin ja positiivisiin asioihin, ympärillä näkee enemmän kivoja juttuja. Kaikesta huolimatta ihanaa kesää ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡