perjantai 12. kesäkuuta 2020

Kalalammen luontopolku - Kiva retkikohde

Metsäretket kuuluvat meidän elämään. Lähimetsässä on kivaa ja sinne tulee useimmiten mentyä, mutta välillä on hauska lähteä tutkimaan luontopolkuja ja ihastelemaan vähän erilaisia maisemia.
Tällä kertaa suuntasimme, meiltä muutamien kilometrien päässä olevalle Kalalammen luontopolulle. Nolottaa myöntää, mutta vaikka olen aina asunut täällä Kouvolassa en ollut koskaan aiemmin käynyt Kalalammella. Aika vähän muutenkin siellä päin tullut pyörittyä, niin ehkä siksi. 


Luontopolku on n.2km pitkä, osa matkasta pitkospuilla kävelyä, poluilla oli puunjuuria ja erikokoisia kiviä. Reitti oli kyllä hyvää motoriikkaharjoittelua meidän pienimmälle, hauska seikkailu meille kaikille. 
Tykkään erityisesti niistä retkeilypaikoista missä ollaan ainakin osittain veden äärellä. Tämä reitti kiertää lampea ja vettä näkyi melkein koko ajan. Oli hauska huomata reitin varrella isompia kiviä mille pääsi kiipeilemään, löytyi laituri mistä ihastella maisemia ja pieni uimapaikkakin.

H kasteli varpaat, mutta emme sen kummemmin jääneet vesileikkejä leikkimään. Rannalla oli ihmisten lisäksi myös koiria ja jopa hevonen. Heppa uimassa oli tytöille yksi tämän retken kohokohdista, hih.V jaksoi hienosti kävellä, mutta loppuksi hän väsähti ja kannoimme häntä osan matkasta. Meillä oli kiva ja mielenkiintoinen retkipäivä. Nyt kun reitti on koettu ja nähty, ei seuraavalla kerralla tarvitse välttämättä kiertää koko lampea, vaan voimme esim kävellä vaikka suoraan sinne uimapaikalle/rantaan leikkimään. Varmasti tulemme tänne vielä tämän kesän aikana uudelleen. Seuraavaksi retkikohteeksi olemme kuitenkin miettineet jotain toista luontopolkua. Haluamme tämän kesän aikana nähdä ja kokea useita kivoja luontopolkuja täällä Kouvolassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡