perjantai 31. tammikuuta 2020

Tammikuu 2020

Tammikuu 2020, uuden vuoden ja uuden vuosikymmenen alku. Mitä kaikkea tässä kuussa on tapahtunut ja mitä tammikuusta on jäänyt mieleen? Postauksen lopussa linkit kaikkiin tammikuun postauksiin.


On ennenkin ollut vähälumisia talvia, mutta en muista, että olisin koskaan aiemmin tammikuussa haravoinut, niin kuitenkin tapahtui. Lämmintä on ollut jopa +7 astetta, kääk! Alkoi jo turhauttamaan, kun tuntui siltä, että syksystä on hypätty suoraan kevääseen, talvea ei näkynyt eikä kuulunut. Teimme tuttuun tapaan pieniä metsäretkiä ja meistä oli outoa, kun tammikuussa metsässä näytti niin vihreältä. Lunta on niin paljon kaivattu ja odotettu, onneksi sitä nyt loppukuusta vihdoinkin tuli! 


Kuun alussa V täytti puolitoistavuotta. V on jo niin ison tytön oloinen kun hän leikkii paljon siskon kanssa, samoilla leluilla kuin hänkin. Tällä hetkellä V tykkää leikkiä eniten pehmoleluilla, ruokatarvikkeilla, duploilla ja poneilla. Majassa ja säkkituolissa on kiva köllötellä ja katsella kirjoja tai telkkarista Pipsa Possua. V tykkää myös tehdä palapelejä, piirtää ja maalata. Hauskaa on kaikenlainen riehuminen, kiipeäminen ja vauhdikkaat leikit. Hän juoksee jo aikamoista vauhtia, on hauskaa kiipeillä ja pomppia. V tykkää höpistä ja häneltä tulee jo ainakin 15-20 sanaa. Neuvolassakin käytiin ja kaikki on juuri niin kuin pitääkin. V aloitti pottaan tutustumisen.  


Olemme niin iloisia, kun nyt loppukuusta talvi tuli viimeinkin tänne Kouvolaan (ainakin toistaiseksi). Tytöistä on ollut hauskaa istua pulkan kyydissä, tehdä lumiukkoja ja muutenkin leikkiä lumessa. Myös minä olen talvisesta maisemasta innoissani, ihanaa, lunta! 


Kävimme Jyväskylässä isomummun (Pekan mummun) syntymäpäiväjuhlissa, hän täytti 90 vuotta. Tytöt maalasivat isomummulle lahjaksi ihanan taulun. Hauskaa oli myös, kun pysähdyimme ohikulkumatkalla Pandan tehtaanmyymälässä Vaajakoskella ostamassa lakuja ja vilkuttamassa panda-patsaalle, hih. Yleensä olen siellä käydessä ostanut myös suklaata, mutta joulun jälkeen suklaakiintiö on ollut melko täynnä, heh.


H:llä jatkui kerho pitkän joululoman jälkeen ja ilmoitimme hänet eskariin. H oli rohkea ja kävi reippaasti hammaslääkärissä! Näköni tutkittiin ja sain uudet silmälasit. Kävimme Ikeassa, ostimme sieltä mm. ihanan vuodekatoksen H:n huoneeseen. Vietimme nimipäivääni ja herkuttelimme, sain lahjaksi tyttöjen tekemän ihanan kortin, kukkia, silmälasipussin ja ihanan Lovin Pikku Myy koristeen. Aloitimme perinteen, mikä on tuttu minun lapsuudestani: lettupäivä. Eli joka perjantai paistamme lettuja, myös tänään, aika hauskaa! Tammikuun aikana kaivoin ompelukoneen pitkästä aikaa esiin ja tein jämäkankaista söpöjä rusettiponnareita.


Olemme tietysti tammikuun aikana myös nähneet ystäviä ja sukulaisia. Pääsin viettämään laatuaikaa ystäväni S:n kanssa ja meillä on Pekan kanssa ollut treffipäiviä. Harmi, että olemme olleet myös vähän flunssaisia. Tammikuussa on ollut paljon kivoja juttuja, päällimmäisenä hyvä fiilis, vaikka aika paljon väsyttääkin. Saa nähdä mitä kaikkea helmikuu tuo tullessaan. 


Linkit tammikuun postauksiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡