torstai 30. tammikuuta 2020

Neuvolakuulumisia - 1v 6kk

Kävimme V:n kanssa muutama päivä sitten viimein 1v 6kk neuvolakäynnillä. Edellisen kerran kävimme neuvolassa lokakuussa ja seuraavaksi menemme vasta heinäkuussa, ellei jotain tarvetta neuvolakäynnille  aiemmin ilmene. 


Tällä kertaa menimmekin ensin lääkärin huoneeseen. Lääkäri kyseli kuulumisia mm. nukkuuko V päiväunia, juokseeko hän, miten syömiset ja nukkumiset sujuu, onko allergioita? V nukkuu yhdet päiväunet, kestoltaan yleensä 1.5h-2h. Yöunet vaihtelee, välillä hän nukkuu koko yön heräämättä, monesti herää 1-2 kertaa yössä, joskus enemmänkin. Silloin ainakin on hankalia öitä, kun hampaita tulee. V on jo kauan aikaa juossut ja osaa hienosti myös hyppiä ja kiipeillä. V tykkää monenlaisista ruuista ja syö hyvin, kun sille päälle sattuu. Nykyään monesti hän ensin syö vähän ja loput ruuista heitetään lattialle. Allergioita ei ole.


Sydän ja keuhkot kuunneltiin, silmät tutkittiin ja korvat katsottiin. Lääkäri kysyi, että onko V:lla ollut korvatulehduksia ja ainakaan toistaiseksi niitä ei ole ollut. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Lääkäri kyseli jaksamisia ja kerroin, että loppuvuosi oli rankka, mutta nyt (ainakin toistaiseksi) jaksaminen on ihan ok. 


Sitten siirryimme terveydenhoitajan huoneeseen. Ensin juttelimme kuulumisia ja tytöt leikkivät leluilla. V:sta otettiin mitat, hän on 82.5cm pitkä, painaa 13.6kg ja päänympärys on 48.2cm. Terveydenhoitaja kysyi löytyykö V:lta omaa tahtoa ja tuntuu, että sitä häneltä on aina löytynyt, koko ajan enemmän ja enemmän, hih. Terveydenhoitaja kysyi myös, että tuleeko sanoja ja niitä V:lta tulee aika paljon ainakin 15 sanaa. Lopuksi V sai rokotteen mikä tietysti tuntui inhottavalta.


Neuvolakäynti oli V:lle vähän rankka, sillä korvien tutkiminen ja rokote eivät olleet yhtään kivoja juttuja. Hänestä oli kuitenkin kiva katsella seinällä olevia värikkäitä kuvia, leikkiä leluilla ja päästä ensimmäistä kertaa isojen tyttöjen vaa'alle! Ihana ja reipas pieni kulta ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡