perjantai 3. tammikuuta 2020

1.5-vuotias

Tänään meidän pikkuinen V on 1.5 vuotias. ♡ Siitä on tosiaan jo puolitoista vuotta kun hän syntyi. Miten meidän vauvasta on tullutkin jo näin iso tyttö?


Olen joka kuukausi ottanut V:sta kuvan, että vähän näkee miten hän on kasvanut ja muuttunut, vai onko? Tietenkin kuvista jää myös ihania muistoja. Vauvavuoden kasvun pääsee näkemään täältä, mutta tässä postauksessa näkyy kuukausikuvat 1-vuotiaasta eteenpäin (heinäkuu-tammikuu). Meidän ihana kulta ♡

1v 
1v 1kk
1v 2kk
1v 3kk
1v 4kk
1v 5kk
1v 6kk

V on jo niin ison tytön oloinen kun hän leikkii paljon siskon kanssa, samoilla leluilla kuin hänkin. Tällä hetkellä V tykkää leikkiä eniten pehmoleluilla, ruokatarvikkeilla, duploilla ja poneilla. Majassa ja säkkituolissa on kiva köllötellä ja katsella kirjoja tai telkkarista Pipsa Possua. V tykkää myös tehdä palapelejä, piirtää ja maalata. Hauskaa on kaikenlainen riehuminen, kiipeäminen ja vauhdikkaat leikit, hän juoksee jo aikamoista vauhtia, hih. 


V:sta on tullut taitava tyttö. Hän osaa itse viedä roskat roskikseen tai astiat keittön tasolle/pöydälle, hih, ihana pieni apulainen, myös astianpesukone kiinnostaa kovasti. Sanoja tulee jo aika paljon, noin. 15+ sanaa. Lisäksi hän tavoittelee monia sanoja sanomalla niistä ensimmäiset kirjaimet tai tavut: esim. Ma=maito ja jää=jäätelö. V tietää monia eläimiä ja mitä ne sanovat, hih. Hän osaa hienosti syödä itse, vaikka tietty osa ruuasta päätyy vielä lattialle, hih. Välillä hän yrittää riisua/laittaa vaatteitakin itse. V on tempperamenttinen ja välillä häntä ei saisi auttaa yhtään, hän myös suuttuu jos jokin asia ei mene niin kuin hän oli suunnitellut. Keneltäköhän hän on sen perinyt? Hih. V:lta kysytään usein kysymyksiä ja hän yleensä vastaa niihin joko e-ee=ei, o-oo=joo tai ö-öö=välillä ei ja välillä joo. Joskus hän vastaa kaikkiin kysymyksiin suoraan vain että "e-ee", oli hän mitä mieltä tahansa.


V on niin söpö, kaunis ja ihana, meidän tättärä. Hänellä on suussa monta hammasta ja ihana hymy!  Se on ihanaa, kun hän on oppinut suukottamaan ja hän tykkää antaa haleja. Silloin kun hän leikeiltään ehtii, niin sylissä on myös kiva istua, varsinkin väsyneenä tai jos on tullut pipi. V:sta on hauska harjata äitin hiuksia ja välillä syöttää äitiä, hih, hauskaa. Isiä ikävöidään, kun hän on töissä ja usein illat V onkin ihan isin tyttönä. Isi halusi yllättää V:n ja osti hänelle 1.5v lahjaksi söpöt pienet matkalaukut mihin hän saa laittaa aarteitaan. Aika kiva yllätys! 

2 kommenttia:

 1. On se jännä kuinka eri tahtiin lapset kehittyy, meidän 1,5 v ei eielä sano sanaakaan, mutta käy pääasiassa vain potalla tarpeillaan.
  Tuttiakaan ei kaivata päivällä enää vuoden iän jälkeen.
  Vinkkinä, että teksti on sujuvampaa mutta silti iloista, kun jättää "hih":t pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiin :) Tuo "hih" on minun tyylini kirjoittaa. Usein tuolla "hih" sanalla korvaan sen tyyppiset lauseet kuten "onpa ihana/söpö/kiva/hassu... juttu. Se on lyhenne niistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡