tiistai 31. maaliskuuta 2020

Maaliskuu 2020

Maaliskuusta tulee ensimmäisenä mieleen korona, flunssa ja kotoilu. Niiden lisäksi myös perhe, herkuttelu ja yhdessä vietetty aika.


Maaliskuu 2020 tulee jäämään mieleen poikkeusolosuhteiden vuoksi mitkä koronavirus on aiheuttanut. Olemme olleet jo yli kaksi viikkoa eristyksissä astmani takia, myös siksi, että muutenkin kohtaamisia on kehoitettu välttämään. (Kirjoitin koronakotoilustamme aiemmin täällä). 


Maaliskuuta on koronaviruksen lisäksi varjostanut myös inhottava flunssa (siitä kirjoitin aiemmin täällä). Onneksi hengenahdistusta ei ole enää ollut, mutta kurkku on edelleen kipeä ja ääni käheänä, myös nenä ajoittain tukossa. Harmittaa, en jaksaisi enää kökkiä sisällä ja lepäillä sohvalla.


Välillä ahdistaa ja pelottaakin, silti olen yrittänyt mahdollisimman paljon keskittyä positiivisiin asioihin. Maaliskuussa juhlimme, kun blogini täytti 4 vuotta (siitä lisää täällä). Juhlimme myös syntymäpäivääni, täytin 29 vuotta. Harmitti, että tällä kertaa en voinut kutsua läheisiä kylään, mutta vietin ihanan synttäripäivän oman perheen kesken (voit lukea lisää syntymäpäivästäni täällä). Synttärionnittelut olivat ihana piristys, kiitoksia niistä ♡


Osallistuimme #nallejahti -haasteeseen. Eli ideana on, että mahdollisimman moni laittaisi ikkunaansa nallen, mitä lapset voisivat ulkoillessaan bongailla. Hauska idea tuoda hyvää mieltä. Aluksi laitoimme ikkunalaudalle joukon nalleja ilahduttamaan ulkoilijoita, nyt ne on jo otettu takaisin leikkeihin, mutta halusimme ehdottomasti yhden nallen vielä jättää ikkunaan. Laita sinäkin, hih! 


Meistä on ollut kiva valmistautua pääsiäiseen, olemme koristelleet kotia, vaihtaneet lasten sänkyihin pupulakanat ja istuttaneet rairuohot kasvamaan. Eilen Pekka kävi lasten kanssa hakemassa myös muutamia pajunoksia virpomisvitsoja varten. Tänä vuonna aiomme virpoa läheisiä etänä, puhelimen välityksellä. Lapsista on ollut kiva maalata pääsiäismunia ja kun tästä joskus (toivon mukaan pian) tervehdyn, niin tarkoitus olisi vielä tehdä muitakin pääsiäisaskarteluja.


3.3.2020 V täytti 1v 8kk. ♡ "V on niin ihana hymysuu. Uusia sanoja tulee koko ajan enemmän ja enemmän mm. pallo, taulu, jää... V tietää missä on nenä, silmät, korvat, suu, pää, tukka, käsi, jalka, varpaat, napa, massu ja pylly. V on pehmolelujen lisäksi innostunut leikkimään vauva-nukeilla, hän hoivaa niitä, antaa maitoa  ja mielellään työntelee vaunuja. Nykyään ulkonakin on hauska leikkiä, varsinkin leikkimökissä, pallolla ja hiekkalaatikossa. Silloin kun lunta on sattunut olemaan (kuun alussa) on hauska lapioida, istua pulkan/lumikolan kyydissä ja katsoa minkälaisia jalanjälkiä lumeen jää. Ainakin toistaiseksi myös unet ovat olleet ihan hyviä (0-2 heräämistä/yö), toivottavasti ne myös pysyisivät sellaisina."


Kuun alussa, helmi-maaliskuun taitteessa kävimme mökillä. Oli mukavaa ulkoilla yhdessä, saunoa ja Pekka kävi avannossakin, hui. Kuun alussa muutenkin ulkoilimme paljon. Ennen tätä typerää flunssaa teimme metsäretkiä, kävimme pyöräilemässä ja leikkipuistoissa (silloin kun siellä ei ollut muita).


Onneksi Pekka on ulkoillut lasten kanssa! Muutama päivä sitten he kasasivat myös trampoliinin ja se on varmaan tytöjen mielestä ollut maaliskuun hauskin juttu. Nyt on ollut paljon kauniita aurinkoisia päiviä. Odotan niin paljon, että pääsisin taas ulkoilemaan perheeni kanssa. Toivottavasti olen pian taas terve, että huhtikuussa olisi enemmän tekemistä. En enää jaksaisi kökkiä sisällä ja vaan lepäillä.


Linkit kaikkiin maaliskuun postauksiin:


• Maaliskuu 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡