torstai 26. maaliskuuta 2020

Inhottava flunssa - Tälläisinä aikoina en haluaisi olla kipeänä

Minulla on ollut flunssaa jo useita päiviä, melkein viikon. Se alkaa jo puuduttamaan. Olemme olleet tyttöjen kanssa oma-aloitteisessa koronakaranteenissa jo melkein pari viikkoa, koska kuulun riskiryhmään. Kotona riittäisi tekemistä ja olisi kiva ulkoilla, saisin helposti ajan kulumaan eristyksessä, mutta nyt flunssan takia en jaksa tehdä mitään. Harmittaa.


Flunssa alkoi kurkkukivulla ja äänenkäheydellä ja se olikin pitkään ainut oire. Välillä on myös hengenahdistusta mikä pelästyttää, vaikka johtuen astmasta usein perusflunssassakin minun on vaikeampi hengittää. Nyt minulle on tullut myös vähän nuhaa ja nenän tukkoisuutta. Väsymystäkin, koska yöllä on välillä vaikea nukahtaa, kun moni asia mietityttää.

Tämä on nyt sellaista aikaa, että en haluaisi olla kipeänä. Koronapaniikki on meinannut monta kertaa iskeä, vaikka haluan uskoa, että ei tämä koronaa ole. Olen ollut eristyksissäkin jo melkein pari viikkoa, en ole käynyt missään enkä nähnyt ketään (kerran äitiäni, mutta siitäkin on jo aikaa) Aika huonoa tuuria pitäisi olla, jos virus olisi iskenyt minuun. Täällä Kouvolassa todettuja koronavirustartuntoja ei ole vasta kuin muutama.


Toivon vain, että kurkkukipu jo hellittäisi ja olo kohenisi, että minun olisi helpompi hengittää. Eilen oloni oli jo vähän parempi ja kävin ulkona hengittämässä vähän raitista ilmaa (en ollut kuin muutaman minuutin omalla pihalla), laittelin pääsiäiskoristeita ja olin vähän enemmän pystyssä. En tiedä oliko se virhe kun illalla tuntui, että kurkkukipu taas paheni. Onneksi kuumetta ei ole ollut ja tilanteeseen nähden oloni on kuitenkin ollut ihan hyvä, vaikka välillä ahdistaakin.

Lapset ovat välillä aivastelleet, mutta muita oireita ei ainakaan vielä ole ollut. Toivottavasti muut pysyisivät terveinä. Tärkeää olisi saada hyvin nukuttua, se auttaisi toipumisessa, mutta se on välillä vaikeaa. Onneksi olen saanut päivisin kuitenkin hyvin lepäiltyä ja nukuttua välillä päiväunia, kun Pekka on tällä hetkellä kotona ja hoitanut lapsia. Toivon, että tämä pian helpottaisi. Haluaisin tervehtyä ja päästä tekemään kivoja juttuja lasten kanssa, haluaisin päästä ulkoilemaan ja nauttimaan auringosta. Toivon, että minun ei tarvitsisi enää murehtia tätä flunssaa. Pitäkää minulle peukkuja ♡


3 kommenttia:

 1. Mullakin nyt kunnon yskä päällä jo toista päivää, muuten aika terve olo. Jännittää onko tämä koronaa tai mitä, mutta eipä sillekän mitään voi... Jos on, toivottavasti jää lieväksi. Nyt epäilee jokaistakin asiaa että on korona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Välillä tulee mietittyä kaikenlaista. :'D Tsemppiä ja pikaista paranemista!

   Poista
 2. Hyvä jos lapsilla ei muita oireita ole ollut. Meilläkin sairastetaan, pitäisi käydä apteekissa hakemassa flunssalääkettä. Nyt tuntuu olevan liikkeellä. Koronatesti oli kuitenkin negatiivinen, eli pitäisi olla aivan normaalia sairastelua. Paranemisia sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡