perjantai 6. maaliskuuta 2020

Karkauspäivä mökillä

Me vietimme karkauspäivää mökillä. Oli niin kaunis ilma, joten ajattelimme ulkoilla, nauttia auringosta ja saunoa. 


Lunta ei ollut, mutta järvi oli jäässä, Pekan täytyi tehdä avanto, että hän pääsi saunanlämmityshommiin. Me leikimme tyttöjen kanssa hiekkalaatikolla, istuimme kiikussa ja katselimme mitä isi puuhasteli. 
Tytöistä oli hauskaa leikkiä jääpaloilla, ne olivat kauniita aarteita, oli myös hauskaa heitellä käpyjä jäälle ja katsoa miten pitkälle ne liukuvat. Aurinko lämmitti, tuntui jo niin keväältä.Oli ihanaa viettää aikaa yhdessä, ulkoilun jälkeen teki hyvää lämmitellä saunassa, tytöt leikkivät ankoilla. Pekka kävi avannossa, hui! Illalla ihastelimme takkatulta, katselimme telkkaria ja leikimme "mökkileluilla", eli minun ja veljeni vanhoilla leluilla. V:n mielestä hauskin "lelu" taisi kuitenkin olla mamman hellehattu.
Maaliskuun ensimmäisenä aamuna emme meinanneet mökillä uskoa silmiämme... maa oli valkoinen,  satoi lunta. Sellaista ei ole tänä talvena usein tapahtunut. Lapsista oli hauskaa tehdä kengänjälkiä lumeen, H teki lumipalloja ja V ihastellen katseli ympärilleen.
Kotona lumileikit kunnolla käynnistyivät, meidän pihalla oli enemmän lunta kuin mökillä +30km päässä. Tytöt istuivat pulkan ja lumikolan kyydissä ja hihkuivat. Lunta oli hauska lapioida, tehdä kasoja ja laittaa lunta rekan kyytiin. Onneksi nautimme lumesta, sillä tämän talven tuttuun tyyliin lumet suli jo seuraavana päivänä pois. 
Oli hauska lopettaa hiihtoloma mökkeilyyn, samalla viettää erikoista karkauspäivää upeissa mökkimaisemissa. Mökillä oli niin hauskaa leikkiä vanhoilla teletapeilla, että ne piti ottaa kotiin mukaan ja niillä onkin nyt paljon leikitty. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡