tiistai 6. lokakuuta 2020

Vaippakakku tyttövauvalle

Olin niin innoissani, kun pääsin jälleen tekemään vaippakakun yhdelle ihanalle odottavalle äidille ja niin tärkellä pikkuiselle. Tiesin heti, että haluan tehdä loppuvuoden vauvaa ajatellen bambi/poroteemaisen vaippakakun! Siitä tuli mielestäni söpö ♡ 


Tarvikkeet:
• 1- ja 2-koon vaippoja (ostin molempia kokoja yhdet paketit, vaippoja jäi yli)
• talouspaperirulla
• aikakausilehti
• kuminauhoja
• kaksi harsoliinaa
• hakaneuloja
• somisteita/koristeita/lahjoja (esim. pehmo, tuttinauha, imetyskoru...)


Ohjeet kolmikerroksiseen vaippakakkuun

Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä kolmikerroksisen vaippakakun. Kaksi alinta kerrosta tein talouspaperirullan ympärille, eli rullasin vaipat talouspaperirullan ympäri menevien kuminauhojen alle. Tein ensin alimman kerroksen, lisäsin kuminauhan alle kaksi kierrosta vaippoja. Alimman kerroksen päälle, toiseen kerrokseen lisäsin yhden kierroksen vaippoja kuminauhan alle. Seuraavaksi sujautin aikakausilehden talouspaperirullan sisään. Se osa mikä lehdestä jää näkyviin siitä tulee kolmas kerros.

Ennen kuin laitoin toisen kerroksen päälle kolmanteen kerrokseen vaipat, asettelin ja kiinnitin hakaneuloilla bambiharsoliinan vaippakakun ympärille eli siis kahden alimman kerroksen ja aikaukausilehden päälle. Tämän jälkeen lisäsin rullatut vaipat aikausilehden ympärille kuminauhan alle. Ylimmän kerroksen ympärille kiinnitin hakaneuloilla Liewoodin vaaleanpunaisen pupuharsoliinan. Nyt vaippakakku oli koottu. Seuraavaksi oli vuorossa viimeistely eli somisteiden/koristeiden/pienten lahjojen asettelu.


Vaippakakun viimeistely 

Vaippakakun ympärille kiinnitin harmaan imetyskorun somisteeksi. Ylemmäs vaippakakun ympärille laitoin kuminauhan. Kuminauhan alle kiinnitin ja asettelin ruskean rusettisrcunchien. Vaippakakun päälle kiinnitin hakaneulalla suloisen poropehmon. 

Vaippakakun taakse kuminauhan alle laitoin niistäjän, kuminauhaan kiinnitin söpön leppäkerttututtinauhan ja alimpaan kerrokseen imetyskorun alle lisäsin pehmeän ja kivasti helisevän norsuhelistimen. Hauskaa, että yllätyksiä on vaippakakun molemmilla puolilla.


Oli ihana päästä antamaan tämä söpö vaippakakku ja näkemään miten tämä tuleva äiti siitä ilahtui! ♡ Vaippakakun suunnitteleminen ja tekeminen oli jälleen hauskaa ja helppoa! Tykkään tehdä sellaisia vaippakakkuja mistä ei tulisi hävikkiä. Kaikki jutut mitä vaippakakussa on voi hyödyntää halutessaan.

Täältä muuten pääset näkemään minkälaiset vaippakakut olen aiemmin tehnyt tytölle ja pojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡