keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Tuutilullan superkiva bloggaajakilpailu

Tuutilulla järjestää tämän superkivan kilpailun bloggaajille! Tarkoituksena on tehdä keväinen kollaasi Tuutilullan ihanista tuotteista. Paras postaus voittaa lahjakortin kyseiseen verkkokauppaan. Minulle keväisistä tuotteista tulee mieleen ihanat uudet kevätvaatteet, mutta myös uusi keväinen ilme lastenhuoneeseen. Siksi minun tekemään kollaasiin pääsi kauniita lastenvaatteita sekä suloisia sisustusjuttuja!Nämä kauniit Blaa!:n collegetunikat ja kaunis mekko valikoituivat kollaasin siksi, koska ne ovat käytännöllisiä, yksinkertaisen tyylikkäitä ja ne sopivat mielestäni yhteen monien vaatteiden kanssa. Miellän keväisen vaatteen pitkähihaiseksi, sellaiseksi vaatteeksi, joka sopii hyvin ohuen kevättakin alle, aurinkoisina päivinä voi kulkea ulkona myös takki auki, eikä tule vilu. Näitä kauniita Blaa!:n vaatteita voi käyttää loppukeväästä lämpiminä päivinä myös sellaisenaan eli leikkiä ulkona ilman takkia (ennen kesäisiä t-paita kelejä). Näiden vaatteiden monipuolisuus piilee siinä, että niitä voi kevään jälkeen käyttää myös viileinä kesäpäivinä ja ehdottomasti myös syksyllä ja talvellakin. Mahtavaa!Keväisin on mukava sisustaa ja antaa uusi ilme lastenhuoneelle. Mielestäni keväisen fiiliksen lastenhuoneeseen tekee kirkkaat iloiset värit ja niitä löytyy ihanista A Little Lovely Companyn tuotteista. Yksisarviset viiri on pirteä ja kaunis. Sateenkaarista tulee mieleen lämmin ja aurinkoinen päivä sateen jälkeen. Ihaniin lämpimiin päiviin kuuluu ehdottomasti myös jäätelö. Tämä suloinen jäätelövalaisin löytyy meiltä ja se on ollut Helmillä monenlaisissa leikeissä mukana. Se sopii mainiosti lastenhuoneen sisustukseen ja siitä tulee niin kiva keväinen fiilis!

Osallistun tällä postauksella tähän kivaan Tuutilullan järjestämään bloggaajakilpailuun! Jos kiinnostuit ja haluaisit ottaa osaa kilpailuun, niin osallistumisohjeet löytyvät täältä.

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kansallisaarre

Kastemekkoni on ehdottomasti yksi Suomen kansallisaarteista. Se on myös yksi omista aarteistani. Tosiaan Kansallismuseo haastoi minut Instagramin puolella osallistumaan kuvakilpailuun, jossa muistellaan omia kansallisaarteita omasta lapsuudesta kohta 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi. Osa kuvansa jakaneista saa oman kansallisaarteensa Kansallismuseoon esille joulukuussa. Olisi mahtavaa saada tämä kotimainen, kahden ihmisen upea taidonnäyte suomalaisesta käsityöstä kaikkien ihailtavaksi museoon. Haluan ehdottomasti jakaa teille oman kansallisaarteeni, joka on tämä upea, käsin ja rakkaudella tehty kaunis kastemekko.
Ristiäiset/kastejuhla ja kastemekko ovat osa Suomalaista perinnettä, jossa sukuun toivotetaan uusin tulokas tervetulleeksi ja jossa lapselle annetaan nimi. Tällä kastemekolla on erityinen tarina. Tämä kastemekko on suurella rakkaudella tehty ja ainutlaatuinen. Toista samanlaista ei ole kellään toisella. Minusta on niin ihanaa, miten tämä mekko on yhdessä toteutettu. Mekko yhdistää molemmat sukuni, juureni ovat tässä mekossa. Kastemekko on kotimainen, kahden sisukkaan suomalaisen valmistama uniikki taidonnäyte.

Vuonna 1991 isäni isoäiti ompeli tämän kauniin kastemekon äitini pyynnöstä. Vanhempani halusivat esikoiselleen erityisen kastemekon. Isäni isoäiti oli erittäin taitava ja arvostettu ompelija. Hän oli myös erittäin lahjakas pitsinnyplääjä. Kastemekkooni on nypläämällä tehty kaunis "Elämänpuu", joka on erittäin taitavasti valmistettu ja upea yksityiskohta kastemekossa. Rakas Pappani, äitini isä, joka oli erittäin lahjakas maalaamaan ja nikkaroimaan, hänellä oli myös tarkka ja kaunis käsiala. Pappa kirjoitti kastemekkoni alareunaan Herran siunauksen, joka suojelisi minua. Kirjaimia myötäillen isäni isoäiti ompeli tämän Pappani kirjoittaman Herran siunauksen kiinni kastemekkooni.
Pappa, joka osallistui kastemekkoni tekemiseen oli läsnä elämässäni ja minulle äärettömän rakas ja läheinen. Hän oli eläessään hyvä puoliso, rakastava isä ja pappa, mutta hän oli myös veteraani. Veteraani, joka oli ollut taistelemassa itsenäisyytemme puolesta. Hänen kaltaisensa ansiosta saamme tänä vuonna juhlia 100 vuotiasta itsenäistä Suomea, saamme vapaasti esitellä näitä omia kansallisaarteitamme ja olla kiitollisia ja ylpeitä omasta kotimaastamme. Kunnioitan ja kaipaan häntä, se merkitsee minulle paljon, että voin jakaa hänen muistonsa teille. Pappa elää vahvana muistoissani ja tässä kauniissa kastemekossa. Myös isäni isoäidin mies taisteli itsenäisen Suomen puolesta. Isäni isoäiti menehtyi ollessani 5-vuotias, joten valitettavasti en juurikaan muista häntä. Voin silti kunnioittaa ja muistella häntä katsomalla valokuvia ja kuunnella läheisteni kertomuksia hänestä. Hän elää monissa kauniissa tekemissään käsitöissä. 
Tämä kastemekko on tärkeä minulle monella tavalla. Se on tärkeä minulle siksi, että se on rakkaudella tehty. Se päällä minut, veljeni ja rakas tyttäreni Helmi on kastettu. Siinä tullaan kastamaan kaikki lapseni ja mahdollisesti myös suvun muita lapsia. Mielelläni annan kastemekon lainaksi rakkailleni, jos he haluavat kastaa lapsensa tässä rakkaudella tehdyssä, muistoja täynnä olevassa kastemekossa.

1991

2015

Kansallisaarteita ja henkilökohtaisia aarteita on paljon, mutta mielestäni tämä on niitä molempia. Tämä kastemekko kätkee sisäänsä maamme historiaa ja monta tarinaa. Sukurakkaana ihmisenä tämä kastemekko on minulle korvaamaton, erittäin tärkeä ja jo nyt täynnä muistoja. Toivottavasti lapseni ja lapsenlapseni kastavat lapsensa tämä kastemekko päällä, pitävät sitä yhtä hyvänä, tuntevat sen historian ja osaavat arvostaa sitä. ♡

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Hevea - Polly the fish

Tätä kalaa on kiva painella ja tunnustella miltä se tuntuu. Sitä on myös kiva kuljettaa ympäriinsä ja se hyppii mielellään paikasta toiseen. Tätä kalaa on myös halittu ja suukotettu. Kaiken lisäksi se on vielä näppärän kokoinen pienen kaksivuotiaan käteen. Nämä Hevean luonnonkumista valmistetut lelut ovat ekologisia, hygieenisiä ja turvallisia. Tällä syntyy kivat ja monenlaiset leikit.
Helmi sai Kiddexiltä tämän ihanan Polly the fish -kalan. Kiddex maahantuo näitä kivoja Hevean leluja, mm tämän hauskan kalakylpylelun. Hevea on tanskalainen yritys, jonka lelut on valmistettu luonnonkumista. Lelut ovat yksinkertaisia, turvallisia ja ekologisia. Kylpyleluissa ei ole lainkaan reikiä, joten ne eivät kerää vettä sisäänsä ja tästä syystä ne ovat hygieenisiä. Hevean tuotteet eivät sisällä BPA:ta, ftalaatteja, PVC:tä tai väriaineita. 
Käytännöllisyyden lisäksi tämä kala on mielestäni myös niin suloisen näköinen. Iloisella katseellaan se houkuttelee leikkimään. Minusta on mukavaa, miten Helmi tykkää leikkiä monenlaisilla leluilla ja on kiitollinen kaikista leluistaan, niin hyvin kuin vain kaksivuotias osaa olla. Tämä kala on ollut meillä monenlaisissa leikeissä mukana. Uskon, että meille tulee enemmänkin näitä Hevean kivoja kylpyleluja!

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Syntymäpäivä

Pari päivää sitten täytin 26 vuotta. En olisi halunnut täyttää vuosia, vanheneminen ajatuksena pelottaa. Jotenkin ajattelin, että 25 on juuri sellainen ihanneikä missä haluaisin pysyä. "Olen jo aikuinen, mutta vielä kuitenkin todella nuori." Ajattelin, että nyt tästä alkaa alamäki...
...kunnes tulin järkiini. Nuorihan olen vieläkin. Rupesin myös ajattelemaan sitä mitä kaikkea olen elämältä saanut, mitä keikkea olen jo saanut kokea. Olen löytänyt sielunkumppanin, olen naimisissa ja saan olla äiti maailman ihanimmalle tytölle. Lisäksi meillä on iso lähipiiri ja ihana koti. Olen rakastettu ja onnellinen.
Vaikka vanheneminen pelottaa, odotan kuitenkin innolla tulevaisuutta. Haluan nähdä miten Helmi kasvaa kasvaa ja oppii uusia asioita. Haluan laihtua, haluan vielä joskus opiskella uuden ammatin. Haluan lisää lapsia, haluan kehittyä valokuvaajana ja haluan kirjoittaa kirjan! Odotan sitä, että meillä on vielä joskus enemmän parisuhdeaikaa Pekan kanssa. Vaikka suurimmat haaveeni ovat toteutuneet, niin minulla on vielä paljon haaveita mitkä haluan toteuttaa tai ainakin yritän tavoitella niitä. Tulevaisuus ja ikääntyminen näyttävät sen, toteutuvatko loputkin haaveeni.Olen syntynyt 23.3 klo: 10:31 ja oli niin ihanaa kun äitini soitti minulle juuri siihen aikaan ja lauloi minulle onnittelulaulun "paljon onnea vaan...". Torstaina, syntymäpäivänäni alkoi ihanasti. Köllöttelimme Helmin kanssa ja Pekka tuli meitä herättelemään, sain ihania suukkoja ja haleja. Pekka oli ostanut kauniita kukkia ja laittanut aamulapalan pöytään, tuoretta patonkia, oi! Helmi oli tehnyt minulle Pekan kanssa upean kortin: 26-vuotta, 26 sydäntä, ihanaa!   Minusta on niin kivaa, että Pekka järjesti minulle syntymäpäiväjuhlat, leipoi upean kakun (minun ei tarvinut kuin heittää marjat päälle) ja herkullisia suklaakeksejä. Kuten on jo aiemmin tullut ilmi, jännitän todella paljon (melkein kaikkea), joten tälläkin kertaa meinasi paniikki iskeä juhlien kanssa. Onneksi Pekka osaa rauhoitella minua ja saa hommat aina takaisin raiteilleen. Pakko vielä mainita, että tämä upea kakku on ensimmäinen kerroskakku, jonka Pekka on ikinä tehnyt! En pysty käsittämään miten Pekka onkin tuollainen luonnonlahjakkuus, ihanaa! Olen onnekas kun minun mies on niin taitava leipomaan ja tekemään ruokaa!

Minulla oli ihana syntymäpäivä, ihanat juhlat! Päivän aikana meillä kävi paljon rakkaita kylässä. Olen niin onnellinen ja kiitollinen kaikista läheisistäni, ihanaa miten monet muistivat ja onnittelivat minua. Tiedän, että minua rakastetaan ja se tuntuu todella hyvältä! Helmillä oli myös todella kiva päivä "onnee onnee äiti". Helmin mielestä oli mukava syödä herkkuja ja leikkiä pikkuserkkujensa kanssa.

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Kuudes kerhopäivä

Helmi oli jo monta päivää odottanut, että pääsee perhekerhoon kavereiden kanssa leikkimään. Kerhossa oli tietysti taas sama tuttu kaava. Alussa leikittiin ja askarreltiin. Teimme Helmin kanssa yhdessä tämän ihanan keväisen narsissin, Helmi malttoi hienosti askarrella. Helmi kävi välillä leikkimässä ja sitten hän palasi pöydän ääreen värittämään Pikku Myy värityskuvaa, Helmi pitää paljon Muumeista ja varsinkin Myystä. Helmi ei kauaa jaksanut värittää, vaan siirryttiin pian takaisin leikkimään.
Helmi tutki taas varmaan kaikki lelut mitä oli tarjolla. Tällä kertaa esille oli laitettu autotalo, josta oli kiva laskettaa autoja. Helmi leikki tuttuun tapaan nukkekodilla ja Duploilla, tehtiin myös palapeli valmiiksi ja tutkittiin helistimiäkin. Helmi on aika vilkas ja hän ei kauaa jaksanut olla paikallaan, välillä käveltiin kahden huoneen välillä ja mietittiin "mitähän me sitten tekisimme".


Yhteisleikkeinä oli taas tuttuja leikkejä. Aloitimme yhteisleikit Piiri pieni pyörii -laululla, joka on Helmille jo tuttu. Tänään olikin ensimmäinen kerta, kun Helmi uskalsi osallistua yhteisleikkiin, ihan itse (vieressäni, olematta sylissäni). Olen niin ylpeä Helmistä, se oli todella hieno juttu! Seuraavana leikkinä oli Pakkasaamuna paleltaa ja Helmi osallistui myös tähän leikkiin itse. Viimeiseen leikkiin Helmin oli vähän vaikea keskittyä, joten sen Helmi leikki osittain sylissäni. Minusta on niin kiva, miten kerhoruutiinit alkavat tulla Helmille jo tutuksi ja hän tietää miten pitää toimia. Hienoa, että hän halusi osallistua yhteisleikkeihin itse ja malttoi hienosti pysyä leikeissä mukana.


Hartaushetki meni taas todella hyvin, loppua kohden tuli pientä kitinää, mutta hyvin meni! Helmi istui sylissäni ja kuunteli kertomusta, laulettiin ja rukoiltiin. Hauskinta taisi olla kun Helmi sai silittää pientä lintupehmoa ja soittaa triangelia. Kerhon jälkeen tuttuun tapaan  Mamma (äitini) tuli meitä hakemaan ja menimme kauppaan ostamaan kerhojätskit. Kurvasimme Mammanmammalle herkuttelemaan ja leikkimään, sitten olikin aika lähteä kotiin päiväunille. Meillä oli todella mukava kerhopäivä!