keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Toukokuun kivoimpia juttuja

Kiitos ihana toukokuu kivoista hetkistä. Saimme nauttia monista aurinkoisista päivistä, luonnon vihreydestä, ihanista kukista, kivoista pienistä retkistä, jääkiekosta, mamman kanssa kirpparikierroksesta, kotieläimistä Kymen paviljongin pihalla ja muutamasta kesäisen lämpimästä päivästä. Toukokuun odotetuin juttu oli ehdottomasti meidän tulevan kummilapsen syntymä ja kun meille tärkeästä pienestä pojasta tuli isoveli. Olemme niin ylpeitä hänestä. Oli niin ihana pitää vauvaa sylissä, voi miten pieni ja söpö hän onkaan. Oli kivaa päästä onnittelemaan tuoretta isoveljeä ja vanhempia. Pääsimme antamaan heille virkkaamani herra lonkeroiset, puuhavihkon ja kynät sekä muhkean kukkakimpun. Mutta mitä muuta kivaa toukokuussa tapahtui?


Vappu
Vappuna hassuttelimme, pukeuduimme asuihin ja leikimme ilmapalloilla. Lapset saivat upeat vappupallot mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta. Iso kiitos niistä, lapsille on ollut niistä paljon iloa. Söimme tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, herkuttelimme tietenkin Pekan tekemillä tippaleivillä ja munkeilla. Mamma teki meille perinteisesti oman pullon simaa, sitä erityisesti Pekka oli odottanut, kiitos. Ulkoilimme, kävimme syömässä pehmikset ja saunoimme. Meillä oli hauska vappu, meitä ilahdutti myös Hiiritalon vappujuhlat.


Kummin kanssa Leo's Leikkimaassa
Teimme alkukuusta hauskan tyttöjen reissun Lahteen S-kummin kanssa. Kävimme ostoksilla ja leikkimässä Leo's leikkimaassa. Olisimme menneet hop loppiin, mutta sitä ei enää Lahdessa ole. Olipa hauskaa yhdessä kiipeillä, leikkiä palloilla, hyppiä pehmokuutioiden sekaan ja laskea liukumäkiä. 

Poitsu 1v 11kk
Meidän poitsun 1v 11kk mielestä on hauskaa lennättää lentokonetta, leikata leikisti nurmikkoa leikkiruohonleikkurilla, kaivaa hiekkalaatikolla ja leikkiä autoilla, pomppia trampalla, piirtää katuliiduilla ja kurkkia leikkimökin ikkunoista. Ulkoleikit ovat tosi kivoja hänen mielestään ja hyvä niin. Hauskaa!


Euroviisuvillitys
Cha cha cha! En ole mikään Euroviisufani, mutta Käärijävillitys tarttui minuunkin. Oli hauskaa kannustaa Käärijää ja Suomea Euroviisuissa. Askartelimme meidän kisakatsomoon koristeita hamahelmistä kuten Cha cha cha -kyltin ja vihreitä korvakoruja. Ostin meille ystäväni kanssa hauskat vihreät kaulaan laitettavat snapsilasit, vihreää kynsilakkaa ja cha cha cha pina colada juomat. Mamma leipoi meille upean Käärijä-tortun ja Pekka teki hauskan Käärijä -karkkihahmon. Ompelin kirkkaan vihreästä kankaasta ponnareita ja pinnejä. Innostuin huopakankaasta ompelemaan meille oman mini Käärijän. Siitä oli iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Käärijä, meille olet voittaja!


Luonnon vihreys
Se on joka vuosi yhtä ihanaa, kaunista ja ihmeellistä, kun puihin tulee lehdet ja kukat alkaa kukkimaan. Oi ettien että miten nautin siitä! Ainoa huono puoli on se, kun siitepölyä leijailee kauheasti. Haluaisin jo päästä terassia somistamaan nätiksi. 

Äitienpäivä 
Äitienpäivänä sain nukkua pitkään. Heräsin ihaniin haleihin. Pekka oli valmistanut minulle huikean herkkuaamiaisen, lapset olivat askarrelleet minulle ihanat kortit ja lahjat, Pekka osti minulle toivomani muumimukin kukkien kera. Leikimme piilosta, katsoimme elokuvan ja ulkoilimme. Emme voineet kyläillä kenenkään luona, koska meillä pienin oli kipeänä. Minulla oli kuitenkin ihana äitienpäivä. Olen niin kiitollinen ja onnellinen ihanasta perheestäni. 


Mummi ja ukki veivät tytöt elokuvateatteriin 
Se oli niin kivaa, kun mummi ja ukki veivät tytöt elokuviin katsomaan Kolme iloista rosvoa. Elokuva oli kuulemma hauska ja tietenkin heidän mielestä oli kiva myös herkutella ja viettää aikaa mummin ja ukin kanssa. Elokuvan jälkeen he kävivät yhdessä ostamassa hauskat aurinkolipat kesäksi ja Veturin leikkipaikalla leikkimässä. Päivä oli tytöille hauska elämys. Kiitos mummi ja ukki! 
Pekan isyysvapaat
Vaikka isyysvapaat eivät menneet ihan niin kuin olisimme toivoneet, tärkein asia toteutui: Pekka sai olla paljon lasten kanssa ja meillä oli paljon perheen keskeistä laatuaikaa. Kävimme erilaisissa leikkipuistoissa leikkimässä, metsässä ihmettelemässä ja leikimme paljon omalla pihalla. Haravoimme, ostimme ja istutimme kesäkukkia. Pekka maalasi meidän pihakalusteita sekä leikkimökkiä sekä kunnosti isovanhempieni vanhan pihakeinun, lapset olivat tietysti innokkaita apulaisia. Maali tekee ihmeitä, maalatuista jutuista tuli ihan kuin uusia, vau! Juhlimme vappua, söimme jäätelöä, saunoimme, leikimme piilosta, H:llä oli nimipäivä, katsoimme elokuvia, pelasimme pleikkaria ja lautapelejä, pukeuduimme violettiin fibromyalgiapäivänä, fiilistelimme euroviisuja ja juhlimme äitienpäivää. 

V:lla alkoi kesäloma
Toukokuun loppupuolella meidän kerholaisella alkoi kesäloma. Ihanaa! V odottaa reissujamme muumimaailmaan, uimarannalle ja mökille, hän aikoo syödä paljon jäätelöä, mansikoita ja mustikoita. Käydä monta kertaa Tykkimäessä huvittelemassa.

Tyttöjen nimipäivät 
Tällä kertaa tyttöjen nimipäiväjuhlat jäi juhlimatta, koska olimme pitkään kipeänä. Meillä on yleensä tapana kutsua sukulaisia kylään. Tällä kertaa herkuttelimme ja juhlimme tosiaan oman perheen kesken. Tytöt saivat meiltä lahjaksi omat LOL kirjat, ihanaa kun myös lasten isovanhemmat ja V:n kummit ostivat tytöille lahjat, vaikka juhlat jouduttiin perumaan. Kiitos vielä kaikista onnitteluista. 

Retket Tykkimäkeen
Ehdimme toukokuun aikana kolme kertaa käydä Tykkimäessä huvittelemassa. Olemme niin kiitollisia ja iloisia siitä, kun mamma ja pappa ostivat tytöille kultapassit Tykkimäkeen. Meillä tulee olemaan todella hauska huvittelukesä. Poitsu pääsee ilmaiseksi muutamaan laitteeseen H:n seurassa. H tykkää enemmän paljon hurjemmista laitteista, mutta on niin ihana isosisko, kun suostuu pienten laitteisiin, että poitsukin pääsee huvittelemaan. H on käynyt vielä useammin Tykkimäessä kuin me muut, koska hän on käynyt siellä meidän lisäksi myös ystävänsä kanssa kahdestaan. V koki erityisen upean Tykkimäkielämyksen, kun hän pääsi teekuppeihin Tykkimäen maskotin Kusti-sammakon kanssa. Sitä meillä muistellaan varmasti pitkään hymyssä suin. 

Ihanat kukat
Olen ihastellut kukkia niin omalla pihalla kuin muuallakin. Meidän pihassa kasvaa luonnonkukkia, mutta olemme myös istuttaneet muutamia kesäkukkia. On ollut hauskaa poimia kukkia maljakkoon omalta pihalta, mm unikoita, voikukkia ja lemmikkejä. Saan lapsilta melkein joka päivä kukkia, se on niin ihanaa! 

Minulla on vähän ristiriitainen olo kesäkuun alkamisesta, koska vuosi sitten kesäkuun ensimmäisenä päivänä jouduin päivystykseen kovien kipujen takia, minulla oli monenlaisia vaivoja ja siitä alkoi pitkään jatkunut kiputilanteeni mikä tammikuussa 2023 paljastui fibromyalgiaksi. Viime vuonna alkukesästä en pystynyt aluksi istumaan moneen päivään enkä viikkoihin kunnolla kävelemään tai nostamaan poitsua, myös syöminen oli vaikeaa. Kesä meni suurilta osin vaakatasossa, kotona lepäillen ja kovista kivuistakärsien. Kesä 2022 oli minulle traumaattinen kokemus. Yritän kuitenkin olla liikaa muistelematta ikäviä kokemuksia ja nauttia tulevasta kesästä, omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Vaikka vähän jännittää niin... kesäkuu olen valmis, kyllä sinua on odotettu! Kesä on mun mielestä ihmisen parasta aikaa. Aion nauttia kesästä niin hyvin kuin pystyn. Odotan jo kovasti kaikkia kivoja reissuja ja retkiä. Toivon, että kesä 2023 olisi minulle mahdollisuuksien ja kivojen kokemuksien kesä. 
Tässä vielä linkit kaikkiin toukokuun postauksiin









Toukokuun kivoimpia juttuja

keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Meidän kerholaisella alkoi kesäloma

Meidän kerholaisella oli eilen viimeinen kerhopäivä. Hänellä on kerhossa maailman ihanimmat ohjaajat, he keksivät aina lapsille hauskaa tekemistä, sylittelevät ja ovat aidosti läsnä. Kerhovuoden aikana kerholaiset tekivät retkiä kirkkoon ja metsään, ulkoilivat kerhon pihalla missä on paljon hauskaa tekemistä, he kävivät pulkkamäessä, paistoivat pullaa ja pipareita, oli nukketeatteria, monia ihania askarteluja, yhteisiä leikkejä, lauluja, naamiaisia ja lelupäiviä +. Lapsia muistettiin pienillä yllätyksillä jouluna ja pääsiäisenä, myös nyt kun kerho päättyi, kiitos kiitos! V:lla on kivoja kerhokavereita, hän puhuu heistä kotona niin iloisesti ja kertoo kaikista kivoista leikeistä. Vaikka kesälomalla on tietenkin kivaa, kerho-ohjaajia ja kavereita tulee varmasti ikävä. Onneksi kerho taas syksyllä jatkuu.


Kesäloma alkoi hauskasti kun mamma vei meidät kirpparikierrokselle, teimme kivoja lelulöytöjä. 10€ ostimme kolme lol surprise hahmoa, puhuvan toot toot drivers auton sekä pienen söpö Peppi Pitkätossu pehmolelun mikä päätyi heti unikaveriksi. Etsinnässä oli poitsulle vaatteita, mutta niitä ei oikein löytynyt. Onneksi mamma löysi hänelle hauskan Lego batman paidan. Kirpparikierroksen jälkeen oli uusilla leluilla leikkimistä kavereiden kanssa.  Illalla kävimme koko perhe puistossa leikkimässä, haimme ruokaa ja herkuttelimme.


Tänäänkin on ollut ihana aurinkoinen päivä. Olemme yhdessä leikkineet ulkona hiekkalaatikolla ja leikkimökissä, pompittu trampalla, piirretty katuliiduilla, puhallettu saippuakuplia, kasteltu kukkia ja leikitty vesileikkejä meidän hauskalla vesileikkipöydällä. Kivaa, kun saimme S-kummin meille kylään. Tietenkin myös tänään söimme jäätelöä. Ihanaa kun kesä tulee!


V on innoissaan kesälomasta. Hän odottaa eniten reissuamme muumimaailmaan. Meidän piti mennä sinne viime vuonna, mutta pahan kiputilanteeni takia emme päässeet viime kesänä minnekään reissuun. Toivon todella, että tänä kesänä meidän suunnittelemat reissut toteutuvat. V odottaa innoissaan myös mökkeilyä ja sitä että pääsee uimarannalle sekä leikkejä kavereiden kanssa. Hän aikoo syödä kesällä paljon jäätelöä, mansikoita ja mustikoita. Kuulostaa hyvältä, nam! Ei enää kauaa, niin sitten saamme myös H:n meidän kanssa kesälomalle. Siitä muutama viikko, niin sitten saamme myös isin kesälomalle. Hauskaa! 

sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Ihana kukkiva toukokuu

Ai että. Ihanaa, kun vihreys saapui, puiden lehdet kahisevat tuulessa ja kukat ovat alkaneet kukkimaan. Tätä olen odottanut, kesä on jo lähellä! 


Meidän pihalla on kukkinut toukokuussa sinivuokot, tulppaanit ja istuttamani valkovuokot. Niin söpöjä! Ostimme terassille orvokkeja ja takapihalle muutamia muita kukkia. Pörriäiset kiittää. Pihalla on näkynytkin kimalaisia ja leppäkerttuja.


Keväisin meidän pihan kohokohta on ehdottomasti söpö pieni Saskatoon puu mikä on edellisten istuttama. Toivoisin vain, että se sijaitsisi jossain paremmalla paikalla, mutta en uskalla sitä alkaa siirtelemään. 


Sen jälkeen kun 2021 kunnostimme pihaa poitsun ristiäisiä varten, olen alkanut enemmän innostumaan puutarhan hoitamisesta. En usko, että minusta mitään kovin innokasta viherpeukaloa koskaan tulee, mutta jonkinlainen innostus on kuitenkin löytynyt. 


Minun täytyy kuitenkin pitää maltti pihatöiden kanssa. Fibromyalgia sanelee tahdin ja kiputilanteeni sen mitä kykenen milloinkin tekemään. Kuuntelen kehoani ja toimin jaksamiseni mukaan. Täytyy tehdä yksi homma kerrallaan ja muistaa pitää riittävästi huilitaukoja, jos alkaa sattumaan, hommat täytyy lopettaa, vaikka joku juttu jäisikin kesken. Onneksi minun ei tarvitse olla vastuussa pihasta yksin, sillä Pekka on yhtä ahkera kuin minä tai oikeastaan jopa vielä ahkerampikin tekemään pihalla kaikenlaista. Ihana hani. 


Aika näyttää mitä kaikkea meidän kesäpihalta tulee löytymään, mitä hommia teemme tänä kesänä ja mitä siirrämme suosiolla tulevaisuuteen. Olo on tällä hetkellä innostunut ja toiveikas, monia kivoja suunnitelmia mielessä. Saa nähdä mitä kaikkea meidän piha kokee kesällä 2023. 

tiistai 16. toukokuuta 2023

Pekan viimeiset isyysvapaat - Meillä oli tosi huonoa tuuria

En voi uskoa miten huono tuuri meillä oli Pekan isyysvapaiden suhteen. Kahden viikon aikana meillä oli riesana sekä flunssa, että noro. Emme päässeet tekemään meidän pieniä reissuja mitä olimme suunnitelleet. Olisi ollut niin kiva päästä lasten kanssa pitkästä aikaa Sea Lifeen kaloja ihmettelemään, Launeen perhepuistoon leikkimään ja mökille saunomaan. No... ne kokemukset jäävät johonkin toiseen kertaan. Olisi ollut myös kiva kyläillä ja nähdä enemmän ihmisiä. Olis ollut kiva, että olisimme kaikki saaneet kunnolla levättyä ja nukuttua. Ei siitä mihinkään pääse, että meitä kaikkia harmittaa. Tämä Pekan kahden viikon isyysvapaapätkä oli nimittäin Pekan viimeinen isyysvapaapätkä koskaan. Kunpa olisimme olleet terveinä, mutta eihän tälle sairastelulle mitään mahtanut. 


Vaikka isyysvapaat eivät menneet ihan niin kuin olisimme toivoneet, tärkein asia toteutui: Pekka sai olla paljon lasten kanssa ja meillä oli paljon perheen keskeistä laatuaikaa. Kävimme erilaisissa leikkipuistoissa leikkimässä, metsässä ihmettelemässä ja leikimme paljon omalla pihalla. Haravoimme, ostimme ja istutimme kesäkukkia. Pekka maalasi meidän pihakalusteita sekä leikkimökkiä sekä kunnosti isovanhempieni vanhan pihakeinun. Niistä tuli ihan kuin uusia, vau! Juhlimme vappua, söimme jäätelöä, saunoimme, leikimme piilosta, H:llä oli nimipäivä, katsoimme elokuvia, pelasimme pleikkaria ja lautapelejä, fiilistelimme euroviisuja ja juhlimme äitienpäivää. Tarkoitus oli juhlia meidän tyttöjen yhteisiä nimipäiväjuhlia, mutta ne jouduttiin sairastelujemme takia perumaan. 


Onneksi Pekalla muutamien viikkojen päästä alkaa kesäloma. Pitäkää kaikki meille peukkuja pystyssä, että olisimme silloin terveitä ja kiputilanteeni olisi hyvä.

maanantai 15. toukokuuta 2023

Cha Cha Cha - Käärijä, meille olet voittaja

Cha cha cha! Huikeaa Käärijä! Uskomatonta, että suomenkielisellä euroviisukappaleella sijoituimme euroviisuissa hopealle. Onnea! Typerä tuomaristo, kun he olivat suurilta osin niin yksimielisiä Loreenista, olisivat jakaneet tuomaripisteitä enemmän muillekin upeille esiintyjille. Jos yleisö, katsojat ja äänestäneet olisivat saaneet päättää ilman tuomaristoa, Käärijä olisi voittanut euroviisut, sillä Käärijä sai selkeästi eniten yleisöääniä. Siksi tämä on niin katkeraa, voitto oli niin lähellä. Olen jokatapauksessa iloinen ja ylpeä Käärijän saavutuksesta ja Suomen menestyksestä euroviisuissa. Meille olet voittaja! Käärijä teki historiaa, Cha cha cha on parhaiten menestynyt suomenkielinen kappale euroviisuissa ja toiseksi paras sijoitus Suomella koskaan. Huikeaa! Oli mahtavaa nähdä ja kuulla miten Liverpoolissa yleisö huusi Käärijää ja cha cha chata kesken pisteiden laskun, he olisivat halunneet Käärijän voittavan, niin minäkin.  


Minua ei voi kutsua euroviisufaniksi, joskus katson, joskus en. Toki minua on aina kiinnostanut kuka/ketkä Suomea edustaa, miten viisuissa on pärjätty ja kuka on voittaja. Mutta oikeastaan aika harvoin katson Euroviisut kokonaan, en juuri koskaan. Tänä vuonna oli toisin. Käärijä villitys tarttui minuunkin ja olen cha cha cha:sta innoissani. Tänä vuonna katsoin Euroviisut kokonaan, meillä oli kisakatsomokin, tietenkin teemaan sopivilla herkuilla ja väreillä, mustaa, vihreää ja Suomen lippuja. Mamma teki meille herkullisen Käärijätortun ja Pekka keksi tehdä karkeista Käärijän. Tanssimme ja lauloimme, kannustamme täysillä. Minun oli tarkoitus fiilistellä euroviisufinaalia alunperin ystäväni kanssa mutta meillä oli silloin lapset kipeänä, joten se suunnitelma peruuntui. Pidimme kuitenkin pienet euroviisuetkot ulkona ennen finaalia. Oli hauska yhdessä fiilistellä ostamillani ja askartelemillamme jutuilla. Innostuin myös ompelemaan meille oman mini Käärijänkin, hauskaa! 

Käärijä toi paljon iloa ja riemua symppiksellä olemuksellaan ja hassuttelemalla. Ilo ja riemu tarttui meihin ja koko Eurooppaan. En ole koskaan aiemmin nähnyt tälläistä yhteisöllisyyttä liittyen euroviisuihin. Se mitä Käärijä sai aikaan on ihailtavaa ja huikeaa! Kiitos Käärijä upeasta euroviisumatkasta ja paljon onnea! Cha cha cha! 

sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Ihana äitienpäivä

Ihana äitienpäivä. Sain nukkua pitkään, lapset ja Pekka toivottivat minulle hyvää äitienpäivää, V lauloi ja sain niin lämpimiä haleja. Minulle tuotiin sänkyyn lahjoja ja kortteja, niin ihania juttuja! Kiitos rakkaat pupuset! Pekka oli lasten kanssa askarrellut ja tehnyt herkullisen aamupalan. Oli kananmunia ja pekonia, vesimelonia, pannukakkuja erilaisilla täytteillä, keksejä ja törkeän hyviä paistettuja kindermaxirullia, oi nam! Kiitos kiitos 🤍


Leikimme piilosta, katsoimme elokuvaa, ulkoilimme omalla pihalla ja kävimme viemässä kukkia hautausmaalle mammanmammalle (eli mammalleni, äitini äidille). Minulla on kova ikävä häntä. Meille rakkaita äitejä ja isoäitejä muistimme tänä vuonna etänä, koska meillä pienin on kipeänä, emme voineet kyläillä kenenkään luona, niin kuin yleensä äitienpäivänä teemme. 

Olen niin kiitollinen ja onnellinen ihanasta perheestäni. Saan olla äiti kolmelle rakkaalle lapselle. Minulla on maailman ihanin perhe. Suurin unelmani on toteutunut. 🤍

perjantai 12. toukokuuta 2023

Fibromyalgiapäivä 12.5 - Tue fibroystävääsi ja pukeudu violettiin

12.5 Vietetään maailman fibromyalgiapäivää
Sen tarkoituksena on levittää tietoa fibromyalgiasta ja saada sairastuneille asianmukainen hoito ja kuntoutus. Fibromyalgiapäivän vietto on alkanut Kanadasta ja Yhdysvalloista, jossa vietetään International Fibromyalgia Awareness Day -nimistä päivää. Päiväksi on valikoitunut Florence Nightingalen syntymäpäivä. Florence Nightingale (1820-1910) oli englantilainen sairaanhoitaja ja tilastotieteen pioneeri, joka tunnetaan modernin sairaanhoidon perustajana. Fibromyalgian tunnusväri on violetti/purppura ja fibromyalgiasymboliksi on valittu perhonen. Fibromyalgiapäivänä kannustetaan pukeutumaan violettiin/purppuraan ja tällä tavalla osoittaa tukensa sairastuneille. 

12.5 Muista/tue fibroystävääsi
Voit kysyä miten hän voi ja kysellä muutenkin kuulumisia. Voit keksiä jotain kivaa yhteistä tekemistä, jos hänen kuntonsa sen sallii. Voit ilahduttaa häntä esimerkiksi violeteilla kukilla. Pue päällesi violettia/purppuraa ottamalla näin osaa fibromyalgiapäivään ja näyttääksesi tukesi. Tukea voi näyttää myös violetilla tietoisuusnauhalla. Minulle varsinkin tämä ensimmäinen fibromyalgiapäivä on tärkeä, merkityksellinen ja tunteellinenkin. Pukeudun violettiin, laitan päähäni kukkaseppeleen ja perhospinnin.


Fibromyalgia lyhyesti:
Fibro tarkoittaa sidekudosta ja myalgia kipua lihaksissa. Fibromyalgia aiheuttaa kipua mm. lihaksissa ja sidekudoksissa. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ohella potilaat kärsivät lepoa antamattomasta yöunesta ja heti heräämisestä alkavasta uupumuksesta. Lisäksi monista muista oireista. Lisää tietoa fibromyalgiasta löytyy esimerkiksi Reumaliitolta, täältä. Olen kirjoittanut aiemmin enemmän fibromyalgiasta, sairastumisestani ja oireistani, se blogipostaus löytyy täältä

Olen halunnut olla avoin sairastumiseni kanssa, sillä en itse tiennyt fibromyalgiasta mitään, ennen kuin kiputilanteeni viime syksynä paheni. Haluan olla mukana levittämässä tietoa fibromyalgiasta, jotta joku mahdollisesti sairastunut osaisi hakea apua ja saada apua tai joku kaltaiseni tai sairastuneen läheinen saisi fibromyalgiasta enemmän tietoa. Uskon myös, että avoimuuteni takia lähipiirissäni löytyy helpommin ymmärrystä tilanteeseeni. Olen halunnut kertoa sairastumisestani ja fibromyalgiasta myös vertaistuen takia. Toivon, että kukaan ei kokisi olevansa sairautensa kanssa yksin. 


Kipu- ja väsymystilanteeni nyt
Olen nyt muutaman kuukauden opetellut uudenlaista arkea fibromyalgian kanssa. Onneksi lääkkeistä on ollut vähän apua. Yöt ovat vaihtelevia ja näen paljon unia. Mutta onneksi kuitenkin nukahdan suht helposti. Joskus kipu on niin kovaa, että on vaikea nukahtaa, silloin otan lääkkeitä avuksi. Mutta yleisesti unitilanteeni on parantunut mikä on vaikuttanut siihen, että jaksan vähän paremmin. Siitä huolimatta oloni on välillä uupunut, koska uni ei kuitenkaan ole niin levollista kuin ennen sairastumistani. Onneksi nykyään osaan suunnitella tekemisiäni niin, että en uuvuta itseäni liikaa. Se ei ole ollut helppoa, mutta on ollut pakko lisätä päiviin lepohetkiä. Minun on ollut pakko opetella olemaan itsekkäämpi oman hyvinvointini suhteen ja kuunneltava kehoani paremmin. Olen myös ymmärtänyt sen, että välillä on päiviä milloin olen todella uupunut ja silloin täytyy levätä. Uupuneiden päivien jälkeen tulee taas päiviä milloin on enemmän energiaa. Kiputilanteeni on edelleen vaihteleva, välillä koskee kovaa, mutta enemmän tunne on mm. lonkissa, polvissa, ranteissa, sormissa, nilkoissa ja leuassa kolottavaa, jäykkää ja jäytävää. Onneksi ei ole ollut enää pitkään aikaan niin kovaa kipua että järki lähtee. Uskallan tällä hetkellä sanoa, että tilanteeni on jollain tapaa vakaa. Kipu ei tule katoamaan eikä väsymyskään, mutta tilanteeseen nähden oloni on hyvä tai ainakin parempi. Kuitenkin uusien oireiden takia minulla tutkimukset jatkuvat. Lääkärissä on taas käyty, röntgenkuvia otettu ja labrassa otettu paljon näytteitä. Kerron uusista oireista ja tilanteestani lisää myöhemmin, kun asiat etenevät ja saan lääkäriltä vastauksia. Saa nähdä ilmeneekö minulla fibromyalgian lisäksi muita sairauksia vai johtuuko uudet oireet kuitenkin "vain" fibromyalgiasta. Aika näyttää.

Kiitos perheeni ja läheiset 
siitä miten ihanasti olette huolehtineet minusta, miten paljon olette minua auttaneet ja kannustaneet. Kiitos kaikista rukouksista, tsempeistä ja rohkaisuista. Kiitos ymmärtämisestä ja hyväksymisestä. Kiitos kuuntelemisesta ja tukena olemisesta. Kiitos siitä, että annatte minulle paljon aiheita olla onnellinen, silloinkin kun on vaikeaa. Kiitos, että olette elämässäni. Olen teistä kaikista  äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen. Sydän täynnä rakkautta. 


Vietän minun ensimmäistä fibromyalgiapäivää
perheen kanssa. Pukeudumme violettiin, herkuttelemme, vietämme aikaa yhdessä ja lepäilemme. Ehkä keksimme jotain kivaa tekemistäkin. Sairastuminen ei tietänkään ole kivaa, mutta koska haluan elämässä keskittyä positiivisiin asioihin niin haluan miettiä mitä hyvää fibromyalgia on tuonut elämääni: Olen oppinut ajattelemaan enemmän omaa hyvinvointiani. Olen lisännyt liikuntaa elämääni. Olen oppinut olemaan itsekkäämpi ja lepäämään kun kehoni sitä vaatii ilman syyllisyyttä tai huonoa omatuntoa. Olen ymmärtänyt entistä paremmin sen, että mikään ei ole elämässä itsestäänselvää, niin kuin esimerkiksi kävely, syöminen tai levolliset yöunet. Koen, että ikävien kokemuksieni jälkeen osaan nykyään entistä paremmin arvostaa tavallista arkista elämää ja ihan niitä päivittäisiä perusjuttuja. Minulle on aina elämässä ollut tärkeää keskittyä positiivisiin asioihin, se on voimavarani ja kantaa pitkälle. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää. Se on hyvä muistaa, erityisesti silloin kun on vaikeaa. 

Taisteleminen jokapäiväistä kipua ja väsymystä vastaan tekee meistä fibromyalgiaan sairastuneista fibrosotureita. Taistelu jatkuu, kaikesta huolimatta menen eteenpäin positiivisella asenteella. Hyvää ja toivottavasti vähemmän kivuliasta fibromyalgiapäivää! Pukeudu violettiin 💜

tiistai 9. toukokuuta 2023

Cha cha cha - Näin valmistaudun Euroviisujen kisakatsomoon

Minua ei voi kutsua Euroviisu-faniksi, joskus katson, joskus en. Toki minua on aina kiinnostanut kuka/ketkä Suomea edustaa, miten viisuissa on pärjätty ja kuka on voittaja. Mutta oikeastaan aika harvoin katson Euroviisut kokonaan, en juuri koskaan. Tänä vuonna on toisin. Käärijä villitys on tarttunut minuunkin ja olen cha cha cha:sta innoissani. Tänä vuonna aion katsoa Euroviisut ja järjestän vieläpä ystäväni kanssa kisakatsomon meillä, tietenkin teemaan sopivilla väreillä, mustaa, vihreää ja Suomen lippuja. Go Käärijä! 💚 🇫🇮

Löysin ennen vappua kaupasta nämä hauskat kaulaan laitettavat vihreät snapsilasit. Minulla kävi tuuri, sillä vihreitä oli enää kaksi jäljellä, pinkkejä ja keltaisia vaikka kuinka paljon. Olikohan joku muukin keksinyt, että nämä ovat väriltään hyvät Käärijä fiilistelyyn, heh. 💚 🇫🇮


Ompelin vanhasta vimman vihreästä lettikankaasta meille rusettipinnejäpinnejä ja -ponnareita. Minulta oli pienet jämäpalat jääneet jemmaan. Juuri sopivasti muutamaan söpöön hiusasusteeseen. 💚 🇫🇮


Askartelimme hamahelmistä asusteita Euroviisujen kisakatsomoon. Pekka teki minulle upeat Käärijä korvikset ja yhdessä askartelimme hamahelmikirjaimista cha cha cha koristeet. Ehkä laitamme ne ystäväni kanssa kaulaan roikkumaan, ehkä niistä tulee kaulakorut? Kerrankin saimme käytettyä kirkkaan vihreitä hamahelmiä, niitä ei yleensä tarvi mihinkään. 💚 🇫🇮

Cittarista löytyi hauskojen snapsilasien lisäksi myös kirkkaan vihreää kynsilakkaa, sellaista oli muuten todella vaikea löytää, etsimme monesta kaupasta. En ole vielä päättänyt, että laitanko kaikki kynnet vihreällä vai laitanko myös mustaa kynsilakkaa. Saa nähdä. Kynsilakka on kivan väristä, mutta aika valuvaa ja valjua. Täytyi laittaa monta kerrosta, että kynsistä tuli kivat. Silti hauska Käärijä fiilistelyyn 💚 🇫🇮

Kaupasta löytyi meille kippistelyyn Cha Cha Cha pina colada juomaa, mahtavaa! Kerrankin joku hedelmäinen juoma mille en ole allerginen. Odotan jo, että pääsen maistamaan sitä. 💚 🇫🇮

Meillä on kuunneltu ja laulettu cha cha cha:ta monia kertoja, melkein päivittäin. Myös lapset tykkäävät tanssia sen tahdissa. Meillä yksi lapsista totesi: "Äiti, minä haluaisin joskus nähdä Kääriäisen konsertissa, se on niin hyvä!" Hih. Minusta on hauskaa pitkästä aikaa fiilistellä Euroviisuja. Tsemppiä Käärijä! Täällä me kannustamme sinua! 💚 🇫🇮

keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Meidän vappu

Vappuaattona nukuimme pitkään, pukeuduimme hauskoihin ja värikkäisiin asuihin, laitoimme päähän tekemämme naamarit ja hassuttelimme. Tanssimme ja leikimme ilmapalloilla. Söimme tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, Pekan tekemiä munkkeja ja tippaleipää  Koristelimme olohuonetta serpentiinillä. Iltapäivällä tytöt juhlivat kavereiden kanssa vappua leikkimökissä, sitäkin oli vähän koristeltu. Illalla menimme saunaan ja kylpyyn, se oli mukava lopetus riehakkaalle päivälle. 



Vappupäivä oli vähän rauhallisempi. Vaikka toki myös silloin meillä oli vappuhulinaa, hassuttelua ja ilmapalloleikkejä. Tilasimme ruokaa, söimme lisää tippaleipiä ja munkkeja, Pekka joi mamman tekemää simaa. Ulkoilimme, kävimme syömässä läheisellä grillillä pehmikset ja teimme vähän haravointihommia. Paukuttelimme paukkuserpentiinejä. Olisimme laittaneet saippuakuplakoneen päälle, mutta se olikin mennyt rikki. Illalla pelasimme lautapelejä ja leikimme piilosta. Meillä oli kiva vappu, minusta oli niin ihanaa miten paljon vapuksi tuunaamani hiiritalo kiinnosti lapsia. Vappupäivänä Pekalla alkoi kahden viikon isyysvapaapätkä. Tiedossa on siis paljon perheenkeskeistä laatuaikaa ja kaikkea kivaa tekemistä, ihanaa!