sunnuntai 15. lokakuuta 2023

BOO - 10 halloween aiheista askarteluideaa

Tänä syksynä olen innostunut tekemään monenlaisia askarteluja, myös yhdessä lasten kanssa. Tässä postauksessa on teille 10 erilaista askarteluideaa halloweeniksi. Hurjan hauskoja askarteluhetkiä! 

 

Kummituskoriste
Otin korkean juomalasin ja laitoin sen päälle pienen pyöreän ilmapallon. Kastoin yhden valkoisen siivousliinan liimavesiseoksessa ja asettelin sen ilmapallolasi systeemin päälle. Kastelin toisen siivousliinan liimavesiseoksessa ja asettelin sen toisin päin ilmapallolasysteemin päälle. Kun liinakummitus oli seuraavana päivänä kuivunut, nostin sen pois lasin päältä ja poistin ilmapallon kummituksen sisältä. Leikkasin askarteluhuovasta silmät ja suun, lopuksi liimasin ne paikoilleen. Tadaa! Näin helppo, hauska ja näyttävä halloween koriste valmistui. Halutessaan kummituksen sisään voi laittaa esim valonauhan tai patterituikun. Kummituksen voisi myös halutessaan laittaa jonnekin roikkumaan. Meillä ne ovat toistaiseksi olleet pöydällä tai ikkunalaudalla. Innostuin tekemään niitä neljä, kolme meille, yhden äidilleni, kun hän meidän kummituksia niin kovasti ihasteli.

Maalattu kissa
Piirsin kissan paperille, maalasin ja leikkasin. Näin yksinkertaista. Innostuin maalaamaan kolme kissaa, jokaiselle lapselle oman. Oli ihana huomata, miten tekemäni halloweenkissa sai ihastelua instagramissa, kiitoksia kaikista kauniista sanoista. 


Lepakko huopakankaasta
Leikkaa mustasta huovasta 2 lepakon muotoista palaa. Ompele tai liimaa yhteen, muista täyttää lepakko ennen kuin suljet sen kokonaan. Me teimme söpöjä Mikki-Hiiri lepakoita, koska tykkäämme Disney aiheisista halloweenkoristeista. Huopalepakot ovat kivoja lasten leikeissä, mutta niistä voisi tehdä myös söpön viirin vaikka lastenhuoneen seinälle. 


Maalattuja lehtiä
Vaahteranlehtien maalaamisesta on tullut meille hauska syksyinen perinne. Keräsimme vaahteranlehtiä, laitoimme ne  painon alle kuivumaan, kun ne olivat kuivuneet maalasimme niistä jälleen näitä ihania kummituksia ja lepakoita. Tein myös kaksi lehtiviiriä, toisen laitoin V:n huoneeseen, toisen olohuoneeseen. 


Kummituskortti
Teimme lasten kanssa isille tälläisen söpön kummituskortin. Lasten kädenjäljistä jää ihana muisto. Tämä kummituskortti tehtiin söpöksi synttärikortiksi, mutta samalla se on hurjan hauska halloweenaskartelu. Näin se valmistui: Lasten kädet kastettiin valkoiseen maaliin ja painettiin mustalle kartongille. Lopuksi maalattiin silmät ja suut. Piirsin ja leikkasin pienet kurpitsat mitkä lapset saivat itse värittää ja koristella. Leikkasin taivaalle kaksi tähteä ja toiselle puolelle kuunsirpin, ne liimattiin paikoilleen.


Kummitustalo maitopurkista
Askartelimme lasten kanssa hurjan söpöjä kummitustaloja maitopurkeista. Minä leikkasin taloon ikkunat ja ovet sekä liimasin taloon huopakatot. Lapset maalasivat talot mustiksi, liimasivat talon kylkeen pieniä tarroja ja talojen katot he glitteröivät kimaltamaan. Lopuksi vielä laitoimme vähän "hämähäkinseittiä" talojen ympärille ja tadaa, valmista tuli. Tämä oli lasten mielestä hauska projekti.


Halloweenasut Maileg hiirille 
Tänä vuonna en tehnyt hiirien halloweentaloon moniakaan koristeita, mutta halusin tällä kertaa pukea söpöt hiirulaiset halloweenasuihin. Tein asut huopakankaasta leikaten ja liimaten. Yksi pukeutui lepakoksi, toinen kurpitsaksi, kolmas noidaksi. Voi että miten hauskaa! 


Hamahelmi/Nabbi putkihelmi koristeet 
Pinterest on pullollaan hauskoja halloween koristeita. Me innostuimme askartelemaan tälläisiä.


Miniatyyrikoristeita savesta 
Tällä kertaa emme tehneetkään miniatyyrikoristeita hiiritaloon, vaan lasten omiin nukkekoteihin, mm tähän söpöön Sylvanian families kummitustaloon minkä tytöt ovat saaneet muutama vuosi sitten lahjaksi mummilta ja ukilta. Askartelimme savesta mm. kynttilöitä, kurpitsoja, halloween herkkuja ja kummituksia. 


Käsinommeltu kurpitsatyyny  
Ompelin kankaan pitkät sivut yhteen, seuraavaksi ompelin ja kiristin kurpitsan pohjan. Käänsin kurpitsan ja täytin. Täytin kurpitsan vanulla melko täyteen, loput kankaasta kiersin tiukalle ja nyöritin sen narulla, niin sain tehtyä kurpitsan kannan. Ompelin ja kiristin narulla kurpitsaan "lohkoja", niin kurpitsa sai muotonsa. Kurpitsan tekeminen oli helppoa, mutta sen selostaminen vaikeaa. Toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitan, heh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡