lauantai 31. joulukuuta 2022

Joulukuun kivoimpia juttuja

Rehellisesti sanottuja minulla on joulukuusta vähän ristiriitainen olo. Joulun aika on vuoden ihaninta aikaa, meillä oli mukavaa, mutta joulufiilistä varjosti meitä pitkään, yli kaksi viikkoa kestänyt flunssa. Valitettavasti jouduimme kokemaan harmitusta ja pettymyksiäkin. Joulu aiheutti stressiä, vaikka niin ei pitänyt käydä. Onneksi kuitenkin meille tapahtui paljon kivoja juttuja, harmi vain, että joulu tuntui olevan ohi liian nopeasti. Olen iloinen siitä, että joulukuu oli luminen, pääsimme leikkimään lumileikkejä ja pulkkailemaan. Erityisen hauskaa oli lasten kanssa metsässä tutkia näkyykö tontun jälkiä. Lääkäri soitti kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyen, olin käynyt labrassa ja selvisi, että lääkeannosta täytyy nostaa. Toivottavasti olotilani kohenisi nyt isoin harppauksin. Nyt loppukuusta, kun tämä vuosi lähenee loppuaan, on tietenkin tullut mietittyä tätä kulunutta vuotta. Siitä ajatukset ovat myös ristiriitaiset, eniten sairastelujeni takia. Mutta nyt haluan keskittyä hyvään ja muistella mitkä olivatkaan niitä joulukuun kivoimpia juttuja:


Joulunodotus
Voi miten ihanaa, kun joulukuu alkoi. Pääsimme avaamaan joulukalentereiden luukkuja, koristelimme kotia jouluisemmaksi, kuuntelimme joululauluja ja tunnelmoimme. Leivoimme pipareita ja joulutorttuja. Katselimme jouluisia elokuvia ja luimme jouluisia kirjoja. Lisäsimme kausivaloja ja poltimme paljon kynttilöitä. 

Pipareiden leivonta
Piparin tuoksu ja tietysti maku kuuluu joulunodotukseen ja jouluun. Leivoimme ennen joulua neljä kertaa pipareita ja joka kerta se oli hauskaa. Edellisellä kerralla, juuri ennen joulua S-kummi oli meillä perinteisissä piparitalkoissa. Pipareita tuli tehtyä niin paljon, että niitä riittää ensi vuoteen asti. 


Äitini tekemä upea muumitalo
Äitini teki meille perinteisesti upean muumitalo-piparkakkutalon. Ensimmäisen hän teki meille 2014, kun H syntyi ja on tehnyt muumitalon siitä lähtien joka vuosi. Hän on todella taitava, muumitalo on aina ehdottomasti yksi meidän joulukodin kohokohdista.


Hiirien joulutalo
Meidän nukkekoti muuttui ihanaksi joulutaloksi ja sinne muuttivat nämä suloiset Mailegin jouluhiiret. Voi miten hauskaa oli askarrella nukkekotiin jouluisia somisteita savesta. Tein lahjapaketteja, karkkikeppejä, pipareita, lumiukkokulhot, piparkakkutalon, uunipellin, maljakon, kynttilöitä, pienen kuusen ja tonttupatsaat. Virkkasin vihreän maton, peiton ja kaksi koria. Ostin pari havukranssia, lyhdyn, pienen sängyn ja keinutuolin. Joulukuusi taloon löytyi tyttöjen lelulaatikosta. Pienellä budjetilla nukkekodista muuttui ihana ja tunnelmallinen hiirien joulutalo.


Poitsu 1.5v
Voi miten ihana pieni tonttupoika meiltä löytyykään. Kuun alussa hänestä tuli jo 1v 6kk ikäinen. Vauhti vaan kiihtyy. Hän juoksee, hyppii ja kiipeilee. Milloin on mustelma ja naarmu missäkin, äitiä välillä hirvittää. Onneksi hän viihtyy myös sylissä ja tykkää köllötellä kainalossa. Hänellä on ihana nauru ja söpöt tanssiliikkeet. Poitsun mielestä on hauskaa tyhjentää ja täyttää lelulaatikkoa, heittää ja potkia palloa, katsella kirjoja sekä leikkiä palikoilla, autoilla ja duploilla. ❤


Kivat jouluiset askartelut 
Askartelimme tyttöjen kanssa kuusenkoristeita hamahelmistä ja joulukuusia vessapaperirullista. V halusi maalata pienestä kivestä tontun, se oli täysin hänen oma ideansa. Siitä tuli niin söpö! 

Ompelin jouluisia pehmoleluja 
Ompelin käsin huopakankaasta jouluisia pehmoleluja: tontun sekä kaksi poroa Kilinän ja Helinän. Ihanaa miten paljon lapset niistä tykkäävät. 


Joulu
Meillä oli kiva ja vauhdikas joulu. Parasta oli lasten ilo ja riemu, yhteinen aika rakkaiden kanssa sekä tietysti herkuttelut ja hyvä ruoka. Meidän joulusta voi lukea enemmän täältä

Välipäivät
Välipäivät menivät herkutellen, ulkoillen, elokuvia katsellen, yhdessä leikkien, pelaten, kirjoja lukien ja legoja rakennellen. Vielä vähän kuuntelimme joululauluja ja tonttuilimme, vaikka joulu meni jo. Osa koristeista korjattiin pois, mutta mm. kuusi valojen kanssa sai vielä jäädä. 


Kuopion reissu
Olimme suunnitelleet joulukuulle kaksi reissua: Tampereelle ja Kuopioon. Tampereen reissun jouduimme flunssan takia perumaan, mutta onneksi Kuopioon pääsimme. Siitä olen erittäin iloinen, eniten siksi, että pääsimme tapaamaan Pekan isovanhempia. Teimme muitakin kivoja juttuja: kävimme Kuopion museossa,  Kauppakeskus Minnan leikkipaikalla leikkimässä, Partasen lelukaupassa ja ihastelemassa keskustan jouluvaloja, leikkipuistossa leikkimässä ja pyörähdimme myös Ikeassa. 


Uudenvuodenaatto 
Olimme aluksi ajatelleet viettää uudenvuodenaattoa mökillä, mutta kipeydyin ja väsyin loppukuun reissusta niin paljon, että kävelystä tuli hankalaa ja kipu oli tavallista kovempaa lonkissa, selässä, kaulassa ja niskassa, joten päätimmekin juhlia uutta vuotta kotona. Söimme Pekan tekemiä hampurilaisia, katsoimme elokuvaa, ihastelimme raketteja, pelasimme lautapelejä ja vähän tanssimme. Kivusta huolimatta minulla oli hauska ilta. Olen niin kiitollinen ihanasta perheestäni, yhteisestä ajastamme. Uudenvuodenjuhlintaan päättyy tämä vuosi, myös Pekan loma. Ihanaa miten paljon meillä on ollut aikaa olla yhdessä. 


Tässä vielä linkit kaikkiin joulukuun postauksiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡