lauantai 17. joulukuuta 2022

Viikko jouluun

Viikon päästä on joulu. Tämä joulukuu etenee hurjaa vauhtia. Lahjatilanne on hyvällä mallilla ja aattoa suunniteltu. Mutta monenlaisia hommia on vielä tehtävänä. Onneksi tässä on vielä aikaa. 


Haluaisin tässä vaiheessa pelkästään fiilistellä ja iloita joulujutuista, mutta on tässä harmituksiakin. Minua harmittaa ihan hirveästi meitä piinannut flunssa. Meidän olisi pitänyt huomenna lähteä reissuun, mutta olisihan se pitänyt arvata, että tämäkin kiva suunnitelma peruuntuu. Viimeiseen asti toivoin parasta, olisin todellakin tarvinut irtiottoa arjesta. Ehkä joskus sitten. Onneksi kuitenkin alamme olla paranemaan päin. Siltä ainakin vaikuttaa.


Lunta tuli hirmuisesti, en päässyt auttamaan Pekkaa lumitöissä. Haluaisin kovasti päästä lasten kanssa ulos lumileikkeihin. Haluaisin päästä lumiseen metsään lenkkeilemään. Haluaisin ulos kuvailemaan meidän winter wonderlandia ennen kuin ensi viikon sateet tekevät kauniista lumisesta maisemasta loskamössöä. 


Minulla on ollut monenlaisia diysuunnitelmia, ompeluksia ja askarteluja, mutta koska flunssa uuvutti minut, en enää ehdi tai jaksa toteuttaa kaikkea mitä haluaisin tehdä. Yritän olla lannistumatta. Harmittaa, mutta yritän päästä sen yli. Onneksi, niin kuin aikaisemmin totesin, vielä on aikaa. Vaikka kaikkea ei pääse/ehdi tekemään mitä olimme suunnitelleet, monia kivoja juttuja on vielä edessä. Yritän niellä pettymykset ja keskittyä kaikkeen hyvään. 


Olen niin iloinen siitä, kun meidän uusi joulukuusi tuli postista. Kyllä sitä oli odotettukin. Alkoi jo jännittämään, että ehtiikö se ajoissa, onneksi ehti. Se näyttää kivalta ja on tunnelmallinen, varsinkin kun lisäsimme siihen ledkynttilöitä. "Kuusen pienet kynttiläiset valaisevat kauniisti, ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti".


Olin pitkään haaveillut meille uudesta kuusesta, mutta useampana jouluna kävi niin, että rahat eivät siihen riittäneet. Tänä vuonna laitoin rahaa sivuun uutta joulukuusta varten ja hyvä niin. Minun allergian takia meille ei voi tulla oikeaa kuusta. Halusin meidän budjettiin sopivan mahdollisimman aidon näköisen kuusen. Olen tyytyväinen meidän ostokseen ja erittäin iloinen toteutuneesta haaveesta. 


Vielä yksi lahja on tulematta postista, samoin odottamani Disney shop lähetys. Toivottavasti ne saapuvat ensi viikolla. Pitkään odottamani pellavatonttulakki viimein saapui poitsulle, olin jo ajatellut, että tilaus ei löydä perille, kun siinä kesti niin kauan. Joulukortit lähetämme ensi viikolla, tiedän, että ne eivät välttämättä kaikille ehdi jouluksi, mutta uskon että kortit ilahduttavan joulun jälkeenkin. Ensi viikolla aiomme askarrella, siivota, leipoa pipareita ja torttuja. Kääriä viimeiset lahjat pakettiin. Kuunnella lisää ihania joululauluja ja katsella jouluisia elokuvia. 

Disney+:ssa on Kaikilta meiltä kaikille teille -osio, mistä löytyy helposti jouluisia elokuvia ja jaksoja. Olemme katsoneet lasten kanssa mm: Joulu Ankkalinnassa, Mikin ja Minnin joulutoive, Mikki Hiiri: Olipa kerran joulu, Kaunotar ja hirviö lumottu joulu, Nalle Puhin joulu ja Olafin jouluinen seikkailu. Pekan kanssa olemme katselleet Simpsonien joulujaksoja. Yle Arenaasta löytyy hakusanalla joulu monenlaista katsottavaa. Lasten kanssa olemme seuranneet päivittäin Joulupukin aikapaja joulukalenteriohjelmaa. Olemme katsoneet myös mm. Pipsa Possun ja Barbapapan joulujaksot sekä tietysti Joulupukki ja noitarumpu elokuvan. Hauskaa! Netflixissäkin on monenlaista jouluista katseltavaa. Meillä myös luetaan paljon erilaisia joulutarinoita, mutta ajattelin tehdä meidän joulukirjoista ensi viikolla oman postauksen, kuulette niistä lisää myöhemmin. 


Viikko jouluun! Nyt kun flunssatilanne alkaa helpottamaan, aion ottaa kaiken irti tästä taianomaisesta ajasta. Ennen kaikkea nauttia ja tunnelmoida. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡