perjantai 23. joulukuuta 2022

Tunnelmallinen joulu meidän joulukodissa

Ihanaa joulua meidän joulukodista! Aaton aatto. Joulusiivous on tehty, kausivaloihin on vaihdettu patterit ja kynttilöitä ostettu. Kuusi on koristeltu. Havuja haettu. Piparit ja tortut paistettu. Kotimme on täynnä kivoja jouluisia yksityiskohtia, ihania koristeita. 


Meillä joulunvärejä ovat valkoinen, punainen ja vihreä. Hopea ja kulta tuovat sopivassa määrin juhlan tuntua. Jouluiset mukit ilahduttavat. Meiltä löytyy joulupukkimuki, poromuki, uusi jouluinen Disney-muki, punaisia Iittalan Taika -mukeja sekä monenlaisia ihania Arabian ja Muurlan Muumimukeja. 


Meillä on tapana lähettää joulukortteja. Tänä vuonna lähetimme osan perinteisinä kortteina, osan sähköisenä. Laitoimme meille tulleet joulukortit tuttuun tapaan jääkaapin seinään. Siinä ne ilahduttavat loppiaiseen asti. 


Meidän joulukodista löytyy perinteisesti Marimekon Kuusikossa ja Finlaysonin joulumuumi -tyynyliinoja sekä tietysti meidän adventtikynttelikkö, minkä olemme saaneet Pekan isovanhemmilta. Keittiöön laitoimme jouluisen pöytäliinan ja makuuhuoneisiin vaihdoimme joululakanat. 


Tyttöjen huoneessa on oma hauska ja leikkisä joulutunnelma. Kohokohtana ehkä oma joulukuusi minkä he saivat koristella juuri niin kuin itse halusivat. Myös Jouluiset pehmolelut ilahduttavat, ne ovat niin söpöjä. Hauska yksityiskohta on tietysti myös tunnelmallinen jouluinen luistinrata.


Muumihyllyssä on talvisia ja jouluisia muumimukeja sekä muutamia joulukoristeita: olkipukki, Pentikin poro, äitini ostama puinen "pappatonttu", Aarikan tonttuja, Martinexin muumitarjotin sekä kaunis kuusikoriste mikä on hyvä kirpparilöytö muutaman vuoden takaa. 


Tietenkin meidän joulukodista löytyy myös äitini tekemä upea Muumi-piparkakkutalo. Tämä on jo 9. kerta kun mamma on tehnyt sellaisen lapsillemme. Se ihastuttaa joka vuosi. Mielettömän hieno ja tunnelmallinen joulukoriste. Kiitos äiti! Yleensä muumitalo on meidän muumihyllylipastolla, mutta tänä vuonna se on keittiössä, ettei poitsu tuhoa sitä ennen aikojaan, heh.


Teimme muutamia joulukoristeita itse. Ompelin jouluisia pehmoleluja: tontun sekä kaksi poroa Kilinän ja Helinän. Askartelimme tyttöjen kanssa kuusenkoristeita hamahelmistä ja joulukuusia vessapaperirullista. V halusi maalata pienestä kivestä tontun, se oli täysin hänen oma ideansa. Siitä tuli niin söpö! 


Tänä vuonna ostimme pitkään haaveissamme olleen vihreän, mahdollisimman aidon näköisen kestokuusen. Olemme kuuseen erittäin tyytyväisiä. Olin ajatellut tehdä siihen itse koristeita, mutta meitä aiemmin pitkään piinannut flunssa esti aikeeni. En jaksanut askarrella ja sitten kun voimani palasivat, en enää ehtinyt. En kuitenkaan murehdi sitä. Kuusesta tuli hieno ja tunnelmallinen meidän olemassa olevilla koristeilla, punaisilla ja hopeisilla palloilla. Kuusen koristelu oli hauskaa, meidän perheen kiva yhteinen juttu. 

 
Nyt on aika nauttia ja tunnelmoida, viettää laatuaikaa perheen kanssa. Ihanaa joulua kaikille ♡ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡