lauantai 30. lokakuuta 2021

Meidän tekemät kurpitsat

Teimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa kurpitsakoristeet itse. Eli siis Pekka suunnitteli oman kurpitsan, tytöt piirsivät kasvot omille kurpitsoilleen. Pekka kaiversi niistä upeat lyhdyt! Lyhtyjen sisälle emme laittaneet oikeita kynttilöitä paloturvallisuus syistä. 


Pekka on kyllä luonnonlahjakkuus kaikessa mihin hän ryhtyy. Hän kaiversi kurpitsoja ensimmäistä kertaa ja niistä tuli näin upeita! Muutamia Pekan huomioita: homma on aika sotkuista, täytyy muistaa kaapia kurpitsa sisältä mahdollisimman hyvin ennen kasvojen kaivertamista. 


Minä halusin tehdä vähän erilaisen kurpitsan. Maalasin omani meidän Disney teemaan sopivalla tavalla. Kartongista tein korvat, tein niille viillot kurpitsaan ja  kiinnitin ne +silmät, nenän ja suun kuumaliimalla. Tästäkin tuli aika hauska halloweenkoriste. Minni sai päähänsä huovasta tehdyn rusetin.


Saa nähdä miten käy. Tuleeko tästä meille uusi halloweenperinne? Aika näyttää! Kurpitsan kaivertaminen oli sen verran hurjan näköistä hommaa, että minä en sitä uskalla tehdä. Toisaalta ei minun tarvitsekaan, kun Pekka osaa homman noin hyvin, hih. Lapsista tämä oli kivaa, he suunnittelivat kyllä tosi kivat kurpitsat. Kaiverretut kurpitsat olemme pitäneet ulkona, maalatun kurpitsan sisällä, ne ovat nyt kestäneet viikon hyvinä. Mielenkiintoista seurata kauan ne säilyvät, jos vaikka ensi vuonna tekisimme kurpitsakoristeet aiemmin, että niistä olisi iloa pidempään.  Hauskaa halloweenia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡