maanantai 4. lokakuuta 2021

Leevi 4kk

Voi että, meidän rakas Leevi on jo 4kk ikäinen touhottaja, höpöttelijä, kuolakone, hih. Hän kovasti harjoittelee kääntymistä. Menee vauhdikkaasti kyljelleen ja alapuoli kropasta kääntyy. Sitten kuuluu ähinää ja turhautumista, kun ei ihan vielä menekään ympäri. Sitten me vähän autetaan, hän iloisena köllöttelee vatsallaan ja ihmettelee leluja. Poitsu tykkää "höpötellä", keskustella, kertoa "juttuja". Hän katsoo syvälle silmiin ja niin iloisesti hymyilee ja kikattelee. Se on niin söpöä miten ihailevasti ja lumoutuneena hän katselee. Tuota katsetta tulee äidille viekä joskus tulevaisuudessa ikävä. Nyt ihastelen sitä, pidän häntä mahdollisimman paljon sylissä ja tuijottelen takaisin. Poitsulla on paljon lempinimiä, lähiviikkoina hän on saanut kaksi lisää: "kuolakone" ja "kuolakoala". Kuolaa tosiaan tulee ja aika paljon, täytyy ottaa kuolalaput käyttöön, ettei bodyt olisi niin märkiä. Myös nyrkki menee aika ahkerasti suuhun, tuleekohan hänelle kohta ensimmäinen hammas?


Poitsu on edelleen ollut ns. hyvä nukkumaan. Hän herää yöllä yleensä kaksi-kolme kertaa syömään ja nukkuu koko yön, kahden-viiden tunnin pätkissä. Yöunille hän käy yleensä 22 maissa ja heräilee yleensä 8-10 maissa, riippuen tilanteesta. Hänet laitetaan nukkumaan omaan sänkyyn, mutta siirtyy meidän sänkyyn, kun hän syö ensimmäisen kerran. Leevi nukkuu päivän aikana yleensä kolmet päikkärit, kahdet pidemmät ja yhdet lyhyemmät. Joskus on niitä päiviä, kun hän nukkuu vain kahdet päiväunet joskus taas neljät. Päiväunet nukutaan vaunuissa ja hän nukahtaa yleensä helposti ja nopeasti, kun hänet laskee sinne. Päiväunet ovat kestoltaan yleensä kaksi-neljä tuntia. 


Meidän murunen maistoi soseita ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten. Hän söi ensihetkistä lähtien kuin se olisi ollut tuttua juttua. Hän vaikutti meistä siltä, että on siihen valmis, kun hän oli kielellä tavallaan harjoitellut syömistä. Ajattelimme hän olevan valmis maisteluun. Hän ei työntänyt kielellä ruokaa juurikaan ulos, vaan mutusti kaiken menemään hyvällä halulla. Ensimmäisenä hän maistoi perunaa, kasviksia ja omenaa. Niistä ei tullut mitään oireita. Maistelu aloitettiin varovasti ja pikkuhiljaa. Ei hän vielä kovin montaa lusikallista ole kerrallaan syönyt. Korviketta hän syö kerrallaan yleensä 100ml, kahden-neljän tunnin välein. 


Leevi tykkää leikkiä selällään, kyljellään ja vatsallaan. Hän saa vähän jo itse tartuttua leluihin, helistimiin, riepuihin ja mustekaloihin. Välillä hänelle autetaan käteen joku kevyt lelu, usein se ohjautuu myös suuhun. On kiva ihmetellä lelukaaresta roikkuvia härpäkkeitä ja koskea niihin, mutustaa mustekalaa, riepuja tai helistimiä, katsella ja tunnustella pehmeää autoa, puista aktivointilelua, käsinukkeja ja disneysoittolelua. Tuijotella hoitotasolla valassoittorasiaa ja hymynaamajulistetta, tosin nyt lokakuun ajaksi sen tilalle on vaihtunut hymyilevä Mikki-kurpitsa. Hänestä on kiva rapisuttaa lelukaaren rapisevia osia ja kilisyttää heliseviä osia, hän todella tykkää tuosta meidän muumileikkimatosta. Autossa tai vaunuissa hereillä ollessaan häntä viihdyttää usein rapiseva/helisevä mustekalavaunulelu. Leikkiessään hän välillä hihkuu ja ääntelee uudella innostuneella tavalla, se on niin söpöä. Leevi tykkää leikkiä lattialla siskojen, äitin ja isin kanssa ja viihtyy myös ns. yksikseen lelujen parissa. 


Ihanaa kun Leevi tykkää olla myös sylissä, mutta ei vauva-asennossa, vaan pystymmässä, heh, samalla kuunnella lauluja ja höpinöitä. Se on hauskaa kun häntä kutitellaan tai vähän lennätetään. Poitsu pitää myös siitä kun häntä katsellaan, hän saa huomiota ja hänen kanssaan kommunikoidaan. Siitä seuraa usein ihania hymyjä. Leevi nauraa, siihen ei vielä toistaiseksi riitä esim pelkkä kutitus, vaan myös kutittelijan nauru/äänet. Hän välillä nauraa jo tosi kovaa, varsinkin siskojen lähettyvillä, he ovat hänelle usein parasta viihdettä ja tytöt tykkäävätkin leikittää pikkuveikkaa monta kertaa päivässä. 


Voi että miten rakas ja ihana tuo meidän poitsu onkaan. Maailman ihanin pieni poika. Tästä vauvavuodesta on helppo nauttia. Onneksi, sillä tämä tulee olemaan kohdallamme viimeinen kerta. Hänellä on käytössä 3 koon vaippa ja vaatekoko 62, tosin jotkut 56 vaatteet vielä mahtuvat. Meillä on 4kk neuvola vasta lokakuun lopussa, koska nykyään neuvolaan saa niin huonosti aikoja, joten vielä meillä ei ole tarkempia mittoja hänestä. 

*Lisäys 6.10 Leevi kääntyi ensimmäisen kerran masulleen muutaman kerran! Vain pari päivää 4kk päivän jälkeen ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡