keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Syyslomareissu Tampereelle

Teimme pienen syyslomareissun Tampereelle. Oli kyllä kiva tehdä jotain arjesta poikkeavaa ja vähän seikkailla. Päästä hotellin lakanoihin nukkumaan. Ai että. 
Kävimme Muumimuseossa, Pikku kakkosen puistossa, Tampereen pienessä lelukaupassa, Tallipihalla ja Ikeassa. Yövyimme Hotelli Tornissa, kerroksessa 2, mutta silti meillä oli ihan kiva maisema ikkunasta. Pekka ja tytöt kävivät ihastelemassa Tamperetta hotellin 25. kerroksesta. Minäkin olisin halunnut, mutta kammoan hissejä, joten sillä välin me köllöttelimme vauvan kanssa huoneessa, hih. Hotellissa oli lapsille kivaa tekemistä puuhavihkojen ja kynien lisäksi: aarrejahti. H selvitti sen Pekan kanssa ja he saivat palkinnoksi lakun, tarratatuointeja ja muistipelikortit. Aika hauskaa! Parasta oli kuitenkin vihjeiden selvittäminen. 

Kävimme Muumimuseossa sunnuntaina, milloin vielä myös paikallisilla oli syysloma, joten museossa oli järjestetty syyslomalaisille pieniä puuhapajoja. V kävi askartelemassa noita aiheisen piirrustuksen ja molemmat tytöt askartelivat leikkejä varten pienet noidan luudat. Hauskaa! Lasten kanssa kierros museossa oli aika vauhdikas eli nopeasti katsottu ja kierretty. Toisaalta olen käynyt museossa pari kertaa aiemminkin, joten en antanut sen haitata. Meidät ottettiin ilolla vastaan museossa, mutta pajoilla saimme osittain tympeää kohtelua. Se kummastutti. Museossa oli silti kiva käydä, onhan se tunnelmallinen paikka ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää. 
Pikku Kakkosen puisto oli kohde mitä lapset olivat ehkä odottaneet eniten. Siellä olikin monenlaista tekemistä ja hauskoja härpäkkeitä kiipeilyyn, tutkimiseen ja liukumäkien laskemiseen. Vauvakin pääsi vähän kiikkumaan isin sylissä ennen kuin nukahti päikkäreille, hih. 


Tallipiha on niin tunnelmallinen ja kaunis paikka. Minulle pakollinen vierailukohde Tampereella, varsinkin ihana Tallimiehen puoti missä on tullut tehtyä ostoksia monta kertaa. Tytöt kävivät sieltä tällä kertaa ostamassa Ottiilian suomessa käsityönä tehdyille hevosilleen porkkanat. Tytöt leikkivät pihalla olevassa leikkipuistossa ja ihastelimme aitauksessa olleita poneja. Se oli tytöistä yksi reissun kohokohdista. Tällä reissulla emme monessakaan kaupassa käyneet, mutta pitihän meidän lelukaupassa käydä ihmettelemässä ja tekemässä vähän ostoksiakin, hih. Tytöt ostivat muutamia Sylvanian families juttuja: bussin, kaksi siilivauvaa sekä huvipuistolaitteen minkä mukana tuli pieni kissa. Poitsu sai söpön pupuhelistimen mistä hän kovasti ilahtui. Ikeassa kävimme lähinnä ihmettelemässä, mutta kyllä sieltä muutama juttu tarttui mukaan: pieni kenkäteline lasten kengille ja punotut korit eteiseen, päditeline ja pari juomalasia. Enemmänkin ostettavaa olisi ollut, mutta ne eivät olisi tällä kertaa mahtuneet autoon, heh.Hotelli oli vilkas ja yöllä kuului ajoittain kolinaa mikä vaikutti tämän herkkäunisen äidin yöuniin. En nukkunut niin hyvin kuin olin toivonut. Lapset ja Pekka nukkuivat hyvin. Vauva heräsi ensimmäisenä yönä syömään kerran, toisena yönä kaksi kertaa. Eli hän söi yön aikana saman verran tai jopa harvemmin kuin kotona, heh.  

Oli hassua, kun poitsu ei tällä reissulla nähnyt juuri muuta kuin hotellihuoneen, hih. Hän nukkui päiväunia yleensä silloin kun kävimme jossain. Muumimuseoon mentäessä hän oli hereillä, mutta melkein heti kun astuimme museon ovista sisään hän nukahti. Myös puistossa hän oli jonkun aikaa hereillä ennen kuin nukahti, heh. Mutta muuten meidän seikkailuilla hän oli unten mailla. Hänen kanssa oli kyllä helppoa ja hauskaa olla reissussa, heh. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡