sunnuntai 10. lokakuuta 2021

DIY Disney-halloweenkoristeet

Meistä oli lasten kanssa kiva ajatus ottaa tänä vuonna halloweenteemaksi Disney. Mickey's not so scary halloween party! Syyskuussa ja nyt lokakuussa olen innoissani suunnitellut, tehnyt ja tuunaillut sekä lasten kanssa askarrellut monia teemaan sopivia koristeita. Hauskaa! 


Halloween on yksi meidän lemppari juhlista ja sen viettäminen näkyy meillä aika isosti. Meillä halloween ei ole pelottelujuhla, vaan hauska syksyinen hassuttelujuhla mitä lapsetkin aina innoissaan odottavat. Tänä vuonna erityisen paljon, koska koristelussa esiintyy tuttuja rakastettuja Disney hahmoja! 


Minua harmittaa, kun Suomessa ei myydä Disney teemaisia halloweenkoristeita. En ole ainakaan löytänyt. Olen myös huomannut miten vaikeaa niitä on ulkomailta tilata tai sitten se tulee kalliiksi. Siksi päätin tehdä muutamia koristeita itse!  

Disney halloweenkoristeet paperista ja kartongista
Olen piirtänyt Mikki-kummituksia ja lepakoita, tulostanut pinterestistä pohjia Mikki-kurpitsoille, tuunannut niitä ja tehnyt niistä viirejä. Laminoin ne, jotta ne säilyisivät paremmin ja kauemmin. Halusin tehdä pari isompaa kurpitsaa ja teipata niihin grillitikut. Helposti sai tehtyä lapsille hauskoja hassuttelunaamareita, samalla ne ovat kivoja koristeita esim maljakossa. Yksi isompi hymyilevä kurpitsa koristaa vauvan hoitotasoa hymynaamajulisteen tilalla. 


Tytöt saivat toteuttaa omannäköiset Mikki-kurpitsat ja -kummitukset! Niistä tuli tosi kivoja! He käyttivät näiden koristeluun tusseja sekä vahaliituja. 


Disney halloweenkoristeet askarteluhuovasta
Hahmottelin ja piirsin mallit ensin paperiin. Tein kaksi erilaista Mikki-kummitusta, pienemmän ja isomman sekä muumio-Mikin. Tarvikkeet: valkoista ja mustaa askarteluhuopaa, valkoista ja mustaa ompelulankaa sekä mustaa puuvillalankaa, täytevanua, kuumaliimapistooli, sakset ja neula. Mikistä saa tuunattua helposti Minnin laittamalla sen päähän rusettipinnin. 


Disney halloweenkoristeet virkkaamalla
Täältä löydät tekemäni virkkausohjeet söpöihin Mikki- ja Minni-kurpitsoihin! 


Inspiraatiota Disney aiheisiin halloweenkoristeisiin löytyy myös esim instagramista #disneyhalloween ja pinterestistä Disney halloween. Näiden koristeiden tekeminen oli niin kivaa ja helppoa, että innostuin tekemään jokaista useamman kappaleen. Myös meidän esikoinen halusi osallistua Mikki-muumioiden ja kummituksen ompeluun.


Tässäpä teille monia kivoja Disney teemaisia askarteluideoita, myös lapsille, olkaa hyvät! Jos innostutte askartelemaan näitä olisi kiva, jos esim instagramissa tägäisitte minut @laurahassu, jotta pääsen näkemään miten ihania koristeita teidän käsissä syntyy. Mukavia askarteluhetkiä, hauskaa halloweenin odotusta ja spooky seasonia! Halloween on kiva piristys pimeän syksyn keskellä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡