lauantai 12. helmikuuta 2022

DIY ystävänpäiväkortteja

Me innostuimme eilen askartelemaan muutamia ystävänpäiväkortteja lasten kavereille, serkuille ja isovanhemmille. Tytöt tykkäävät piirrellä, maalailla ja askarrella. Poitsu (8kk) on vähän kokeillut piirtämistä äidin avustuksella. Itsekin tykkään askarrella, aina välillä keksiä ja tehdä pieniä diy projekteja. 


Tänä vuonna teimme söpöjä ja helppoja nalleystävänpäiväkortteja. Tarvikkeet: kartonkia/paperia, tussi, sakset, (glitterliimaa/maalia, pensseli, jos haluaa)

Tein mallin ja leikkasin nallet, H teki nalleille kasvot, V maalasi nallet glittermaalilla. Lopuksi vielä H kirjoitti kortteihin "Hyvää ystävänpäivää 2022". Nalleista jäi aika paljon kartonkia yli. Keksin minimoida hävikin... ( H 7v, V 3.5v, L 8kk 👇 )


Teimme myös mosaiikkisydänkortteja. Tarvikkeet: erivärisiä kartonkeja/papereita, sakset, liimaa, kynä (käytin sydänten piirtämiseen isoa sydänpiparkakkumuottia)

Leikkasimme nallekorttien ylijäämäkartongeista pieniä erilaisia ja erikokoisia palasia. Valkoisesta kartongista/paperista leikkasin sydämet korttien pohjaksi. Sitten tytöt liimasivat sydänten pinnat täyteen sinisiä, punaisia ja vaaleanpunaisia palasia. Sydänkorteista tuli todella upeita. 


Aikaisempina vuosina olemme tehneet mm. tälläisiä ystävänpäiväkortteja 👇

 
Meistä on ollut kiva ystävänpäivänä aina muistaa läheisiä korteilla, kuvaviestillä tai jopa molemmilla. Kaikki juhlapäivät inspiroivat minua. Yleensä innostus näkyy teemaan sopivina vaatteina, koristeina, askarteluilla, kodin sisustamisella/stailaamisella. Pekka miettii aina juhlapäiviin sopivia herkkuja. Meidän mielestämme aina on syytä juhlaan, myös ystävänpäivänä. Mukavia askarteluhetkiä! Ps. Tiedän, että lapset olisivat voineet tehdä kortit alusta loppuun itse (varsinkin koululainen), mutta tällä kertaa halusin auttaa heitä ja myös itse osallistua askarteluun. Yhdessä on hauskempaa ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡