torstai 30. kesäkuuta 2022

Kesäkuun kivoimpia juttuja

Kesäkuu on ollut minulle rankka, sitä ei voi kieltää. Kesäkuu alkoi päivystyksessä ja (melkein) loppui päivystyksessä. Lonkka, lantio, vatsa ja selkä ovat kipuilleet. Liikkuminen on ollut vaikeaa. Onneksi lähiaikoina tulen olemaan viisaampi, sitten kun lääkärissä tilannettani tutkitaan tarkemmin. Niin ainakin toivon, mutta ei siitä nyt sen enempää. Minun on tärkeää keskittyä positiivisiin asioihin. Se on minulle ehkä nyt tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Sanoin niin talvellakin, mutta en silloin uskonut, että voisin tänä vuonna kokea jotain vielä kamalampaa kuin TMD. Vaikka on rankkaa, myös kivoja asioita tapahtuu. Haluan löytää ja nähdä elämän pieniä iloja. Haluan muistella mitkä olivat niitä kesäkuun kivoimpia juttuja.


Kivaa, kun kesä alkoi ja lämpimät kelit tulivat. Olemme ihastelleet meidän pihan kukkia. Pääsimme viettämään lähipiirin kanssa poitsun synttäreitä. Samalla ihanaa ja haikeaa, kun hänestä on kasvanut jo niin iso poika. Olemme herkutelleet jäätelöllä ja mansikoilla, syöneet grilliruokaa. Hauskaa, kun Pekalla alkoi juhannusviikolla loma. Laatuaika perheen kanssa on tehnyt hyvää. Pekka on vienyt lapset mm. Tykkimäki Actionparkiin ja ulkoillut heidän kanssaan. On ollut kiva pelata pleikkarilla Simssiä ja yhdessä CTR:ä. Tytöt pääsivät mamman ja papan kanssa mökille. Innostuin ompelemaan pari pehmonallea. Pekka ja lapset olivat V:n kummeilla kylässä, viettämässä kivaa kesäpäivää kavereiden kanssa. Minä pötköttelin kotona. Pekka sanoi piristääkseen minua, että "yritä nauttia levosta ja siitä että nyt ei tarvitse tehdä mitään". Ottaa tämä lepäily siltä kantilta eikä vain miettiä sitä miten kökköä on kun ei voi oikein tehdä mitään.  Lepoa kun minulla yleensä aika harvoin on kolmen lapsen kotiäitinä. Kyllä minä yritän tästä lepäilystä nauttia. Kesäkuussa tapahtui kivoja asioita, kun vain halusi niitä löytää. Tässä vielä tarkemmin kesäkuun kivoimpia juttuja:


Poitsu 1v
Olet iloinen ja vauhdikas poika kenellä on alkanut enemmän tulla esiin myös omaa tahtoa. Kaukosäätimet, ohjaimet ja imuri, ne kiinnostavat sinua kovasti. Imuria olet tutkinut melkein päivittäin jo monta kuukautta. Se on jännä kapistus. Tykkäät käppäillä kävelykärryllä, leikkiä palikoilla, aktivointihärpäkkeillä ja katsella kirjoja. Jaksat ihmetellä kirjan sivuja pitkään. Käsinuket ovat hauskoja ja tietenkin sinun hyppivät ja karjuvat dinopehmot. Äiti hyppyyttää ja ääntelee dinoääniä, heh. Sinä nauravaisena katsot äidin hassutteluja ja osaat itsekin tehdä dinon murinaa ja hyppyyttää dinoja. Se on samalla ihanaa ja haikeaa, kun olet jo niin iso poika. 


Dinosynttärit
Mietimme mikä teema olisi hauska pienen pojan ensimmäisille kesäsynttäreille ja aika äkkiä teemaksi valikoitui dinot! Pekka teki upean ilmapallokaaren ja herkullisen kakun. Äitini, eli synttärisankarin mamma teki myös hienoja leipomuksia, mm. dinopipareita. Koristeena käytimme myös . dinokaitaliinaa, dinokonfetteja, muovidinoja ja dinopehmoja. Meillä oli kivat dinojuhlat läheisten kanssa. 

Pekan kesäloma alkoi
Niin kivaa, kun juhannusviikolla Pekalla alkoi kauan odotettu kesäloma. Tosin se tuossa on harmi, että minun tilanteeni takia jouduimme perumaan reissut ja monenlaiset muut lomasuunnitelmat. Meillä on silti ollut kivaa. Parasta kiireettömyys, hitaat aamut, yhdessä pelaaminen, ulkoilu, elokuvien katsominen. Olemme katsoneet telkkarista myös Remontilla rahoiksi, Suurmestaria, Simpsonien uusia jaksoja ja Legomasters kausia. Ihanaa, että saamme olla yhdessä perheenä, ei ole kiire minnekään. 

Juhannus
Vietimme mukavaa laatuaikaa perheen kesken ja teimme perinteisiä juhannusjuttuja kuten saunottiin, grillattiin ja syötiin mansikkakakkua. Laitoin päähäni koivuseppeleen, söin jäätelöä ja lillutin varpaita kukkajalkakylvyssä. Meillä oli kiva juhannus, ei pitäisi valittaa, mutta kaipasin vain niin kovasti järvimaisemaa, mökkijuttuja ja sukulaisia, mutta ei tälle kiputilanteelleni voinut mitään. Kyllä minä varmaan vielä jossain vaiheessa mökille pääsen. Se onkin sitten varmasti ihana elämys. Hauskaa, että kuitenkin tytöt pääsivät viettämään perinteistä mökkijuhannusta mamman ja papan kanssa (la-su). Juhannusaaton vietimme yhdessä kotona. 


Kukat
Olen yllättynyt siitä miten paljon kukkia olemme pihalla nähneet. Suurin osa meidän pihan kukista on edellisten istuttamia, naapurista levinneitä tai tuulen tänne kuljettamia. On muutamia kukkia ja puita itsekin istutettu tai siirretty. En tiedä kukista kovin paljon, joten olen joutunut käyttämään googlea apuna kukkien tunnistamisessa. Minulle nimillä ei ole niin väliä. Minusta vain on tuntunut kivalta seurata minkä näköisiä kukkia pihalle ilmestyy ja ottaa niistä ihania kuvia muistoksi. 


Mamma auttoi meitä pihan hoidossa
En tiedä onko meillä koskaan mansikat kukkineet yhtä upeasti kuin tänä vuonna. Hoidin keväällä pihaa niin hyvin kuin pystyin ennen kipuja. Harmittaa, että en ole koko kesäkuussa pystynyt pihalla mitään puuhastelemaan. Itku tuli, kun äiti tarjoutui auttamaan minua ja siistimään pihaa, kitkemään rikkaruohoja. Minulla on maailman paras äiti. Kaikkien omien hommiensa ja työnsä lisäksi hän oli ennen  Pekan lomaa melkein joka päivä auttamassa minua lastenhoidossa (mm. poitsun nukuttamisessa) ja on halunnut vielä kaiken päälle auttaa meitä myös pihan siistimisessä ja kukkien hoidossa. Olo on niin kiitollinen ja onnellinen. Kiitos äiti. Halusimme kiittää äitiä vielä lahjakortilla kukkakauppaan. 

Pekka on nurmikkoa leikannut, mutta hänellä ei mitenkään riittäisi aika vielä kitkemishommiin ja pikkunäpräämiseen. Koska minulla liikkuminen ja kumartelu on vaikeaa, kotona suurin osa hommista on Pekan vastuulla, mikä on rankkaa. Mun supermies. Pekalla pitää olla aikaa myös rentoutumiseen. Ei kukaan jaksa koko ajan suorittaa. Onneksi hän on nyt lomalla.


Pekan nimpparit
Kuun lopussa vietimme oman perheen kesken Pekan nimipäivää. Söimme jäätelöä, lapset tekivät ihanan kortin, pelasimme pleikkaria ja sauna lämpeni. Muu perhe söi pizzaa ja minä söin vatsaystävällisempää ruokaa, koska minulla on vatsa ärtynyt lääkkeiden syömisestä. Meillä oli kivapäivä. Pekka oli juhlapäivänsä ja hemmottelun ansainnut. Maailman paras mies ja isi ♡


Näkymät ikkunoista 
Koska olen kesäkuussa köllötellyt ja lepäillyt paljon, olen tehnyt hauskan havainnon meidän ikkunanäkymistä. Kun tuuletusikkunat ovat auki, jokaisesta niistä näkee puita ja taivasta esim sohvalla tai sängyllä pötköttäesssä. Kaunista. En ole koskaan aikaisemmin ajatellut että jokaisesta ikkunasta on kiva maisema, kun katsoo vähän erilaista kulmasta. 


Ompeluhommat 
Koska olen paljon kökötellyt, innostuin ompelemaan huopakankaasta pari suloista nallea lasten leikkeihin. Tykkään ommella käsin huopakankaasta, koska se on nopeaa, ei niin tarkkaa ja sitä voi tehdä missä vain, esim sohvalla. Olen aiemmin ommellut huopakankaasta halloweenkoristeita, käsinuken, sorminuken, kissan, tipuja, nalleja ja pupuja + joululahjoja. Minusta on ihanaa itse tehdä leluja lasten leikkeihin, uskon että niistä jää lapsilleni kivoja lapsuusmuistoja. Toivottavasti myös muille lähipiirin pikkuisille, kenelle olen ommellut/ompelen leluja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡