keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Rakas kaksivuotias

Rakas kaksivuotias, olet niin ihana, iloinen ja hurmaava. Nauravainen hymypoika hassuttelija. Osaat välillä olla kyllä myös pippurinen, oikea tahtotaapero. Koti on turvallinen paikka näyttää kaikenlaisia tunteita, mutta kiukkuamalla ei saa tahtoaan läpi. Ehkä sinä sen vielä opit, hih. 


Leikit monenlaisilla leluilla kuten autoilla, duploilla, leikkityökaluilla, palikoilla ja palloilla. Tykkäät erityisesti uusista synttärilahjaksi saaduista autoista mm. Ryhmä Hau ajoneuvoista, poliisiautosta ja kaivurista. Välillä hoidat nukkea ja halailet pehmoleluja. Joskus myös leikit siskojen kanssa barbeilla, junaradalla tai ruokaleikkejä. Suosikkipehmojasi ovat olleet dinot, ankat, herra lonkeroinen, puput, jyripossu, Ryhmä Hau Rolle, squishmallows koira, isin vanha pehmoauto ja äitin vanha iso nalle. Tykkäät katsella kirjoja ja olet kiinnostunut osoittamaan ja kysymään "tää?", sen jälkeen haluat kuulla vastauksen. 


Vaikka sanoja ei vielä kovin montaa tule ja osa ensimmäisistä sanoista on unohtunut, ymmärrät puhetta hyvin. Tiedät esim minne pitää mennä kun äiti sanoo "nyt täytyy käydä käsipesulla" tai kun isi sanoo "nyt lähdetään ulos", silloin haet kengät ja kokeilet laittaa niitä jalkaan. Tiedät monenlaisia sanoja, osaat esim kirjasta näyttää mm. missä on koira, porkkana, auto, sateenkaari, jne... Lempikirjojasi tällä hetkellä on: värikkäät ja äänekkäät eläin- ja lintukirjat, puppe kirjat, autokirjat ja Mikki Hiiri kirja, vaikka kuuntelet ja katselet mielelläsi kaikenlaisia kirjoja. Osaat sanoa tälläisiä sanoja: äiti, isi, ankka, auto, kakka, tää, tässä, joo, tule, kukka, kiitti, avaa, jee, nam. Ei ole kiire, opit puhumaan enemmän omaan tahtiisi, äiti, isi ja siskot tukevat ja kannustavat sinua.


Neuvolassa todettiin, että motoriset taitosi ovat erittäin hyvät, sen me kyllä jo tiesimmekin. Osaat juosta, hyppiä, kiivetä ja kulkea rappusissa. Sinulla on hyvä tasapaino, tykkäät pomppia trampoliinilla, kiipeillä kiipeilykaaressa ja laskea itse puistossa liukumäkeä. Osaat potkaista palloa, heität hienosti palloa ja osaat ottaa koppiakin, vaikka ihan aina se ei onnistukaan. Osaat rakentaa palikoista korkeita torneja. Olet nopea ja ketterä, vauhdikas pieni poika. Kasvat ja kehityt ihan hyvin omalla käyrälläsi, vaikka kasvu näyttäisi olevan vähän laskussa. Olet 84.2cm pitkä, painat 12.2 kiloa ja päänymäpärys on 50.6cm 


Vaikka enemmän touhuilet ja leikit, jaksat katsoa myös telkkariakin. Jos sinä saat päättää sieltä tulee esim Ryhmä Hau, Pipsa Possu, Mikki Hiiren Hupitalo, Mikki Hiiri ja Ralliryhmä tai Mikki Hiiren kerhotalo. Olet tykännyt katsoa myös äidin kanssa Muumeja ja Vili Vilperiä, siskon kanssa Barbapapaa. 


Nukut hyvin, pääsääntöisesti koko yön omassa sängyssä. Nukut yhdet päiväunet, kestoltaan 45min-2t. Äiti nukuttaa sinut yleensä päiväunille viekussa, päiväunet nukut siis äitin ja isin sängyssä. Rattaissa tai autossa silloin, jos olemme reissussa. Olet aikalailla kaikkiruokainen. Herkkuasi ovat mm. vesimeloni, mansikat, jäätelö, keksit, usein ruuasta toteat "nam tai "nam nam". 


Olet ollut aina kiinnostunut tutkimaan monenlaisia laitteita mm.imuria, pädiä, tietokonetta, kameraa, puhelimia, kaukosäätimiä ja pleikkarin ohjainta, aina kun olet päässyt niihin käsiksi. Myös äidin ompelukone on vaikuttanut kiinnostavalta kapistukselta. Olet innokas auttamaan, astianpesukoneen tyhjennyksessä, viemään astioita keittiöön ja leluja paikoilleen. Olet siskon kanssa innokas siivousapulainen, kun äiti siivoaa, haette siskon kanssa omat puiset leikkisiivousvälineet. Se on niin söpöä. 

Olet niin ihana ja reipas pieni kulta. Tuot niin paljon iloa ympärillesi. Se on mahtavaa miten ihmeellisenä ja kiinnostavana näet maailman. Usein toteat vaikuttuneena "vau", se ilahduttaa kaikkia ympärilläsi. Tykkäät myös kun sinua kehutaan, näytät juuri siltä, että olet iloinen ja ylpeä itsestäsi ja niin pitää ollakin. Olet niin taitava ja reipas, maailman ihanin pieni poika juuri tuollaisena. Niin rakas ja tärkeä, meidän kaikkien kulta, L****-L********nen, L*****kä, murumursu, murupupu, nallukka, ipana papana, tahtotaapero, Pekka Junior, L**** Pekanpoika, haisulipoika, poikanen, poitsu, poitsukka... rakkaalla lapsella on monta nimeä. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡