perjantai 9. kesäkuuta 2023

Upeaa kukkaloistoa Arboretum Mustilassa

Yksi Kouvolan seudun upeimmista retkikohteista on ehdottomasti Kouvolan Elimäellä sijaitseva Arboretum Mustila. Varsinkin näin alkukesästä. Pari päivää sitten teimme sinne hauskan tyttöjen retken Mamman kanssa. Ihastelimme mm kukkivia Atsaleoita, Alppiruusuja ja monia muistakin kukkia. Erilaisia kasveja, pensaita ja huikean korkeita vanhoja puita. 




V totesi ensimmäisiä kukkia nähtyämme: "Vau! Aivan kuin olisimme ihan oikeassa satumetsässä." Siltä se tosiaan tuntui, polun varrella kukkia oli joka puolella. Kuvat eivät tee oikeutta sille miten upealta metsässä näytti. 



Meidän päätarkoitus oli mennä ihastelemaan kukkivia atsaleoita ja alppiruusuja ja niitä me onneksi näimmekin. Molemmat tytöt halusivat kuvata kukkia myös itse. H kuvasi omalla puhelimella, V minun puhelimella. Se on hauskaa, sillä oma kuvausharrastukseni alkoi teini-ikäisenä kukkien kuvaamisesta. Tykkään kuvata kukkia edelleenkin, vaikka äidiksitulon myötä olen kuvannut enemmän lapsia, heidän kivoja puuhia ja kotiamme. 


Kukkien, kasvien ja puiden lisäksi metsässä oli paljon muutakin ihmeteltävää. Oli kylttejä missä kerrottiin tietoa, oli hienoja puisia patsaita ja maalattuja kiviä. Lapsia oli ajateltu. Reitin varrella oli myös vähän väliä penkkejä ja jossain kohtaa meitä vastaan tuli myös riippumatto. Siinä olisi ollut kiva köllötellä pidempääkin, mutta kuten arvata saattaa metsässä oli jonkun verran hyttysiä, tosin vähemmän mitä etukäteen ajattelin.



Tosiaan patsaspolku oli upea, täynnä hienoja puuveistoksia, niitä oli muuten todella paljon. Patsaat esittivät mm eläimiä, myyttisiä hahmoja kuten peikkoja, haltioita ja tonttuja. V:n lemppari oli yksisarvinen, me muut emme osanneet päättää yhtä suosikkia. Mamma sanoi kyllä hienosti, että "krokotiili oli niin oikean näköinen, todella hieno!" Minua viehätti erityisesti mm. suloiset puiset kärpässienet. 

Meidät yllätti matkan varrella oleva metsäkirkko. Se oli todella tunnelmallinen paikka. Onkohan joku pari mennyt siellä naimisiin? Vähän matkaa polun varrella metsäkirkon jälkeen oli piknik pöytiä. Hauskaa! 



Oli ihana yllätys, kun kierroksen päätteeksi mamma tarjosi meille vähän herkkuja sympaattisesta kahvilasta, samasta rakennuksesta mistä olimme alussa ostaneet liput. Kiitos mamma. ♡ Meiltä, kahdelta aikuiselta liput maksoivat yhteensä 20€, tytöt eli kaksi alle 12-vuotiasta lasta pääsivät ilmaiseksi. Halusimme maksaa mamman lipun, koska hän aina meitä auttaa ja ostelee lapsille yllätyksiä. Lisää tietoa Arboretum mustilasta, aukioloajoista ja hinnoista löytyy täältä.




Meille kaikille retki Mustilan Arboretumiin oli ihana elämys, mitä muistelemme pitkään hymy huulilla. Ehkä teemme kukkaretkestä mamman kanssa joka vuotisen perinteen? Se olisi hauskaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡