maanantai 25. syyskuuta 2023

Ihania muistoja herättäviä pehmoleluja lapsuudestani

Viimeisimmältä mökkireissulta tarttui mukaan monenlaisia ihania pehmoleluja 90-luvulta ja 2000-luvun alusta. Vanhempieni mökillä on säilössä minun ja veljeni vanhoja leluja, tällä kertaa innostuin penkomaan pitkästä aikaa omaa leluarkkuani ja otin sieltä monia ihania pehmoleluja lasteni leikkeihin. Oletkohan sinä leikkinyt näillä samoilla leluilla lapsena?


Halusin meille kotiin kaikki minun ihanat Nalle Puh-pehmot. Ison Nalle Puh pehmolelun (ja ihan pienet mini Nalle Puh figuurit) olen hakenut mökiltä aikaisemmin, nyt oli pienien pehmolelujen vuoro. Luulen, että melkein kaikilla on joku muisto Nalle Puhista omasta lapsuudesta. Silloin telkkarista tuli Nalle Puh-tvsarja minkä tunnusmusiikki kuului "Nallee Nalle Puh Nallee...." Muistateko?  Meille tuli myös Nalle Puh sarjakuvaa ja olen lapsena katsonut monia Nalle Puh-elokuvia. Meillä on ollut myös Nalle Puh-kirjoja sekä -palapeli, ne olen jo aikaisemmin tuonut mökiltä meille. Nämä söpöt pienet Nalle Puh-pehmolelut ovat oikeastaan vanhoja Mc Donald's lastenaterioiden mukana tulleita leluja ihan 2000-luvun alusta. Voi kunpa minulta löytyisi ne kaikki. Muistan omasta lapsuudesta monia muitakin kivoja Disney-aiheisia mäkkärileluja, ne olivat hienoja! Muutenkin mäkkärilelut olivat silloin kivempia. 


Tietenkin minun piti ottaa kotiin minun vanhat Pokemon pehmolelut. Pokemon oli nimittäin lapsuudessani uusi hittijuttu. Katsoimme veljeni kanssa tvsarjaa, keräsimme pokemon-kortteja ja meillä oli leikeissä pehmojen lisäksi myös figuureja. Oli meillä Pokemon-pelikin meidän siihen aikaan hienoihin gameboy coloreihin. Hauskaa! Pokemon-figuurit ja -kortit olen tuonut mökiltä jo aiemmin. Nyt oli söpöjen pehmolelujen vuoro. Tunnistatko mitkä Pokemon-pehmot minulta löytyvät? Hih.


Voi miten ilahduin nähdessäni nämä söpöt Smunchie Scrunhiet 90-luvulta. Oli hauskaa leikkiä niillä ihan pehmoleluina, koska scrunhien saa pehmolelun sisään. Oli myös kivaa solmia scrunhiet hiuksiin tai pujottaa ne käteen käyttäen söpöjä pehmoja käsimaskotteina. Tietenkin minun piti ottaa nämä söpöläiset meille. Minulla on niitä kolme: oranssi kissa, harmaa koira ja ruskea nalle? Lupasin antaa koiran H:lle ja kissan V:lle käyttöön. Minä haluan säilyttää itselläni yhden, tuon söpön ruskean otuksen. 


Karvinen! Kuka muistaa omasta lapsuudestaan Karvisen? Me olemme veljeni kanssa katsoneet telkkarista tv sarjaa Karvisesta ja lukeneet sarjakuvia. Olen katsonut myös 2000-luvun alussa tulleet Karvinen-elokuvat. Meidän omat lapset tykkäävät kovasti Karvinen elokuvista, voi miten he ilahtuivat nähdessään tämän hauskan pehmolelun. Ajattelin kunnostaa pehmoa korjailemalla silmien ja nenän kuluneita maalipintoja.

Smurffit! Pakko oli ottaa kotiin pari pientä smurffi-pehmoa muistoksi. Me katsoimme lapsena veljeni kanssa smurffeja, olikohan meillä niitä vhs-kaseteilla vai tuliko niitä telkkarista? En enää niin tarkasti muista. Se velho oli niin hauska yrittäessään napata smurffeja. Ja voi että smurffilaulut olivat hauskoja, muistatteko ne? Meillä ainakin oli smurffi-levyjä ja niiden tahdissa jammailtiin, haha. Näitä mäkkärin smurffipehmoleluja olisi mökillä ollut enemmänkin, mutta päädyin ottamaan meille vain kaksi, smurffiinan sekä jouluisen smurffin lahjapaketin kanssa. Aika hauskoja! Ennen oli tosiaan kivempia mäkkärileluja, niillä tuli oikeasti leikittyä. Me otamme omille lapsille harvoin lastenateriaa, leluja vain silloin, kun on jotain oikeasti kivoja, niin käy harvoin. 

Hessu-pehmolelu on ollut minun hauska korismaskotti. Harrastin lapsena/nuorena koripalloa melkein 10 vuotta. Tälläiselle Disney-nörtille Hessu-pehmo on tärkeä, vielä kun siihen liittyy minulle pitkään ollut rakas harrastus.


Olen aikaisemmin tuonut mökiltä mm. pari tonttupehmoa, nyt toin pari sydänpehmoa sekä herttaisen sydänrasian meidän ystävänpäivänjuhlintaa ajatellen. Rasiasta voisi tulla hauska ystävänpäivän yllätysrasia. Otin kotiin myös söppänän pupun nukenkasvoilla, se on ostettu aikoinaan Tiimarista. Tiesitkö muuten tätä: tällä hetkellä täällä Kouvolassa toimii Suomen ainut Tiimari.


Toin mökiltä monia kivoja pehmoleluja omien lasten leikkeihin. Olen niin iloinen siitä miten paljon vanhat leluni lapsia ilahduttavat. Niillä on syntynyt jo monia kivoja leikkejä. Pehmoleluja jäi mökille vielä hurjat määrät. Ehkä joskus kotiutan niitä lisää? Aika näyttää kuinka käy. Ainakin kotiuttamatta on vielä yhdet tärkeimmistä pehmoleluistani Anniina -niminen Snoozem? kuperkeikkanalle sekä Aatu- niminen Little monkey lost apina, nimesin pehmolelut lapsena itse, hih. Minulla oli myös muumipehmoleluja (ainakin muumimamma) ja olen niin harmissani siitä, että jostain syystä ne eivät ole säilyneet.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡