lauantai 30. syyskuuta 2023

Syyskuun kivoimpia juttuja

Syyskuu meni ohi melko nopeasti ja hyvä niin. Arki tuntui välillä raskaalta ja tylsältä. Pienet olivat syyskuussa kaksi kertaa flunssassa ja kuun lopussa minäkin sain tartunnan. Että sellaista. Tietenkin syyskuussa oli myös paljon kivoja hetkiä: pääsimme sisustamaan kotiamme syksyisemmäksi, vietimme aikaa läheisten kanssa, ulkoilimme yhdessä, teimme herkkuostoksia jäätelöautolla, askartelimme, ompelin, tunnelmoimme kynttilöiden valossa ja katsoimme monia hauskoja elokuvia. Tässä vielä tarkemmin syyskuun kivoimpia juttuja:


Sisustimme kotiamme syksyisemmäksi
Meillä kotona vaihtuu koristeet ja osa tekstiileistä vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan. Meidän mielestämme se on hauskaa ja tuo kivaa vaihtelua arkeen. Kesähaikeuden selättää helpommin, kun keskittyy kivoihin syksyisiin juttuihin, kuten kurpitsoihin, kynttilöihin ja kauniisiin syksyn väreihin.


Kävimme yhdessä poimimassa omenoita
Meidän syksyisiin perinteisiin kuuluu omenoiden poimiminen sukulaisten pihalta. Onneksi tämä perinne toteutui, sillä toinen alkusyksyn perinne jäi toteuttamatta, emme nimittäin päässeet tänä vuonna käymään auringonkukkapellolla. Lapsista oli hauskaa etsiä omenoita ja syödä niitä heti. Istua samoilla rappusilla kuin minä ja veljeni lapsina ja moni muu ennen meitä. 


Askartelimme lasten kanssa monenlaista
Maalasimme yhdessä kuivattuja vaahteranlehtiä, tammenlehtiä ja tammenterhoja. Minä maalasin hurjan hauskoja halloweenkissoja. V ja L maalasivat monia ihania vesivärimaalauksia. Piirtelimme ja maalasimme koko perhe yhdessä syksyisiä piirroksia kuten kurpitsoja ja kummituksia. Alla olevassa kuvassa vain pieni osa meidän askarteluista.


Vietimme hauskan ulkoilupäivän sukulaisten kanssa
Vietimme hauskan ulkoilupäivän mummin ja ukin, lasten tätien, serkkupoikien ja poitsun kummien kanssa. Kävimme yhdessä leikkipuistossa leikkimässä ja söimme mummilla ja ukilla Pekan siskon tekemää herkullista kakkua. Samalla juhlimme mummin nimipäivää. Olipa mukavaa viettää aikaa yhdessä isolla porukalla.


Juhlimme meille rakkaan pienen pojan syntymäpäivää
V niin ihanasti kutsuu häntä serkuksi, vaikkei hän oikeasti lastemme serkku olekaan. Kuitenkin läheinen ja meille rakas pieni poika. Hänellä olikin hauskat autot synttärit mikä inspiroi meitä myöhemmin katsomaan kyseisen elokuvan. Kaikki juhlat, mutta varsinkin lasten juhlat tuovat niin ihanaa piristystä arkeen. Meillä oli hauskaa ja varsinkin onginnasta saadut tatuointitarrat olivat lasten mieleen. 


Oi ihanaa, huomenna on  lokakuun, yksi lempikuukausistani. Halloween lähestyy, spooky season on täällä! Wuhuu! Tässä vielä linkit kaikkiin syyskuun postauksiin:


Syyskuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡