lauantai 20. elokuuta 2016

Taiteiden yö 2016

Perinteisesti elokuun puolessa välissä Kouvolassa on Taiteiden yö. Kaupunki herää eloon, on paljon erilaisia esiintyjiä, kojuja, katukeittiöitä, taidetta on nähtävissä joka puolella. Osa esityksistä ja taiteesta maksaa, mutta on myös ohjelmaa, mistä saa nauttia ilmaiseksi. On mukavaa että järjestetään tapahtuma joka kerää ihmiset yhteen ja juhlistaa taidetta. Lähdettiin kiertelemään ja katselemaan mitä tämän vuoden Taiteiden yö tarjoaa meille "vaan ihmettelijöille".


Me menimme ensin kävelykadulta ostamaan metrilakuja ja katsomaan mitä kaikkea siellä on myynnissä. Kojuista ei tarttunut muuta mukaan, mutta sitten näimme kävelykadun toisessa päässä myynnissä ilmapalloja! Helmi oli saanut mammalta ja papalta mukaan hieman taskurahaa ja päätettiinkin ne rahat sijoittaa ihanaan Muumi-palloon. Pallo oli yllättävän arvokas, mutta  osattiin kyllä odottaakin pallolle melko muhkeaa hintaa. Keskustassa pyörähtäessä näin jotain sellaista, mitä en ollut aikaisemmin nähnyt: pyöräilevän pianistin, vau! Lähdettiin kävelemään kohti Kouvolan Museokorttelia. Matkalla sinne näimme ohikulkevia junia, joita Helmi ihmetteli.Kouvolan Museokortteli on kyllä helmi harmaiden betonitalojen sävyttämässä kaupungissa. Se sijaitsee ihan keskustan vieressä, tunnelma on hyvin erilainen omalla viehättävällä tavallaan. Alue on idyllinen, siellä on ihania vanhoja puutaloja, söpöjä pieniä putiikkeja, kahvila ja radiomuseo. Kaunisnurmen Museokorttelissa työskenteleekin monenlaisia kädentaitajia: ompelija, keraamikko, valokuvaaja ja  aluleella on myös entisöijäverstas. Ihastelimme idyllistä Museokorttelia ja heti ensimmäiseksi näimme heppoja, menimme tietenkin heti niitä katsomaan. Tarjolla oli poniratsastusta, mikä Helmiä kiinnosti kovasti. Katseltiin käveleviä heppoja ja Helmi oli niistä vaikuttunut ja totesi "vau". Siitä mentiin läheisen Steinerpäiväkodin pihalle leikkimään ja ihmettelemään, sielläkin oli kaikkea mukavaa ohjelmaa. Piha oli ihana, hyvin kodinomainen, päiväkoti ei vaikuttanut yhtään "laitokselta". Leikkien jälkeen jatkettiin matkaa kohti Kouvola-taloa.


Matkan varrella ihasteltiin taloja ja nenään tulvi ihana lettujen ja vohveleiden tuoksu. Tällä kertaa ihmispaljouden vuoksi tyydyttiin vaan haistelemaan herkullisia lettuja. Kouvola-talon lähistöllä oli tarjolla paljon taidetta: laulu- ja tanssiesityksiä, taidenäyttelyitä(5€), katusirkusta + paljon muuta. Siellä olisi ollut myös pomppulinna mikä olisi varmasti Helmistä ollut ihana. Ajateltiin kuitenkin, että on turvallisempaa mennä pomppulinnaan pomppimaan vasta ensi vuonna. Sitten kojujen seasta etsimään jätskimyyntiä, ajateltiin kun kesä vetelee viimeisiään niin ostetaan vielä irtojäätelöä. Tarjolla oli kuitenkin vain pehmisauto. Pehmis olisi ollut myös hyvää, mutta Helmille jäätelö on parempi vaihtoehto kun se sulaa hitaammin. No lähdettiinkin siitä sitten kävelemään takaisin keskustaan päin jäätelölle ja sitten kotia kohti.
Upeassa Moision Kartanossa Elimäellä oli Taiteiden yön kunniaksi avoimet ovet (19.8), siellä on paljon kauniita maalauksia, taidetta voi myös ostaa omalle seinälle. Moision Kartano on kaunis, historiallinen paikka, josta saa (tilauksesta) myös herkullista ruokaa. Kartanossa on juhlittu mm. meidän häät, Helmin ristiäiset ja perinteisesti käymme siellä aina äitienpäivälounaalla. Varmasti tulevaisuudessa juhlimme siellä vielä monet juhlat. Kartanon piha on myös kaunis ja viihtyisä, siellä on otettu meidän hääkuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡