perjantai 18. marraskuuta 2016

Rehellistä avautumista

Minusta on hassua miten jotkut ihmiset ihmettelevät taloudellista tilannettani ja puhuvat siitä, miten blogini on muka pelkkää hypetystä tai "jeejeejee-meininkiä". Olen hämmästynyt.

En muista että olisin ihmetellyt kenenkään raha-asioita. Mielestäni ne ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita eivätkä kuulu kenellekään muulle. Olemme kaikki erilaisia ja ihmisillä on erilaiset elämäntilanteet. Jos joku on ostanut jonkun vaatteen tai tavaran niin kyllä sillä on jotenkin siihen varaa, tavalla tai toisella. Se riippuu myös siitä mihin ja miten rahansa käyttää. Meitä on tässä taloudessa kaksi vanhempaa. Kyllä Pekkakin ostaa Helmille vaatteita ja tavaroita. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta minusta se on vaan todella outoa miettiä toisten raha-asioita ja hämmästellä niitä.


Entä sitten jos blogini käsittelee paljon iloisia, kivoja asioita? Minusta se ei ole keneltäkään pois. Kerron myös mielelläni kokemuksia tuotteista mistä pidän ja mitkä koen käytännöllisiksi. Lisäksi pidän monenlaisista lastenvaatteista, ovathan ne ihania. Jos minä tulen iloiseksi ja hyvälle tuulelle kivoista asioista, joita kuvaan ja mistä kirjoitan, niin eikö se ole hyvä juttu? Minusta se on. Hassua muutenkin, että joku pitää tätä pelkkänä "hypetys -blogina",  koska ne ketkä tätä blogia oikeasti ovat lukeneet, niin tietävät että blogini on paljon muutakin: meidän kuulumisia, syviä tunteita ja ei niin kivoja kokemuksiakin. Ja vaikka blogini olisi pelkkää "jeejeejee"-meininkiä niin entä sitten? Kirjoitan blogia itseäni ja läheisiäni varten. Kirjoitan ja kuvaan tänne juttuja mistä pidän, mitä pidän tärkeänä ja mistä tulen iloiseksi. Se on mielestäni surullista, jos joku ärsyyntyy tai pahoittaa mielensä niistä, koska tosiaan tätä ei ole kenenkään pakko lukea. Jos joku asia kuitenkin jää vaivaamaan tai ihmetyttää, niin minulle saa esittää kysymyksiä. On kuitenkin hassua muodostaa mielipide lukematta tai lukemalla vain yhden tai kaksi postausta. Toki niistäkin voi ja saa muodostaa mielipiteen, mutta se ei kerro kokonaiskuvaa blogista tai minusta itsestäni.


Olen kirjoittanut blogia vasta reilu puoli vuotta. Olen kuitenkin huomannut jo kehittyneeni ja tullut itsevarmemmaksi kirjoittamisen suhteen ja ihmisenä muutenkin. Tämä blogi on itselleni todella tärkeä. Se auttaa minua käsittelemään asioita ja se muistuttaa minua kaikista kivoista asioista, jotka tekevät minut onnelliseksi. Arjen pienet ilot ja niiden huomaaminen on ollut minulle tärkeä opetus. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää, vaikka olisikin huono päivä. Olen blogin myötä kasvanut itsevarmemmaksi ja olen tajunnut, että elämäni on todella ihanaa. Minulla on ihana perhe ja läheiset, olen heistä kaikista todella kiitollinen. Kaikki muut ihanat asiat mitä elämä on minulle antanut on plussaa. Olen selvinnyt vaikeista tilanteista juurikin läheisten ihmisten tuella ja rakkaudella. On niin hienoa olla tässä pisteessä nyt. Olen oppinut sen, että vain sillä on merkitystä, että teen sitä mitä haluan, mistä tykkään sekä mitä itse ajattelen ja mitä minulle tärkeät ihmiset ajattelevat minusta ja tekemisistäni.

2 kommenttia:

 1. Asiaa! <3
  Mutta valitettavasti jo esim. tuo: "Minulla on ihana perhe ja läheiset..." -tosiasia voi aiheuttaa älytöntä katkeruutta sellaisessa, jolla on omat ihmissuhteet solmussa. (Eikä tod.näk aikomustakaan tehdä asioille mtn).
  Ja näitähän riittää, oma lehmä ojassa, niin ei osata tippaakaan olla onnellisia toisten puolesta.
  Surullista, mutta totta :(
  Paras jättää nuo arvosteliat huomiotta, ottaa käyttöön hälläväliä-asenne heitä kohtaan :)
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta, kyllä se epäreilulta tuntuu ja tuollainen reaktio on toisaalta ihan ymmärrettävää. Mutta jos kirjoituksistani pahoittaa mielensä niin ei ehkä sitten kannata lukea :(

   Kun aloitin bloggaamaan niin osasin odottaa, että matkan varrella saattaa tulla ihmettelyä ja negatiivisia kommentteja. Onneksi kuitenkin positiiviset kommentit kannattelee ja se ilo mitä itse saan bloggaamisesta.

   Kiitos taas rehellisestä palautteesta!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡