lauantai 9. huhtikuuta 2022

Leevi 10kk

Alkuviikosta, muutama päivä sitten meidän rakkaasta hurmuripojasta tuli 10kk ikäinen. Hän on niin ihana ja nauravainen hekottelijapoika, muru mursunen. Hän osaa ryömiä(7kk) istua ilman tukea (8kk) kontata, nousta seisomaan tukea vasten ja taputtaa (9kk). Raasu joutui kokemaan myös ensimmäisen vatsatautinsa, onneksi melko lievänä. Sen takia kk kuvat (jotka kuvaan yleensä aina oikeana päivänä) ja postaus eivät ehtineet ajallaan. Nyt hän on kuitenkin jo toipunut siitä kamalasta pöpöstä. Onneksi ♡


9kk loppupuoliskolla hän oppi monenlaisia taitoja. Taputtaminen on tosi hauskaa. Aina kun joku sanoo esim "hyvä" tai "jee" tai hän näkee jonkun muun taputtavan, poitsu alkaa taputtamaan, niin söpöä.  Hän taputtaa myös laulujen tahtiin tai jos kuulee telkkarissa jonkun taputtavan. Voi että! Hauskaa! Hän tykkää leikkiä erityisesti istuen, paikasta toiseen hän liikkuu tomerasti kontaten. Konttausasentoa hän oli pitkään harjoitellut, useamman kuukauden, mutta 9kk ikäisenä hän lähti liikkeelle kontaten ja sitten kun lähti, sen jälkeen hän on mennyt kovaa vauhtia eteenpäin varmoin ottein, hih.


Suunnilleen pari viikkoa sitten alkoi myös nouseminen tukea vasten ja kiipeily. Ensin hän nousi polvilleen, sen jälkeen seisomaan tukea vasten. Hän ottaa tukea tv-tasosta, bobleseista, trampoliinista ja sohvasta. Mielenkiintoista seurata milloin hän ottaa askelia tuenvarassa. Laitoimme kävelykärryn tilaukseen. Niin paljon on tapahtunut niin lyhyessä ajassa. Minun pieni vauvani alkaa näyttämään ja tuntumaan jo niin isolta pojalta. 

Leevi syö soseutettua ruokaa, puuroa ja myös sormiruokailee. Maitoa juo tuttipullosta, vettä nokkamukista, aika hassua, mutta toistaiseksi näin. On hauskaa syödä itse, varsinkin marjoja, hedelmiä, lettuja ja naksuja. Nyt kun hän touhuaa entistäkin enemmän, välillä tulee vähän puklua. Yleensä hän nukkuu kokonaisia öitä, toki poikkeuksiakin mahtuu joukkoon. Näyttää siltä, että yksi poskihammas on kohta tulossa, se vähän kiusaa. Välillä hän heräilee aikaisemmin klo 6 jälkeen, mutta on vieressä saattanut jatkaa unia vähän pidempään. Poitsu herää aamulla yleensä 7-9 välillä, useimmiten 8 maissa tai jälkeen. Hän nukkuu kahdet päiväunet kestoiltaan 1.5t-3t riippuen tilanteesta. 

Nouseminen on hauskaa, keikkuminen ja tanssiminen myös. Lastenlauluja on kiva kuunnella ja katsella telkkarista. Välillä hän on katsonut myös pätkiä Mikki Hiiren kerhotalosta siskojen kanssa. Kirjat kiinnostaa, kivaa kun H välillä lukee hänelle. Leluja on kiva pureskella, puristella rapisevia leluja, painella ja käännellä aktivointilelun nappuloita ja vipuja, helisyttää heliseviä leluja, liikutella autoja. Tosiaan myös kaukosäätimet ja puhelimet kiinnostavat.


Poitsulla on alkanut tulemaan enemmän omaa tahtoa ja jos joku ei ole hänen mielestään hyvin, sen kyllä kuulee. Hän karjuu, kiljuu, murisee tai narisee. Hehe. Kuitenkin hän on enemmän leppoisa, iloinen ja nauravainen. Hän viihtyy vielä sylissä, tosin ei välttämättä paikallaan kovinkaan kauaa, tykkää haleista ja suukoista. Rakkautta häneltä ei puutu kun äidin ja isin lisäksi häntä hoivaa jokapäivä myös isosiskot. Siskojen seura onkin erityisen hauskaa, heidän perässään kontataan joka paikkaan, siskot saavat niin leveitä hymyjä ja kikatuksia poitsulta. 


En pysty millään käsittämään, että vauvavuotta on jäljellä enää 2kk. Hurjaa miten nopeasti aika on mennyt. Tässähän täytyy kohta alkaa poitsun ensimmäisiä synttärijuhlia suunnittelemaan. Onneksi olemme nauttineet vauvavuodesta niin hyvin kuin olemme pystyneet. 


Ps. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kk kuvia oli vaikea ottaa. Poitsu ei olisi millään halunnut köllötellä selällään lattialla, hehe. Sain kuitenkin kivat kuvat napattua muistoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡