perjantai 13. toukokuuta 2022

Meidän pihan kevät

Ihanaa, kun kevät, valoisuus ja lämpö saapuivat. Hitaasti, mutta varmasti. Kevät on tuntunut pitkään todella kylmältä, kun ei ole ollut kuin muutama +15 päivä. Viimeiset lumet katosivat meidän pihalta vapun ja äitienpäivän välissä. Vähän aikaa sitten myös tiet lakaistiin. Onneksi kesä lähestyy. Lapsista hauskinta keväässä on ehkä ollut trampoliinin kasaaminen, pomppiminen ja ulkona syöminen. Minun mielestäni keväällä parasta on kelien lämpeneminen, kukat, luonnon herääminen ja vihertyminen. On ollut mielenkiintoista tutkia mitä lintuja ja eläimiä meidän pihalla näkyy. Olemme nähneet räkättirastaan, mustarastaan, käpytikan, oravan ja rusakon.


Lisäksi olemme nähneet monenlaisia ötököitä kuten muurahaisia, leppäkerttuja, kimalaisia, kärpäsiä, sitruunaperhosia, matoja, joitakin toukkia ja koppakuoriaisia (en osaa tarkemmin eritellä mitä). 


On ollut ihana nähdä pihalla kevään ensimmäisiä kukkia: sinivuokkoja, idänsinililjoja ja tulppaaneja. Terassille laitoimme orvokkeja isomummulta saatuihin ruukkuihin. Tarkoitus on jossain vaiheessa ostaa lisää kesäkukkia. Kylvimme erilaisten kukkien siemeniä takapihan kukkapenkkiin. Se on meidän tyttöjen yhteinen projekti. Minulla on epäilys, mutta olisi ihanaa, jos onnistuisimme. Miten hauskaa olisi kerätä kukkia omalta pihalta maljakkoon.


Pihatöissä on tullut vietettyä monia tunteja, monia päiviä. Haravointiin meni aika paljon aikaa. Vaikka olimme syksyllä haravoineet, silti nyt keväällä tuli haravoitua 16 säkillistä/ikeakassillista. Sen lisäksi täytyi pihalta viedä pois myös muutama syksystä jäänyt lehtikassi. Huhhuh. Aluksi ajattelin että ei säkkejä voinut mitenkään tulla 16, mutta Pekka sanoi että kyllä niitä tosiaan kuitenkin 16 säkkiä tältä keväältä tuli. Aikamoista. Tälläistä se on asua vanhassa talossa suurten puiden ympäröimänä, metsäkaistaleen reunassa. 


Minulla olisi monenlaisia ideoita pihalle. Tärkeimpänä niistä näkösuoja terassille ja yleisesti terassin sisustaminen. Olisi kiva ostaa nuotioalusta. Olin aina ajatellut, että ne ovat todella kalliita, mutta nyt kun rupesin nuotiopaikkoja googlettelemaan, niin kyllä niitä löytyy myös meidän budjettiin sopivilla hinnoilla. Tänä kesänä emme aio ostaa uusia pihakalusteita, mutta olemassa oleviin kalusteisiin ostamme pehmusteita. Tarkoitus olisi myös uudistaa lasten leikkipaikkaa. Kitkemistä ja pientä pihan siistimistyötä riittää koko kesälle. Kuitenkin olen niin iloinen siitä, että viime kesänä saimme pihan sellaiseen kuntoon, että se on yleisilmeeltään siisti. Kesällä jää aikaa enemmän mökkeilylle, retkille ja kesästä nauttimiselle. Kevät on jo näin pitkällä. Ei enää kauaa, niin puihin tulee kunnolla lehdet, nyt jo vihertää. Kesä ja Pekan + tyttöjen kesälomat ovat jo paljon mielessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡