tiistai 31. toukokuuta 2022

Toukokuun kivoimpia juttuja

Ihana toukokuu! Meillä oli hauska vappu ja kiva äitienpäivä. On nähty läheisiä ja juhlittu nimppareita. Ihasteltu vihertävää metsää ja kauniita kukkia. On tehty pihatöitä, lenkkeilty, pompittu trampalla, syöty lettuja ulkona, keinuttu ja leikitty hiekkalaatikolla. Tehty pieniä retkiä suolle, lähimetsään ja puistoon. Suunniteltu pientä terassin remppaa. Piirrelty ja askarreltu. Katsottu mm-lätkää ja elokuvia. H kävi helatorstaina kavereiden kanssa Tykkimäessä, luvattiin että V pääsee joku kerta Tykkimäkeen äitin ja S-kummin kanssa. Tietty kesällä mennään huvittelemaan sinne myös koko perheen voimin. Toukokuu oli kiva ja vauhdikas. Vähän liiankin vauhdikas, sillä minulla kiinnikkeet ja lantiopohjan lihakset kipeytyivät todella paljon toukokuun viimeisellä viikolla. Haluan kuitenkin tässä postauksessa keskittyä toukokuun kivoimpiin juttuihin. Lopussa linkit kaikkiin toukokuun postauksiin.


Vappu
Meillä oli kiva vappu. Leikimme vappupalloilla, ilmapalloilla, serpentiinillä ja vappuhuiskilla. Saimme V:n kummin ja lasten kaverin meille leikkimään ja viettämään vappua. Hauskaa! Meillä oli kivoja leikkejä. Herkuteltiin syömällä Pekan tekemiä munkkeja ja tippaleipää.


Vappupallot
Toukokuu loppuu, mutta meillä vappupallot leijuvat edelleen. Ne ovat melkein kuin uusia. Salaisuus piilee siinä, että olen kolme kertaa puhaltanut pillillä palloihin ilmaa. Hauskaa miten paljon iloa vappupalloista on ollut ja miten paljon niitä on ihasteltu. 

Leevi 11kk
11kk ikäisenä poitsu kävelee kävelykärryllä, tykkää seisoskella tuen varassa, kiipeillä trampoliinille hytkymään ja katsella kirjoista kuvia. Hän leikkii istuen tai tuen varassa seisoen, joskus pitäen kiinni vain yhdellä kädellä. Loppukuusta hän seisoi muutaman kerran pienen hetken ilman tukea. Puhelimet, kaukosäätimet ja imuri kiinnostavat kovasti.

Äitienpäivä
Oi ihanaa, sain nukkua pitkään. Minua hemmoteltiin herkkuaamiaisella sekä lasten tekemillä ihanilla askarteluilla, V oli myös kerhossa leiponut pipareita. Sain lahjaksi kivan Arabian Kalassa Muumimukin kukkien kera. Muumikesäsesonkimukista on tullut minulle ihana äitienpäiväperinne. Erityisesti ilahduttaa minua varten poimitut kukat mitkä ovat mukissa koristeena. Täydellinen lahja tälle kukkia rakastavalle muumimukikeräilijälle. Kävimme tyttöjen kanssa lähimetsässä seikkailemassa ja puistossa leikkimässä. Omalla pihalla laitettiin kukkia kasvamaan, pompittiin trampoliinilla, tehtiin kakkuja hiekkalaatikolla ja piirreltiin liiduilla. Sisällä katsottiin koko perhe yhdessä elokuvaa ja pelattiin lautapelejä. Mamma ja pappa sekä mummi ja ukki käväisivät. Meillä oli tällä kertaa kotoiluäitienpäivä, koska meidän pienin oli vähän flunssainen. Ei onneksi pikkunuhaa kummempaa. 


Tyttöjen nimpparit
Juhlittiin sukulaisten kesken tyttöjen yhteisiä nimpparijuhlia. Oli kiva nähdä kaikkia rakkaita, herkutella ja viettää aikaa yhdessä. Pidimme juhlat hauskasti tasan puolessa välissä molempien tyttöjen nimipäiviä. H:n oikeana nimpparipäivänä järjestin H:lle ja hänen kavereilleen pienet lettukestit ulkona. V:n oikeana nimipäivänä herkuteltiin, tilattiin ruokaa ja katseltiin elokuvaa. 


Kävelykärry
Kävelykärry/kävelytuki härpäkkeineen on yksi poitsun lempileluista. Hän niin hymyssä suin nousee sitä vasten ja lähtee sen kanssa käppäilemään. Harmittaa vain  että toimituksessa kesti aika kauan, monta viikkoa (poitsu sai sen toukokuun alussa) ohjeet oli epäselvät, mukana tuli epäkuntoisia ruuveja ja osia oli paikoitellen hankala kiinnittää. Välillä yksi pyörän kumeista irtoaa. Mutta onhan tuo hieno ja mikä tärkeintä lapsesta superhauska lelu. 


Kummiviikonloppu
Pekka lähti juhlimaan kavereiden kolmekymppisiä. Minä ja lapset kutsuimme S-kummin meille yökyläilemään. Oli hauskaa pomppia trampalla, pelattiin lautapelejä, tehtiin retki suolle ja puistoon. Tietenkin myös herkuteltiin.

Kesäkelit 
Toukokuun loppupuolella saimme nauttia muutamista kesäisistä päivistä, kun lämpötila oli +17-20. Ihanaa! Pystyin laittamaan ensimmäistä kertaa sandaalit jalkaan. Näitä päiviä olisi voinut olla enemmänkin. Kaivettiin vesiruiskut esiin, niillä oli hauska suihkutella. Tehtiin pihatöitä ja pompittiin trampalla. Poitsu tutustui hiekkalaatikkoon ja kiikkui. Ihanaa kun ei tarvinut pukea ulkovaatteita. 

Vihreys ja kukat
Se on joka vuosi yhtä ihmeellistä ja ihanaa, kun puihin ilmestyy lehdet ja kukat alkavat kukkimaan. Niin kaunista ja tunnelmallista, raikasta. Kukkia on tullut ihasteltua niin omalla pihalla, lähiympäristössä kuin Kuusaalla rantapuistossa Kymijoen rannalla. 


V:lla alkoi kesäloma
Meidän kerholaisella alkoi kesäloma. Se on samalla kivaa ja haikeaa. Kivaa kun kesä ja kaikki kivat kesäpuuhat alkaa, mutta haikeaa kun tulee ikävä kerhokavereita ja ohjaajia. V:lla on ollut mahtava ensimmäinen päiväkerhovuosi. V on kerhosta tullut aina niin hymyssä suin iloisena ja onnellisena, hän toi sieltä kotiin monia upeita askarteluja. Hän on odottanut kerhopäiviä innoissaan ja ne ovat olleet ehdottomasti hänellä viikon kohokohtia. V on ollut niin reipas kerholainen, omien sanojensa mukaan isotyttö. Niin onkin, hih. Syksyllä kerho onneksi taas jatkuu. Meillä on kesällä niin paljon kivoja juttuja tiedossa, että hän ei ehdi kerhoa ikävöimään, ainakaan kovin paljon, hih. Kavereitakin löytyy, V on tutustunut naapurissa asuviin kavereihin ja kotona löytyy leikkiseuraksi äiti, isi, sisko ja veikka. 


JÄÄKIEKON MM-KISAT
Olemme fiilistelleet Leijonien menestystä. Pelit ovat olleet jänniä ja huikeita. Hauskaa, kun kisat järjestettiin tänä vuonna täällä Suomessa, Tampereella. Me tyydyimme kuitenkin katsomaan pelejä kotisohvalla. Oli kyllä hauskaa katsoa lasten kanssa yhdessä lätkää. Kaikki olimme niin fiiliksissä. Liput liehuivat, kun Suomi teki maaleja. Jännää ja huikeaa! Olen juuri sellainen katsoja joka eläytyy peliin hyvin vahvasti. Lapsistakin oli hauskaa kannustaa Leijonia. Niin mahtavaa kun Leijonat voittivat maailmanmestaruuskisat!


Tässä vielä linkit kaikkiin toukokuun postauksiin:


Toukokuun kivoimpia juttuja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡